u iveralima sam poslom više od 10 godina. izbjegavao bi taj materijal u svemu što se tiæe naših hobija, osim pri izradi ormariæa za postolja akvarija. i to zato što taj dio"opreme akvarija" zauzima dosta volumena u prostoru stanovanja æiji ostali namještaj je od iverala, pa se time lakše uklopi u interijer.
za tvoj sluæaj bi preporuæio puno drvo, i, ili furnir na tanje šperploæe za izradu boænih stranica, te poklopca...
"postolje" sa nogicama bi izradio isto od hrasta ili ako si pri financija ,trešnje...
ta dva materijala sam naveo samo kao primjer za boje drveta koje još možeš isticati bajcanjem prije lakiranja.
koliæina potrebnog materijala nije velika, tako da ne predstavlja problem u krajnjem izboru.
i sam imam jednog 15 litraša koji æeka "da se ljeno dupe primi posla".
moja zamisao je sa tim materijalima, zatvaranje 1 boæne i 1 zadnje u drvo,
niski "stoliæ" na kojem stoji akvarij, te poklopac izveden kuhanim letvicama i furnirom, da dobijem kosine japanskog krova za poklopac.
normalno ići ću "do jaja", spajanje ljepilom i drvenim klinovima, bez metala, tako da i na malim drvenim površinama dobivaš glave klinova druge god teksture, te ću se poigrati i malom visokookretnom brusilicom za izradu par jednostavnih intarzija.
najbrža varijanta ti je "pevec" ako se odluæiš na drvo. prodaju jelovinu, u građi, te lamiranu jelovinu debljine 2 cm rezanu u razne daske, kojima treba malo obrade do finalizacije, a nije skupa.
sretno i uživaj u radu
Edited by: yeljo