Osvrt na izložbu zaštićenih vodozemaca i gmazova Turopolja i okoliceKiša, sunce, kiša, sunce … i tako cijeli dan, frustrirajuće ... da nam to vrijeme ne bi uništilo dan odlučio sam svoje cure odvesti na izložbu u Veliku Goricu. Bio je to pun pogodak. Doista lijepa ne prevelika izložba, koja je smještena u ugodnom ambijentu u Muzeju Turopolja uz predivne zvukove žaba .

Možda će se to nekome činiti smiješnim ili čudnim, ali recite, razmislite malo ... kada ste zadnji puta u živo čuli glasanje žaba?!?! Niti ja se toga ne mogu sjetiti...
Izložba je dosta posjećena, stalo dolaze grupe učenika … stručni ljudi vas vode kroz izložbu i odgovaraju na vaša pitanja. Toliko su susretljivi da čak i zmiju bjelicu žele izvaditi iz terarija. Mislim da je ona i glavna atrakcija izložbe : ) , većina je želi dotaknuti, ali većinom to svi žele odjednom … : )

(To naš aspidelaps školarce vodi kroz izložbu)
... na zidovima su velike izvanredne fotografije tih životinja fotografirane u prirodi, tko je autor istih doista sam zaboravio, ali nadam se da će me aspidelaps nadopuniti tim podatkom. Na fotografijama su osnovni podaci o životinjama.

... na izložbi su izložene žabe, krastače, vodenjaci, daždevnjaci, gušteri, zmije i kornjača.
.. da pokažem dio izložbe...
Emys orbycularis - barska kornjača

Hyla arborea - gatalinka

Lacerta_agilis - livadna gušterica

Rana Tamporaria - livadna smeđa žaba

Natrix natrix - bjelouška

Elaphe_longissima - bjelica ( zvjezda izložbe

)

... upad je 5kn, a tamo Hyla ujedno prodaje i priručnik za određivanje vrste - ZMIJE HRVATSKE - 40kn
.. izložba traje do 14.09.2007 i isplati se je pogledati.. izložba se može pogledati od 8-18h.
.. Kada se gužva malo stišala i mi smo uspjeli doći na red za bjelicu.... tu se vidi da krv nije voda.
Moja Lea i ja

.. i to bi ukratko bilo to
Edited by: skorpac