Moj betan je jako mlitav pri jelu. Dok uopće skuži da sam mu bacila hranu, rasbore mu pol pojedu. Onda dok se on dovuče...pa svaki komadić pročava "pol sata" dok odluči staviti u usta...
Jel i vaši tako ili je ovaj moj teški izbirljivac..?
Poštovana maedusa,
Bette su inače inertne po pitanju hrane, tako da sa živorotkama i ribama koje su agresivnije kod hranjenja,često ostaju kratkih rukava.Upravo iz tih razloga, može i doći do sukoba bette i drugih agilnijih riba.Ta pojava je kad stvarno ogladne i više ne mogu tolerirati, ekipu koja se uvijek gura.Recimo platy su po tome karakteristični.Spomenuta je hrana DAJANA COLOUR I SERA VIPAN, obje vrste hrana smo koristili i bile su dobro primljene.Zapravo bette.najviše vole crvenkaste listiće na površini ili sitne granule u istoj boji.Postoji i posebno pripravljena hrana za bette, ali ne mogu se sjetiti proizvođača, ima po dućanima, čini mi se SERRA.Bezobrazno je skupa, i mi svojima nismo davali previše,ali su je dobro prihvaćali kao i ostali iz društvenih tankova.
Razloga za zabrinutost imate ukoliko betta leži na dnu iako ste bacili hranu,a osobito onu koja pluta na površini.To je znak bolesti!
Stoga mislimo da se nebi trebali zabrinjavati.
Lijepi pozdrav!