Srpanj 07, 2025, 06:37:25 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Osvrt na izložbu vodozemaca i gmazova  (Posjeta: 2850 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline skorpac

• Počasni član
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • Mean bastard
    • Insta
Osvrt na izložbu vodozemaca i gmazova
« u: Rujan 11, 2007, 22:56:00 poslijepodne »
Osvrt na izložbu zaštićenih vodozemaca i gmazova Turopolja i okolice

Kiša, sunce, kiša, sunce … i tako cijeli dan, frustrirajuće ... da nam to vrijeme ne bi uništilo dan odlučio sam svoje cure odvesti na izložbu u Veliku Goricu. Bio je to pun pogodak. Doista lijepa ne prevelika izložba, koja je smještena u ugodnom ambijentu u Muzeju Turopolja uz predivne zvukove žaba .

Možda će se to nekome činiti smiješnim ili čudnim, ali recite, razmislite malo ... kada ste zadnji puta u živo čuli glasanje žaba?!?! Niti ja se toga ne mogu sjetiti...

Izložba je dosta posjećena, stalo dolaze grupe učenika … stručni ljudi vas vode kroz izložbu i odgovaraju na vaša pitanja. Toliko su susretljivi da čak i zmiju bjelicu žele izvaditi iz terarija. Mislim da je ona i glavna atrakcija izložbe : ) , većina je želi dotaknuti, ali većinom to svi žele odjednom … : )

(To naš aspidelaps školarce vodi kroz izložbu)

... na zidovima su velike izvanredne fotografije tih životinja fotografirane u prirodi, tko je autor istih doista sam zaboravio, ali nadam se da će me aspidelaps nadopuniti tim podatkom. Na fotografijama su osnovni podaci o životinjama.

... na izložbi su izložene žabe, krastače, vodenjaci, daždevnjaci, gušteri, zmije i kornjača.

.. da pokažem dio izložbe...

Emys orbycularis - barska kornjača

Hyla arborea - gatalinka

Lacerta_agilis - livadna gušterica

Rana Tamporaria - livadna smeđa žaba

Natrix natrix - bjelouška

Elaphe_longissima - bjelica ( zvjezda izložbe :) )

... upad je 5kn, a tamo Hyla ujedno prodaje i priručnik za određivanje vrste - ZMIJE HRVATSKE - 40kn

.. izložba traje do 14.09.2007 i isplati se je pogledati.. izložba se može pogledati od 8-18h.

.. Kada se gužva malo stišala i mi smo uspjeli doći na red za bjelicu.... tu se vidi da krv nije voda.

Moja Lea i ja

.. i to bi ukratko bilo to  
Edited by: skorpac
https://www.instagram.com/skorpac/
Tu mi se možete javiti

Offline BMX_DB

• Punopravni član
  • **
    • www.akvarij.net
« Odgovori #1 u: Rujan 12, 2007, 08:46:00 prijepodne »
Super izložba!!Mogao bih i ja otići dok još traje.Kako to da se Lea ne boji zmija?
Moja mlađa sestra se najvise boji zmija i pauka.Ovo ostalo voli...

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • Mean bastard
    • Insta
« Odgovori #2 u: Rujan 12, 2007, 13:02:00 poslijepodne »
...kao što gore iznad napisah, jabuka ne pada dalje od stabla  , ne boji se zato što je od kada se rodila u dodiru sa gmazovima :)
https://www.instagram.com/skorpac/
Tu mi se možete javiti