Srpanj 22, 2025, 06:28:32 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: aeracija plastienih kuglica  (Posjeta: 2104 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Marko69

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
aeracija plastienih kuglica
« u: Srpanj 16, 2004, 22:15:00 poslijepodne »
Imam ferplastov unutrašnji filter 05 i pala mi je ideja da sprovedem jedan izvod od zraene pumpe ispod plastienih kuglica. Lagano samo koji mjehuria u par sekundikoji biprolazili kroz dio sa njima. Cilj toga je (kao što sam vidia na webu da ljudi rade) pomaganje bakterijama, pogotovo onim aerobnima. Što mislite bili to imalo ikakvog smisla?
Split/Hrvatska

Offline Zoran

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
« Odgovori #1 u: Srpanj 16, 2004, 22:47:00 poslijepodne »
Bi, ali sta ces onda radit i anaerobni filter koji je isto jako dobar ?

Bilo je u par slcajeva filtera prije da se to ugradjivalo, cak sam negdje sliku eheima vidio s takvim necim, ali se prestalo radit, a zasto nije pisalo. Mada je tip reko da je to jako dobro.
Rijeka/Hrvatska

Offline chubby

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Srpanj 17, 2004, 10:23:00 prijepodne »

marko daj mi malo pojasni to, kako si to mislio?

zorane-jel imas link ili sliku od tog eheima ili slicno?

Offline Marko69

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Srpanj 18, 2004, 23:44:00 poslijepodne »

Dovest au jedan izlaz iz pumpe zraka do filtera i na njega au stavit ventil da možeš smanjit dovod zraka. Gumu bi sprovea kraj spužve sa aktivnim ugljenom (u biti tamo di je pumpa)te bi je stavia ispod odjeljka u kojem stoje kuglice. Pošto kuglice stoje u odvojivom spremniku samo bi ga malo podiga, stavia kraj gume ispod, vratia spremnik natragi gotovo.

Hm, a šta sa anaerobnim dijelom filtera. To si dobro reka. Probat au složit neku konstrukciju. Moram u sridu po ventil, gumu i sl pa au nešto sklepat. Ako nekako uspijem dovest pumpu na pola spremnika sa kuglicama (mala rupa ili nešto) onda bi samo gornja polovica bila prozraeena a doljna bi ostala anaerobna. Ne bi trebalo bit nikakvih problema.

Split/Hrvatska

Offline Dally

• Punopravni član
    • bit ce jednog dana...
« Odgovori #4 u: Srpanj 19, 2004, 10:25:00 prijepodne »
E ljudi, a kak vam se cini onaj izlaz na koji ide prociscena voda, meni se to cini malo prejako bez obzira kud da ga okrenes, i cini mi se da to baca ribice.. ono, kao da je oluja u akvariju.. Ja sam razmisljao da bi stavio neko crijevo na to i stavio ga izvan povrsine tako da se voda vraca odozgora i da ne stvara te turbulencije.. Sta mislite o tome?
\"What I have to say is far more important then how long my eyelashes are\"
~Alanis Morissette~

Offline druntic

• Novi član
  • *
« Odgovori #5 u: Srpanj 19, 2004, 11:43:00 prijepodne »

Meni se cinilo na unutarnjem Fluvalu da je taj mlaz vode prejak. Mislim, doslovce izgleda kao oluja jer se visoko bilje povija kao ludo. Sad sam kupio BluWave 07, planiram ga danas instalirati, a vec me strah da ce se ponoviti prica.

Ima onaj jedan nastavak za taj izlaz kojim se voda moze usmjeriti prema gore (tako su to napravili u ljubimcu) i voda izgleda prilicno stalozeno. Ima li tko iskustva s prejakom strujom vode u akvariju? Meni se cini da bi rjesenje bio nastavak za izlaz vode u obliku jednog od onih sirokih-plosnatih nastavaka za usisavac koji bi taj mlaz rasporedio na vecu povrsinu.

Offline Marko69

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Srpanj 19, 2004, 14:33:00 poslijepodne »
Usmjeriš prema gore i usput ti zamjeni zraenu pumpu. Meni se ne eini prejakim. Taman da voda malo cirkulira
Split/Hrvatska

Offline Dally

• Punopravni član
    • bit ce jednog dana...
« Odgovori #7 u: Srpanj 19, 2004, 14:57:00 poslijepodne »
Ako ga usmjeris prema gore onda povrsina vode cirkulira ko luda! Neznam, meni se to stvarno cini prejako, mislim da cu ipak probat iskemijat nesto s crijevom da mi izlazi iznad povrsine i onda se vraca u akvarij...
~Alanis Morissette~

Offline Marko69

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Srpanj 19, 2004, 23:07:00 poslijepodne »
Ovisi jel ti na min. ili max. Mada ga je sad bolje držat na min. jer se voda manje grije od lampi. Meni je 05 pa je možda pumpa malo slabija. Cirkulira samo sloj u kojeg ga usmjeriš zbog oblika nastavka. Moji ciklidi nemaju problema a od biljaka imam samo anubias koji je podosta mal pa nema ni on problema. I još jedno: meni je filter boeno pa možda to šta utjeee.
Split/Hrvatska

Offline Dally

• Punopravni član
    • bit ce jednog dana...
« Odgovori #9 u: Srpanj 20, 2004, 14:45:00 poslijepodne »
Kak mislis min i max? di je ta sklopka? Ja isto imam 05 i nisam vidio di se podesava protok??
~Alanis Morissette~

Offline Marko69

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Srpanj 20, 2004, 15:36:00 poslijepodne »
Mislia sam na razinu vode. Kad je na max. turbulencije nisu prejake.
Split/Hrvatska

Offline druntic

• Novi član
  • *
« Odgovori #11 u: Srpanj 21, 2004, 11:25:00 prijepodne »
Nocas sam slozio 07 u 250 litarski, zauzima skoro cijelu bocnu stranicu, a s onim nastavkom mlaz je usmjeren prema gore. Cirkulacija vode optimalna i na površini i na dnu.