Kolovoz 07, 2025, 05:24:31 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Lernea, da li je i savjeti.-  (Posjeta: 3082 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline kolonelo sipica

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 66
Lernea, da li je i savjeti.-
« u: Lipanj 17, 2007, 20:13:00 poslijepodne »

Poštovani kolege,

Bio bih veoma zahvalan, na što pouzdanijoj identifikaciji bolesti, koja mi je doslovce uništila riblji fond.Slika prileži:

Zamolio bih one koji su imali neposredan dodir sa ovom pošasti, za praktična iskustva. Do sada smo probali sve žive preparate DAJANA proizvođača, i neke od SERRE.Dodavanje soli i solne kupke, ali bezuspješno!

Unaprjed zahvalni!Edited by: kolonelo sipica
kolonelo sipica & pripadajući tim

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #1 u: Lipanj 17, 2007, 22:42:00 poslijepodne »

slike su dosta loše, barem kod mene, pa, ako sam zeznuo, nek me iprave iskusniji kolege...

moj je savjet krenuti sa slijedećim: povisiti temperaturu u akvariju za najmanje 5 stupnjeva više nego je inače, staviti sol, 5 ml na 4 l vode (preporučam radije serin ectopur) i krenuti s vrlo dosljednom primjenom medimora...to je lagano kompliciran lijek, ali uglavnom upali s njime liječenje....svakako pazi da prva dva dana ne hraniš ribe, da ne radi filter,već samo jaka aeracija, pa treći do šestog dana ideš normalno, pa sedmi i osmi dan ponovno mrak, nema filtera, nema hrane, samo lijek...provedi stvar barem dva ciklusa...

imaš od istog proizvođača (aqua münster) i furamor, a efikasnost mi se čini ista, no ovaj je lijek u prahu, pa je malo zeznutije točno davati lijek...

Offline kolonelo sipica

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Lipanj 17, 2007, 23:00:00 poslijepodne »
Citat: babyboom

slike su dosta loše, barem kod mene, pa, ako sam zeznuo, nek me iprave iskusniji kolege...

moj je savjet krenuti sa slijedećim: povisiti temperaturu u akvariju za najmanje 5 stupnjeva više nego je inače, staviti sol, 5 ml na 4 l vode (preporučam radije serin ectopur) i krenuti s vrlo dosljednom primjenom medimora...to je lagano kompliciran lijek, ali uglavnom upali s njime liječenje....svakako pazi da prva dva dana ne hraniš ribe, da ne radi filter,već samo jaka aeracija, pa treći do šestog dana ideš normalno, pa sedmi i osmi dan ponovno mrak, nema filtera, nema hrane, samo lijek...provedi stvar barem dva ciklusa...

imaš od istog proizvođača (aqua münster) i furamor, a efikasnost mi se čini ista, no ovaj je lijek u prahu, pa je malo zeznutije točno davati lijek...

Hvala kolega babyboom,

Slično sam probao ali ne ovako dosljedno, morat ću i ovo probati.Još jednom zahvaljujem!!!!!!!

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #3 u: Lipanj 17, 2007, 23:19:00 poslijepodne »

nakon cijelog niza grešaka i upozorenja od iskusnijih i pametnijih, konačno sam shvatio da je strpljenje i dosljednost u primjeni svega u stvari temeljna stvar akvaristike....zato samo strpljivo naprijed...

javi kako se stvar razvija...ima još lijekova...

Offline ivanka

• Punopravni član
    • između korica
« Odgovori #4 u: Lipanj 18, 2007, 08:56:00 prijepodne »
uf, držimo fige a ako bude trebalo svi ćemo vračati usluge jer ako sam dobro shvatila baših betica ima po svuda(kod mene su svi zaljubljeni...)
u oblacima

Offline kolonelo sipica

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Lipanj 18, 2007, 13:13:00 poslijepodne »

Citat: ivanka
uf, držimo fige a ako bude trebalo svi ćemo vračati usluge jer ako sam dobro shvatila baših betica ima po svuda(kod mene su svi zaljubljeni...)

Poštovana Ivanka,

Hvala za podršku, ali baš je na njih najviše udarilo, na kraju sam prisiljen kupovati nove naraštaje,UH,UH,UH.Bio danas u VILI Shop-u po naknadne kemije, vidjet ćemo što će biti!!!!!!

Lijepi pozdrav!

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #6 u: Lipanj 18, 2007, 14:57:00 poslijepodne »

Što si kupio?

Javljaj što poduzimaš i kak se stvar razvija!

Držim palce!

Offline kolonelo sipica

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Lipanj 18, 2007, 20:48:00 poslijepodne »

Što si kupio?

Javljaj što poduzimaš i kak se stvar razvija!

Držim palce!

Kolega babyboom,

Nabavljena dostatna količina morske soli, JBL Ektol kristal-protiv parazita i prije imali Medimor.Moram priznati da mi količina soli koju ste mi napisali činila malo prevelikom na 4 l vode.To obično koristim kod izuzetno zasičenih solnih kupki (prošle godine nekako u isto vrijeme imali smo Dropsy).Tada ribe zadržavamo najviše 1 minutu, jer inače....................

Obzirom da smo oformili 6 karantenskih (inače su mrijesni) tankića, morali smo i 3 veća sa biljkama zasoliti i pretvoriti u bolničke.Količina riba povećana, otkrićem gupija, koji imaju iste simptome????????

Ektol se dozira svakih narednih 24 sata, Medimor isto prema uputstvu 3 dan 50% od prvog i sedmi dan 100% na litražu.Prema specifikaciji JBL ektol ubačen nakon promjene vode u društvenim tankovima 50%, kažu prevencija za nitrite, i ujedno usisano dno (možda je povuklo kakva jajašca??????).

Poradi vremenske podudarnosti sa prošlogodišnjim problemima, počinjemo sumnjati u Novo Zagrebačku vodu,ali stoji i problem prekrcanih tankova.Ako netko ima sličnih spoznaja, zahvalni na infromaciji!

Lijepi pozdrav!

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #8 u: Lipanj 19, 2007, 08:57:00 prijepodne »

Mislim da si sve super poduzeo-sad samo strpljenje... Glede soli, to je količina kad je velika frka u akvariju - ja osobno stavljam na karantenski akvarij u kojem je 10 l (netto) vode, jednu čajnu žličicu uz vrh soli, i to se pokazalo dobrim - koliko je to u gramima ili mililitrima, nemam pojma. U zadnje vrijeme koristim ectopur serin i to je isto dobro.

Da ne duljim...bit će ok!

Glede vode i vremenske podudarnosti - mislim da je prije problem u vanjskim temperaturama nego u samoj vodi - veliki dio Zagreba ima tu (brrrr) vodu, pa i mi na Trešnjevki, i u isto doba godine se znaju javljati problemi.

No, u većini literature piše, i ja po iskustvu se potpuno slažem, u 95% slučajeva, boleščure ribica se javljaju kad se nešto smrda s vodom, jer su sve te bakterije i ostale beštije inače prisutne u vodi, ali pobenave kad im se stvore prilike. Zato i treba jako paziti na čistoću vode i ostalo

Offline ivanka

• Punopravni član
    • između korica
« Odgovori #9 u: Lipanj 19, 2007, 18:47:00 poslijepodne »
jel pripravci poput aquasana i biotopl za kondicioniranje vode ne pomažu u takvim slučajevima... ja vodu stavljam a odstoji dan -dva i dodam kondicioner i nisam imala problema do sada, ali opet ne mogu garantirati da se Ðurđevačka voda nije nešto smrdala...
u oblacima

Offline kolonelo sipica

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Lipanj 19, 2007, 19:00:00 poslijepodne »

Citat: ivanka
jel pripravci poput aquasana i biotopl za kondicioniranje vode ne pomažu u takvim slučajevima... ja vodu stavljam a odstoji dan -dva i dodam kondicioner i nisam imala problema do sada, ali opet ne mogu garantirati da se Ðurđevačka voda nije nešto smrdala...

Poštovana Ivanka,

Ta sredstva za pripravu vode, probali smo i Aquatan i JBL-ov Biotopol, ali su su nam se pokazali "čudno".Voda koju sam puštao da odstoji 3-4 dana, baš zbog kloramina, poprimila je miris žabokrečine ili bolje reći tipičan miris Kupe u ljetno doba kada je vodostaj mali.U prethodnoj dobi koristili smo Aqua Safe, i opet se vratili njemu, mada ova trenutna voda ,je definitivno čudna.Za 24 sata na površini je neobjašnjiva pjena,koja nestaje nakon još 24 sata i pošto je površina mirna,stvara se tanki sloj kao da je kamenac na rubu posude?????

Stanje, još gore, sve veći broj riba na kojima je vidljiv nametnik, pojavljuje se i u društvenim tankovima.Jedino što je zanimljivo, na mješance zlatnih platy-a, ništa se ne prima,kao ni na zebricu, botie i oklopne somiće.

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #11 u: Lipanj 19, 2007, 20:25:00 poslijepodne »

čekaj malo, kažeš nametnik...onda ako je zaista nametnik, lijek je medazo (paraziti u kakici, na primjer)ili praziquantel (vidljivi paraziti)....ja bih "išao" prvo s medazolom - 250mg tabletica na 50l vode, nakon 4 dana ponovno...

meni su tetrina sredstva za pripremu vode pokazala seapsolutno zadovoljavajuća,a zatim iduserina (naravno, nutrafin je najbolji, no malo skup, a tetra je, ponavlja, po mom iskustvu odličan omjer cijene i kvalitete)

Offline kolonelo sipica

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Lipanj 21, 2007, 17:16:00 poslijepodne »

čekaj malo, kažeš nametnik...onda ako je zaista nametnik, lijek je medazo (paraziti u kakici, na primjer)ili praziquantel (vidljivi paraziti)....ja bih "išao" prvo s medazolom - 250mg tabletica na 50l vode, nakon 4 dana ponovno...

meni su tetrina sredstva za pripremu vode pokazala seapsolutno zadovoljavajuća,a zatim iduserina (naravno, nutrafin je najbolji, no malo skup, a tetra je, ponavlja, po mom iskustvu odličan omjer cijene i kvalitete)

Kolega babyboom,

Ostao sam pri onoj prvobitnoj recepturi i ubacujem kristale svakih 24 sata+Medimor (danas morao otići po novu dozu).

Veseli me što nema pojave novih bolesnika,nego samo oni stari.Ali jučer poduzeo,drastične mjere.Hydrogen sol...12%, vatica i sve kojima sam mogao, pokušao skinuti crva sa peraja i kože.Kvalieta rada upitna,ali sam mjesta na kojima su napadnuti,"dezinficirao" navedenim rastvorom.

Čak mi se čini da su i ti jadnici,danas nekako življi i vidim traže hranu, koja je data tek 3 dan i to na "kapaljku".

Medazol sam upotrebljavao prošle godine, kada smo fasovali Dropsy, nekako u isto vrijeme kao i ove godine, šesti mjesec.Tada smo uspjeli veliki broj betta, spasiti i naravno pošast je prvo njih napala.Mislim da smo i to opisali na forumu.Ali istini za volju bio je obuhvat manje količine primjeraka!!!

Danas umjesto tretmana Hydrogenom, nadam se da ću naći vremena i one najugroženije, prokupati u zasičenoj solnoj otopini.Da ne elaboriram,zašto!

Hvala za savjete i skrb!

Offline kolonelo sipica

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Lipanj 28, 2007, 20:51:00 poslijepodne »

Poštovani kolege,

Zapravo ova poruka najviše je namijenjena kolegi Babyboom-u i Ivanki,jer su jedini pokazali interes za temu.

Savjet kolege Babyboom- a usvojen i postupali smo po njemu 8 dana.Nažalost većina riba je uginula, 95% posto bette.Neki se još drže (dva para) na kojima je vidljiv nametnik, kojeg smo pokušali i fizički odstraniti,sa manjim ili većim uspjehom.Nismo sigurni da li će ostati?????

Poptražili smo savjet i od uzgajivača riba, pa među inima i betta.Preporuka je lijek HEXAMITA, za početak i još 2 vrste lijekova, u kombinaciji sa UV lampom, ako ovo ne pomogne.Njihove tvrdnje idu u smjeru, da je ova bolest donesena ili je uzrok živa hrana.Pošto nismo ribe hranili živom hranom, ostaje ova mogućnost, da smo je unijeli pridošlicom ili čak putem biljke.Naravno bolest je kod nas zaista rijetka, no još više nas muče stvarni izvori i kako je do bolesti došlo.Nakon ovih saznanja, ostajemo u dvojbi, na koji način se ona zapravo pojavila????

Obećali smo izvješće i eto držimo riječ! Samo se nadamo da će ovo pomoći još nekome, osim nas nekoliko koji smo eto nešto piskarali o ovoj temi!

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #14 u: Lipanj 29, 2007, 09:38:00 prijepodne »

....ajme, užasno mi je žao!

Hexamita je stvarno rijetka bolest i jedino je mogla biti unesena, kako je već rečeno, živom hranom, novom biljkom ili ribicom, ili ako se totalno promijenio sastav vode, a ona je negjde u mikrokoličinama tavorila, a onda poblesavila... Koliko znam, dosta je teško izlječiva i pojavljuje se uglavnom kad su ribice oslabljene zbog drugih uzroka (starost, stres, promjena okoline). Simptomi su bijele vlaknaste tvorevine, ponekad povećane i gnojem ispunjene senzorne pore na glavicama, ali, najvažnije: zahvaća u 99% slučajeva samo ciklide!!

Liječi se lijekovima na bazi metronidazola (kod nas, Medazol) - 250 mg tabletica na 50 l vode (neki stavljaju jaču koncentraciju, al ja baš nisam za to), držati tri do četiri dana, pa ponoviti, ako je potrebno.

A evo i citat s akvarij.net:

"HEXAMITA,SPIRONUCLEUS,TRICHOMONAS,BODOMONAS,unutrašnje flagele
Bolest je načešće na Discusima,ali infektira i ostale Ciklide.Zaražena riba je izdvojena od ostalih,tamnija u tijelu i izlučuje bijeli sluzasti izmet,vidno mršavi i ima uvučen stomak.
Tretman kod riba koje toleriraju višu temperaturu je podizanje na 33-35 C uz dodavanje Flagyl-a,metronidazol,250 mg/50 litara vode,tri do pet dana.Efikasan je i Gabrocol."

Dakle, nisam previše uvjeren da je to prava dijagnoza!

No, ne želim pametovati sad - al i priznajem da sam liječio nekoliko ribica od parazita, na žalost, s vrlo malim uspjehom - jedna mi još uvijek miruje i jako brinemo za nju....Edited by: babyboom

Offline kolonelo sipica

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Lipanj 30, 2007, 00:03:00 prijepodne »

Kolega babyboom,

Život" kaže nikadne reci nikad" izgleda da je i nama ispalo tako.Sazanja su u totalnoj komi, i iskreno neznamo o čemu je na koncu riječ.

Da li se boriti protiv jajašca u škrgama riba ili protiv jajašca na dnu akavarija.Obje kombinacije su negativne do bola!Naroćito kad se radi o ribicama.

Stoga, držat ćemo se nove kombinacije ljekova pa "kako nam bog da"!

Hvala za podršku i razumijevanje,Edited by: kolonelo sipica

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #16 u: Lipanj 30, 2007, 21:31:00 poslijepodne »

Svakako, morate sami odlučiti što dalje! nadam se od srca da će vam uspjeti liječenje!

Potpuno vasrazumijem jer imam jednu teleskop ribicu, našu Tinicu, koja je već mjesecima bolesna, njene 3 sestrice su uginule, liječili smo, davali vitamine, jačali imunitet, opet liječili....nema što nismo poduzeli...a malena i dalje kunja....i jako se bojimo za nju...a pitoma je i dolazi jesti iz ruke, pa to još više boli....a sad smo već bespomoćni - što joj Bog dade!

Offline ivanka

• Punopravni član
    • između korica
« Odgovori #17 u: Srpanj 03, 2007, 08:40:00 prijepodne »

ovo je strašno...

dok uspiješ saznati što im je već su gotovi. misilm da bi nam trebao (bar meni bi)popis svih ljekova koj su dostupni na tržištu (uključujući i one namjenjene ljudima poput antibiotika) s popisom indikacija. i pregled bolesti s kojima smo se dosad susretali. jer poprilično sam uvjerena da je ovo naneaktivniji dio foruma. ljudi ovu rubriku ne otvaraju dok im ribe nisu već bolesne...
u oblacima

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #18 u: Srpanj 03, 2007, 19:42:00 poslijepodne »
Je, imaš pravo - ne preostaje googlati, pa se nađe nešto - a i na akvarij.net ima osnovno o bolestima, pa i to puno pomogne - no, zato pokušavamo dati savjete, koliko znamo i možemo -

Offline kolonelo sipica

• Punopravni član
« Odgovori #19 u: Srpanj 03, 2007, 23:39:00 poslijepodne »

Je, imaš pravo - ne preostaje googlati, pa se nađe nešto - a i na akvarij.net ima osnovno o bolestima, pa i to puno pomogne - no, zato pokušavamo dati savjete, koliko znamo i možemo -

Poštovani babyboom i Ivanka,

Nastavak izvješća:

Usprkos uporabi lijeka HEXAMITA, na nagovor iskusnih uzgajivača, nema bitnih pomaka.Primjerci riba koji su zahvaćeni, jedan po jedan ugibaju.Ono što je još žalosnije, je prelazak zaraze na ribe koje nisu bile u dodiru sa zaraženima, iako strogo pazimo da čak niti predmeti opće uporabe ne budu u dodiru sa dvije vode prije ispiranja i dezinfekcije????????

Karakteristično je da ove novo oboljele su bette, kako baš njih i to kao po obrazcu.Ako još koji dan ne bude potpunog zaustavljanja, preostaje još jedino, UV lampa sa nekom dobivenom mješavinom,neznamo čega.Kažu, to je valjda zadnje što možeš učiniti?

Lijepi pozdrav!

Offline kolonelo sipica

• Punopravni član
« Odgovori #20 u: Srpanj 30, 2007, 22:08:00 poslijepodne »

Kolega Babyboom i kolegice Ivanka, pa i ostalima,

Nakon lutanja.....

Sidredni crv, nedvojbeno utvrđen, i momentalno dio riba na VET.FAKSU.Predugo sam čekao i oslanjao se na forume i internet.Kolega Babyboom, već prije sam zahvalio za dobronamjeran savjet, pa evo opet.

Stručnjaci Veterinsrkog fakulteta(nadam se da će pristati), da im i ovdje iskažem zahvalu profesoru Petrinec-u i g.Jurčeviću, osnovano sumnjaju u PET SHOP-ove, koji uvoze ribu iz SINGAPURA.Riba nije prošla karantenu i eto, domogoh se "vraga".
Za vašu informaciju i ostalim članovima foruma, u periodu za koji sumanjamo da nam se bolest ušetala, ribe su kupovane samo u Tukanu i u Vili-u.Mada ovo nemožemo sa 100% sigurnošću tvrditi, nedvojbeno je istina i slažemo se sa mišljenjem stručnjaka sa fakulteta.
Bolest je vrlo rijetka i nitko od akvarista, do sada nije zatražio stručnu pomoć na fakultetu, tako da ne postoje provjereni hodogrami postupanja u liječenju i doziranju, obzirom na različite vrste i velličine ribica.Neobraćanje, je vjerovatno razlog i samog komercijalnog učinka, ali i poteškoća , te su mnogi od nas, jednostavno uništavali primjerke na kojima su identificirali slične ili iste simptome.
Toplo se nadam, da ćemo ovih dana dobiti neke sugestije od strane stručnjaka u vezi sa daljim postupanjem, i moram reći da je zanimljiva činjenica, da nigdje na našim domaćim forumima, nisu uključene osobe koje slove za vrhunske stručnjake, a osobito veterinarske struke, koje bi bile od neizmjerljive pomoći akvaristima i pripadajućim Udrugama.No, što je tu je!

Lijepi pozdrav!

Offline kolonelo sipica

• Punopravni član
« Odgovori #21 u: Kolovoz 06, 2007, 11:20:00 prijepodne »

Poštovani kolege,

Uz nesebičnu pomoć hrvatskih stručnjaka, zbog veličine napisa, evo Izvoda iz načina liječenja LERNEA-e.
LERNEA-SIDRENI CRV
(Anchor worm)
kako spasiti toplovodne akvarijske ribe

VELIKO HVALA !!!!
Prof.Zdravko Petrinec
Asist.Emil Jurčević
i ostalima u znanstvenom timu Veterinarskog fakulteta u Zagrebu
Metodika liječenja:

Karantenski akvarij- faza I
20 mg / po litri vode KALIJEV PERMANGANAT- otopiti, temperaturno okruženje na
28 ° Celzijusa +/-1 ° C , aeracija vode-pomoću zračnog kamena ili sl.
Zaražene ribe, prebaciti sa vrećicom i staviti na izjednačavanje temperature u karantenski tank.
VAŽNO: UKOLIKO SE RIBICE PREBACE NAGLO, A TEMPERATURNA RAZLIKA JE VEĆA od 2° Celzijusa, vrlo vjerojatno je da će doći do ugibanja ribe, ali ne samo od bolesti i prisustva crva, već od šoka!
Vrećice treba držati otvorene kako bi za vrijeme temperaturne adaptacije, bilo dodira sa vanjskim zrakom (kisikom).
Faza II
Ribice lagano istresti u karantenski akvarij, i tretirati u trajanju od 40 minuta.Pri kraju ovog tretmana, ponovno razmutiti i napraviti otopinu od 10 mg/litri vode KALIJEVOG PERMANGANATA.Ova otopina je dodatak u postojeći karantenski tank, i nakon toga ribe tretirati još u trajanju od 20 minuta.Ovakav tretman, pokazao se kao dovoljan za skidanje nametnika sa riba koje su liječene.Kod vraćanja riba u karantenski tank sa tzv. Čistom vodom, nastojati da iz vrećice ubacimo što manju količinu, vode koja u ovom slučaju ima zelenkasto-smeđu boju.
Faza III
Obzirom da je lernea-sidreni crv, jedan od najotpornijih nametnika kojeg srećemo u ribljem svijetu, preporučuje se ovakav dvostruki tretman, sa razmakom od 7 dana.U međuvremenu tretirane ribe držati u zasebnom akvariju, te promatranjem utvrditi količinu otpalih stabala crva i opće stanje riba.
Faza IV
Vizualnim pregledom nakon proteka i nadgledanja stanja riba u prošlih 7 dana, one bi trebale biti spremne za vraćanje u „normalno zaciklirani akvarij“.Prebacivanjem u vrećice, ponovno na temperaturnu prilagodbu, jer taj novo zaciklirani akvarij bi trebao biti na 26 ° Celzijusa,ako se radi o tropskim ribama.Zbog nastalog šoka, ukoliko ih direktno ubacimo u zaciklirani tank, neke ribe ugibaju unutar narednih 6 dana,a uzrok nije tretman ili lernea, već šok preseljenja, usljed promjene od samo 2 ° Celzijusa.

Ovakav skraćeni oblik kompletnog postupka, objavljujemo sa ciljem,da informacija što prije bude dostupna, široj akvarističkoj populaciji!

Edited by: kolonelo sipica

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
« Odgovori #22 u: Kolovoz 06, 2007, 19:15:00 poslijepodne »
Kolonelo, hvala na ovom opisu. Moram reci da me srce steglo kada sam vidjela sto vam se desilo sa ribama. Neznam sto bi bilo kada bi mi sve ono vrijedno sto cu mozda imati jednostavno nestalo zbog ovakve bolesti... i sigurno je velika utjeha da ipak ima lijeka!

Zao mi je sto niste otkrili uzrocnika i terapiju na vrijeme

Ali da vas razveselim, imam jednu ponudu za vas u PP-u

"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...

Offline kolonelo sipica

• Punopravni član
« Odgovori #23 u: Kolovoz 06, 2007, 20:26:00 poslijepodne »

Citat: Gwyneeth
Kolonelo, hvala na ovom opisu. Moram reci da me srce steglo kada sam vidjela sto vam se desilo sa ribama. Neznam sto bi bilo kada bi mi sve ono vrijedno sto cu mozda imati jednostavno nestalo zbog ovakve bolesti... i sigurno je velika utjeha da ipak ima lijeka!

Zao mi je sto niste otkrili uzrocnika i terapiju na vrijeme

Ali da vas razveselim, imam jednu ponudu za vas u PP-u

Poštovana Gwyneth,

Hvala na razumijevanju, dobii PP, i još jednom hvala!

Lijepi pozdrav!