Ta platica je od kad je došla bila najmanja i najplahija, ali je bila dobro i raslado pred cca 2-3 tjedna kad se počela zavlačiti. Znala se jako dugo skrivati, tako da sam par puta pomislila da je uginuma i da su je ostale ribe pojele. Kad se pojavila, bila je mršava i dosta mirna. Na hranjenje bi ponekad došla, ali rijetko bi pojela neku normalnu količinu. S vremenom je postajala sve mršavija. Na kraju je uginula.
Akvarij je star 6 mjeseci, cikliran 2 tjedna, 54 l.Sve ostale ribe (4 odrasla molija i hrpa mlađi, 2 odrasla platija, botija i ancistrus) su dobro. Nikad nije bilo nikakvih problema, osim icha u samom početku. Ima dosta bilja, voda je uvijek bistra i ima dobar miris po jezeru. Hranim gotovom tabletiranom i hranom u listićima. Samo sam par puta probala dati salatu i kozice, ali nisu bile oduševljene. Mijenjam 5 litara vode svakih 2 tjedna (prije sam mijenjala tjedno, ali sam onda skužila da nije potrebno.)
Mislim da je ta ženkica imala jedan okot.
Sada sam promijenila 15 l vode (od 54) i stavila 2,5 žličice soli za dezinfekciju.
Šta još mogu učiniti da zaštitim ostale ribe?
Imat li ideja zašto je riba uginula?