Nitko ne mora nikoga više ili manjepoštovati osobno. Da se razumijemo, ovdje smo svi ČLANOVI ovog foruma - nema vlasti i potlačenih, stranaka, politike (u strogom smislu riječi) itd. Svi su članovi ravnopravni. Jedina razlika je među članovima ta da neki imaju ovlasti u uređivanju foruma i glavne stranice, a to su ŠLJAKERI, a ne vlast. To su ljudi koji su prihvatili obaveze koje ispunjavaju bez naknade. Dakle, volonterski. Ono što se na forumu mora poštovati jest informacija (neda mi se definirati informaciju, ali zna se što ona znači - mora biti NOVA i ISTINITA). Informacija i znanje nema veze s čovjekom.
Isto tak ono što mnogi govore da je kritika - kritika se ne upućuje osobno - forum ima sigurno 200-300 vrlo redovitih članova - ja ih osobno poznajem možda 20-30, malo osobnije možda 4-5. Osobnu poruku(ili kritiku) mogu poslati (kroz postanje na forumu) samo toj četvorici, petorici.. Ostale "kritike" idu na informacije, ideje, izvedbu, bla, bla. Kak netko moju ili nečiju informaciju može shvaćati osobno, kad se ne poznajemo? Kak se uopće može nešt shvaćati osobno, ako baš kritika nije upućena izravno kao napad na osobu?!? Takvi se napadi sankcioniraju prema pravilima foruma.
Domagoj22 - riječ pametovati znači trubiti nekome nešto što nije provjereno i istinito - "stari akvaristi" ne šire dezinformacije, a nisu isto tako obavezni javiti se na sve teme koje su aktivne. Ponuđena ti je konkretna pomoć na ovom forumu - i informacijama, aponuđeno ti je i besplatno bilje - evo i ja ti nudim svoje viškove. Nemoj se truditi da ispadne suprotno.
emokrizantemo - ako se bojiš komentara (tj. ako ćeš ih shvaćati osobno), nemoj objavljivati svoje fotke. Akote interesiraju komentari, objavi svoje fotke. Na početničkom forumu ima puno objavljenih akvarijakoje su stariji članovi komentirali i time POMAGALI mlađim članovima u uređenju, odabiru bilja, riba,...
I, da. Tema ošla u offtopic. Ili ćemo se vratiti na Domagojev akvarij i krenuti dalje bez nepotrebnih tenzija ili ključam temu i o ovome nastavljamo ili na početničkom forumu ili nabla,bla forumu.