Kolovoz 02, 2025, 17:33:15 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Bolesni gupi  (Posjeta: 2005 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline taraneh

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Bolesni gupi
« u: Srpanj 21, 2007, 22:56:00 poslijepodne »
kako se vidi po slikama, trbuh mu je lagano napuhnut i kao da neko vlakno izlazi iz njega prozirno tanko. Ljuskice su mu nakostriješene. I izgleda kao da ima krvave podljeve.

Molim pomoć stvarno više ne znam kaj da mu radim.

Zagreb

Offline Pandorica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
Bolesni gupi
« Odgovori #1 u: Srpanj 22, 2007, 00:44:00 prijepodne »
napuhnut trbuh uz naborane ljuske upucuje na trbusnu vodenicu... najbolje je prikratiti ribici muke...
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline duda

• Punopravni član
Bolesni gupi
« Odgovori #2 u: Srpanj 22, 2007, 10:12:00 prijepodne »
Svakako izdvoji ako imas karantenu jer ce ti se iostale ribe zaraziti. Meni ovo lici isto na trbusnu vodenicu. Trbuh je napuhan dobro se vidi, peraje skupljene jos ako ti se riba zadrzava ispod povrsine vode cjelo vrijeme i jos k tom nakostrijesene ljuskice. Meni velim to isto upucuje na trbusnu vodenicu. Velim opet svakako izdvoji ribu jer kod te bolesture ako se otvori trbusna supljina sve ce ti se ribe sigurno zaraziti. Tad ces morat dezinficirati cjeli aq a ribeKoliko je meni poznato ova bolest je samo izljeciva ako se otkrije u jaaako ranom stadiju, Sta zbilja covjek mora imat velikog iskustva u tom da bi to na vrijeme otkrijo i izljecio. Bolje da se ribica na muci vise pa bolje da je...

Offline Nikola5

• Punopravni član
Bolesni gupi
« Odgovori #3 u: Srpanj 22, 2007, 10:49:00 prijepodne »
Dropsy (Ascites)

Dropsy je više simptom nego bolest i dosta je
česta. Najčešće je povezan sa bakterijskom infekcijom. Lijekovi se mogu
upotrijebiti ali ne djeluju uvijek.

Bok

Offline duda

• Punopravni član
Bolesni gupi
« Odgovori #4 u: Srpanj 22, 2007, 19:45:00 poslijepodne »
Taraneh zaboravih ti rec ako si odvojila ribicu iz glavnog aq svakako promjeni vode u glavnomag i dodaj ovim zdravima ribicamamalo tekuceg vitamina. Jos ako imas UV lampu bilo bi ok da je malo ukljucis.

Offline taraneh

• Punopravni član
  • **
Bolesni gupi
« Odgovori #5 u: Srpanj 22, 2007, 22:26:00 poslijepodne »
svu vodu da mijenjam ili? vitamine ionako uvijek dajem.
Zagreb

Offline Pandorica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
Bolesni gupi
« Odgovori #6 u: Srpanj 22, 2007, 23:04:00 poslijepodne »
promijeni 30% vode, dodaj vitamiceke i hrani ih sto raznovrsnijom klopom... nema nikakve opasnosti ukoliko doticna riba nije uginula i nije joj se trbuh rastvorio... vodenicu je gotovo nemoguce izlijeciti osim ako, kaze net, bolest nije u pocetnom stadiju...

i da, mislim da nema potrebe za uv lampom ukoliko je riba odstranjena iz aq... samo dobro promatraj ostale ribe...Edited by: Pandorica
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline taraneh

• Punopravni član
  • **
Bolesni gupi
« Odgovori #7 u: Srpanj 25, 2007, 22:10:00 poslijepodne »
pošto mi je još jedan gupic uginuo, jučer sam počela sa liječenjem sa Furanolom od JBL-a, u subotu slijedi dezinfekcija akvarija i nadam se da ce sve biti ok.
evo vec dva dana nema nikakvih naznaka bolesti bas sam happy

imam cak i podmladak (naravno u posebnom akvarijcicu)

Zagreb

Offline taraneh

• Punopravni član
  • **
Bolesni gupi
« Odgovori #8 u: Srpanj 30, 2007, 20:11:00 poslijepodne »
Evo, odkada sam počela liječiti sa Furanolom od JBL-a, već 7 dana nema nikakvih naznaka bolesti niti je bilo koja ribica

bas sam happy

Zagreb

Offline kolonelo sipica

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 66
Bolesni gupi
« Odgovori #9 u: Srpanj 30, 2007, 22:37:00 poslijepodne »

Citat: taraneh
Evo, odkada sam počela liječiti sa Furanolom od JBL-a, već 7 dana nema nikakvih naznaka bolesti niti je bilo koja ribica

bas sam happy

Kolegice taraneh,

Kao prvo drago mi je da ste na vrijeme uspjeli zaustaviti ovu bolest.Prošle godine moj tim nije bio te sreće.Na forumu o bolestima u 6/2006 možete naći i neka naša saznanja,ukoliko Vam mogu pomoći.

Ukratko, neznamo što je Furanol, ali se sjećam da smo upotrebljavali Medimor-kao antibiotik širokog spektra, i solne kupke 4-5 puta dnevno, u trajanju od 1-2 minute.Kupke su bile u zasićenoj solnoj otopini, i vrijeme probivanja zavisilo je od reakcija ribe.Kod čudnih pomaka, vraćali bismo je u karantenski akvarij.

Sve ribice koje smo detektirali sa problemom, izdvajali smo u posebne tankiće,najviše po dvoje zajedno.

Zamjena vode uz kontrolu nitrita, najbolje je zamijeniti 50% vode u društvenim tankovima, i obavezno dodavanje soli!!!!!!

Toplo se nadamo da je u globalu ovaj naš post "okasnio", i da ste uspjeli pravovremeno otkloniti probleme.

Lijepi pozdrav!Edited by: kolonelo sipica
kolonelo sipica & pripadajući tim