Kupila sam mu jednu zenkicu neki dan i nakon tri dana sam ju pronasla mrtvu
u akvariju, sa pojedenim perajama i ljuskicama na glavi.. Zao mi je ribice, tak je bila lijepa, znam da mu moram kupiti nekoliko zenki, i da ih moram odvajati sve dok muski ne napravi gnijezdo, itd.. itd..no on judo togdana uopce nije primjecivao, pa nisam mogla zamisliti da bi se to moglo dogoditi. Kaj, da mu sad kupim nekoliko zenki ili budu i one tak zavrsile? Ili da odustanem od uzgoja betta? 
Kolegice Mystical,
Nešto u opisanom postupku, da kažemo tako, ne štima.Ako Vas dobro razumijemo, mužjaka i ženku držite odvojeno dok on ne napravi gnjezdo?
Iz samog napisa nije jasno, da li ste ih odvojili u zaseban tankić, pa se "to umorstvo" dogodilo?
Kolege su napisale dobre opće savjete, ali nije nužno povećanje broja ženki da biste mogli ostvariti izlijeganje.Povećani broj ženki je samo, povećanje vjerojatnoće, ili da kažemo broja ciklusa mriješćenja, čak i istog mužjaka.
Pokušaj kraćeg opisa:
[list=1]
Ako postoji društveni tank u kojem su M i Ž, a primjetite da je on počeo naganjati, ne znači i obavezan mrijestBitno je da taj tank ima mjesta za skrivanje (sugestija kolegice Gwyneth), da se ženka sklonikad je ženka spremna, ona sama izađe iz skrovišta, čak i pogurava mužjakaprethodno ćete na njoj vidjeti zadebljanje trbuha, i bijela kuglica kod analnog otvora, i to je jedan od pokazatelja, da je spolno zrela i vjerovatno spremna za mrijest,pitanje je da li je spremna za mrijest "baš sa ovim mužjakom", i to se događaza pospješivanje želje za mrijest M i Ž, služi trik sa teglicom , gdje se međusobno gledaju do 3 dana, a mužjak luduje okolo teglicetad ženki dajete i pojačanu ishranu bjelančevinama, i ona će biti spremna za mrijestza ovo Vam je potreban poseban tankić sa čistim dnom, i neka biljka, čašica ili plutajući kišobran, ispod kojeg mužjak gradi gnjezdo-splavvodite računa o čistoći vode, jer ako ima viška gljivica, zaboravite mlađ, ne dozvolite veliku aeraciju ili je posve isključite na 24 sata, poslije njihovog početka "igre" oko mrješćenja..................itd[/list]
Ako poštujete ovakva pravila, uspjeh je zagarantiran!a imate neke podrobnije opise, u temamo o bettama. od prije 1 ili 2 mjesca, gdje Vam je sve bolje opisano.
Lijepi pozdrav!