Uf, evo me nakon... pa mnogo vremena. Sto se promijenilo? Pa, preselih se, ali uzeh bette sa sobom. Sto vise, povecao im se broj

Nisam otisla u stan koji je trebalo, nego u podstanare. Ali imala sam srece da je bilo TAMAN mjesta za sve bette. Doduse, morala sam kupiti jos par akvarijica... ali eto
Dakle, trenutno moj betta svijet broji... 13 betta. 8 muzjaka i 5 zenki. Jedan od muzjaka ima cast biti sa zenkama, ostali su samci... ali se svi medjusobno vide i prepucavaju preko stakla... sto ih i cini zanimljivima. Iako, moram reci da i ove zenke postaju sve sumnjivije
Dakle, iako vec dosta dugo imam stalno bette, nagledala sam ih se.. ali nikad nemogu biti sigurna u njihov spol (naravno, samo ako nema peraja - kod mladih ili mladih i ne dominantnih riba). Kolonelo, pomoc molim

Nemam uspjelu sliku cijelog regalica sa akvarijicima (njih 7 - 6 od cca 10 litara, jedan od 25 u kojem su zenke) a sada se sramim slikati jer se skupilo malo masnoce na vrhu a i spremni su za mjenjanje vode (vikend je njihov termin) pa ce biti kada ih malo sredim i potom se sjetim slikati.
Evo malo slikica... ne od svih na zalost... od dva lijepa plava nemam ni jednu uspjelu.

Jedna skoro pa uspjela slika gdje su se mladi muzjak jos i bez repa i jos mladja zenka natezali i "radili dijecu na suho". Nezrelo oboje... ali nek se igraju, svi znamo kako je to zabavno

On kasnije nije izdrzao tako lijep, istukla ga je dominantnija zenka

Mislim, ziv je, peraje rastu... ali je osakacen i bolezljiv. Ali puse se ko lud, radi gnjezdo i bez poticaja... daje mi nadu da ce brzo doci k sebi i izrasti u ljepotana.
Nesto mi veza steka pa cu uploadati jos samo ovo, nemam vremena vise... ipak je subota bilo bi vrijeme da i ja izadjem malo iz te kuce

Jedan crveni sa viticastim repom tj. vrscima. Zanimljivo, ovdje se ne vidi dobro ali cu jednom prilikom uploadati sliku di je dobro vidi. Zanima me kako je do toga doslo, da li ostecenjem ili genetska deformacija? Kolonelo?

I, za kraj na brzinu, jedan od najlijepsih sto imam ali i najveca pickica od svih, ne reagira ni na ogledalo ni na druge ribe.... osim corydorase

Prvi put da betta ima nesto sa neuglednim coryjima... ali nek mu je, ionako je prespor za njih

Cheers!