Srpanj 19, 2025, 19:14:12 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Bolesni koi  (Posjeta: 1430 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Elaron007

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Bolesni koi
« u: Srpanj 14, 2004, 21:26:00 poslijepodne »

Alo ljudi vratija se sime :) (i ispravio komad iz talijanskog, maturirao i upisao se na faks )

Nego, da vas pitam. U vrtnom jezercu (bari) imam nekoliko zlatnih ribica i koi sarana (il je to isto??)

Nego, danas sam primjetio da je jedna od njih bolesna, i to jako.

Evo slika:

Pretpostavljam da se radi o nekakvoj bakterijskoj infekciji jer joj fali gornja usna i samo joj usta zjape onako (izgleda ko da ima i gljivica), ima i krastu nekakvu na tijelu, te su joj i sve ljuske razmaknute. Vodu mijenjam cim se zamuti od algi.

Druge ribe djeluju ok, samo jedna mi se cini da na ledjnoj peraji ima istu stvar kao i ova na slici (gljivice).

Cime da lijecim i kako? Bactopur ili sto? Ovoj gore pretpostavljam da su dani odbrojani, sta ne? Zasad je u staklenoj kugli koja je posluzila za slikanje i karantenu.

Sa toplovodim nemam (tj nisam imao nekih vecih problema.). Ali su mi u zadnjih tjedan dana krepali borac i gupica koji su pobijelili doslovno. Nemam pojma od cega. Druge ribe zive i zdrave.
Rijeka / Hrvatska

Offline chubby

• Punopravni član
Bolesni koi
« Odgovori #1 u: Srpanj 14, 2004, 21:39:00 poslijepodne »

da ...zlatna i koi nisu isto...

...a sad zalosna vijest, riba je 99,9% gotova, nema sanse za lijecenje ... s cim je pocelo ne znam, ali sada to vec je jaka bekt. infekcija, sa sekundarnom gljivicnom i kao slag na kraju hydrops(voda u trbuhu ... kod nje zapravo svugdje) kao posljedica ,najvjerojatnije, bakterijske infekcije ... ako si ikad imao potrebu da nekoga ubijes sada je vrijeme ... a njoj ces ustvari pomoci

Offline Liquid

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • http://www.akvarij.net
Bolesni koi
« Odgovori #2 u: Srpanj 14, 2004, 22:05:00 poslijepodne »

Prilicno gadno

Ja sam za eutanaziju.

Offline Bach

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 49
Bolesni koi
« Odgovori #3 u: Srpanj 15, 2004, 08:40:00 prijepodne »

Ajme, sirota zivotinja!

Chubby, ako ju covjek ne zeli koknuti, s cim ju moze "probati" ljeciti? E da, i zasto je onak sirota "nakostrijesena", sta joj je s ljuskama?

Offline Elaron007

• Punopravni član
Bolesni koi
« Odgovori #4 u: Srpanj 15, 2004, 10:47:00 prijepodne »
Krepala je sama preko noci. Nego, cime da lijecim druge ribe?Barem za preventivu!
Rijeka / Hrvatska

Offline Liquid

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • http://www.akvarij.net
Bolesni koi
« Odgovori #5 u: Srpanj 15, 2004, 11:30:00 prijepodne »
Sera bactopur direct u tabletama.

Offline chubby

• Punopravni član
Bolesni koi
« Odgovori #6 u: Srpanj 15, 2004, 17:52:00 poslijepodne »

bach- kad se pocne napuhavat, nema vise nazad (to ti je kao ciroza jetre). nakostrijesena je zato sto se poremeti koloidno osmotska ravnoteza tejelesnih tekucina i u slucaju bakt. infekcija poveca propusnost krvnih zila(toksini),posljedica toga je nakupljanje vode u .... celomnoj suplini(da tebi bude jednostavnije), poveac se pritisak, koza se napne, a krljusti nakostrijese..

...sad ce mozda neki skociti sa izjavama "ja sam je izljecio...", moguce a,li rijetko

Offline Bach

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 49
Bolesni koi
« Odgovori #7 u: Srpanj 16, 2004, 10:23:00 prijepodne »

Bas mi ju je zao, sirota izgleda kao da se stvarno izmrcvarila

Zasto se uopcepocne napuhaviti? Prije sam imala zlatnu (onu s velikim trolistim repom) kojoj se jako smanjio rep i uzasno se "napuhala u predjelu trbuha", kao da je imala problema s plivacim mjehurom.... dosta je dugo tako zivjela, doduse, cudno se kretala... "dubila na glavi", pa malo na ledima, ali osim ovog izgledala je prilicno o.k, pokretno i zdravo... Zasto se to desava?

Sta se desi da joj se poremeti osmostska ravnoteza?Kako to barem probati izlijeciti?