Cek, o cemu ti pricas? Sve sam objasnio zasto je svejedno jesu li jedne ili dvoje ljestve... to nije nikakva teorija nego zdrav razum. Ako imas kakvih nejasnoca o tome, otvori novu temu (o tome kako je nevezano da li je rijec o diy ili boci pod tlakom, o tome kako mjehurici ne "pamte" pod kojim su tlakom bili u boci i kad udju u vodu da je ista prica i sl.) i tamo cemo diskutirati i necu se koristit ovim nekulturnim tonom kojeg ti koristis. Ja sam ovu temu otvorio da mi ljudi pomognu, ljudi koji znaju vise od mene. Tu na forumu se pise jako puno netocnih stvari i ne da mi se cesto reagirati, ali kad je covjek pisao u temi koju sam ja otvorio i ponudio rjesenje koje mi neodgovara (ti ako hoces mozes i napisati knjigu "Pet PET boca i pet lojtrica", to je tvoja stvar) i koje nema logike, normalno da cu napisati da to nije tocno. Da ponovim, o jednoj ili dvoje ljestava sam sve napisao na prethodnoj strani, sukus svega je taj da mjehuric CO2 ne ide brze kroz vodu izasao on iz diy boce ili boce pod tlakom. Sad mi dodje zao sto sam toliko slova trosio na nekog toliko nepristojnog i ne znam stvarno zasto si takav.
Gospodine Sipica, kralju cobanca, dosao Vuky u pomoc i kad odgonetnemo - javim! 
Važi Ruki,
Nebi se trebali kolege "jedit,idit" jedni na druge, ovo je mjesto razmjene iskustava.I moram reći, da "puno lipih stvari se more nać", osobito pod ovom temom!
A društvo "svojedobno"na čelu sa Vedranom_umirovljenikom, upravo zbog ovih pozitivnih vibracija, je mene kao starca privuklo da im se priključim. Naravno,ljudi mlađi ali sa puno više iskustva u akvaristici, pa tko kaže da nemožeš nešto pametno naučit i na koncu se podružiti.
Nego uspiješ li u patentu, zaista bi bila dobra informacija za sve!
Lijepi pozdrav!