Kolovoz 13, 2025, 22:13:29 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Betta mlitava pri jelu  (Posjeta: 1163 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline maedusa

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
    • http://mordorela.blog.hr
Betta mlitava pri jelu
« u: Srpanj 08, 2007, 23:05:00 poslijepodne »

Moj betan je jako mlitav pri jelu. Dok uopće skuži da sam mu bacila hranu, rasbore mu pol pojedu. Onda dok se on dovuče...pa svaki komadić pročava "pol sata" dok odluči staviti u usta...

Jel i vaši tako ili je ovaj moj teški izbirljivac..?
Rijeka

Offline Mastino

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
Betta mlitava pri jelu
« Odgovori #1 u: Srpanj 08, 2007, 23:17:00 poslijepodne »
moj nema neki ritam prehrane, jede kako ga volja, neke dane jede kad i ostali a neke dane uopce se ne pojavi na hranjenju...

Offline TILjO

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
    • FaceBook profile
Betta mlitava pri jelu
« Odgovori #2 u: Srpanj 08, 2007, 23:24:00 poslijepodne »
Ja sam neki dan kupio ženku i čim me vidi blizu akvarija je nemirna, jer očekuje da joj nešto dam za papati... I jede, sve OK!
Koliko ga dugo imaš već? Oni ti žive mksimalno dvije godine! ...možda mu vrijeme polako curi! Time is tickin' away...
Ili je možda nešto bolestan?!
Mama Africa

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Betta mlitava pri jelu
« Odgovori #3 u: Srpanj 09, 2007, 11:39:00 prijepodne »
Kako Tiljo kaže, koliko je star? A jesi mu pokušala dati neku drugu hranu?

Offline pega777

• Punopravni član
    • http://www.google.com
Betta mlitava pri jelu
« Odgovori #4 u: Srpanj 09, 2007, 21:18:00 poslijepodne »
moj je izbirljivac bio (pokojni)
dam mu hranu onda on malo prožvače pa za par minuta pljune i trazi drugi listićvaljda mu nije pasala hrana

pegaC
Prelog

Offline maedusa

• Punopravni član
    • http://mordorela.blog.hr
Betta mlitava pri jelu
« Odgovori #5 u: Srpanj 09, 2007, 23:11:00 poslijepodne »
Pa tek sam ga nabavila..ima par tjedana...Prvo sam mislila da se privikava na novu okolinu, ali sad to malo predugo traje. Dobiva Sera Vipan i Dajana colour. Imam još tri vrste hrane- dvije tabletirane i jednu u granulama koje ribe u većem akvaču OBOŽAVAJU a on i rasbore ih ne fermaju previše. Zapravo, mislm da niti ne kuže da im je hrana na dnu ili da je zalijpljena na staklo. Tako da su osuđeni samo na te dvije vrste dok ne nabavim još neku ili dok ne počnem kuhati (što stalno planiram ,ali nikako da dođe na dnevni red).
Rijeka

Offline TILjO

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
    • FaceBook profile
Betta mlitava pri jelu
« Odgovori #6 u: Srpanj 09, 2007, 23:16:00 poslijepodne »
Sve Bette koje sam ja do sada imao su bile super, nikakvih problema s njima nisam imao, tako da ti zaista ne znam šta bi moglo biti... Možda mu se zaista ne sviđa ta hrana!
Mama Africa

Offline kolonelo sipica

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 66
Betta mlitava pri jelu
« Odgovori #7 u: Srpanj 10, 2007, 02:33:00 prijepodne »
Citat: maedusa

Moj betan je jako mlitav pri jelu. Dok uopće skuži da sam mu bacila hranu, rasbore mu pol pojedu. Onda dok se on dovuče...pa svaki komadić pročava "pol sata" dok odluči staviti u usta...

Jel i vaši tako ili je ovaj moj teški izbirljivac..?

Poštovana maedusa,

Bette su inače inertne po pitanju hrane, tako da sa živorotkama i ribama koje su agresivnije kod hranjenja,često ostaju kratkih rukava.Upravo iz tih razloga, može i doći do sukoba bette i drugih agilnijih riba.Ta pojava je kad stvarno ogladne i više ne mogu tolerirati, ekipu koja se uvijek gura.Recimo platy su po tome karakteristični.Spomenuta je hrana DAJANA COLOUR I SERA VIPAN, obje vrste hrana smo koristili i bile su dobro primljene.Zapravo bette.najviše vole crvenkaste listiće na površini ili sitne granule u istoj boji.Postoji i posebno pripravljena hrana za bette, ali ne mogu se sjetiti proizvođača, ima po dućanima, čini mi se SERRA.Bezobrazno je skupa, i mi svojima nismo davali previše,ali su je dobro prihvaćali kao i ostali iz društvenih tankova.

Razloga za zabrinutost imate ukoliko betta leži na dnu iako ste bacili hranu,a osobito onu koja pluta na površini.To je znak bolesti!

Stoga mislimo da se nebi trebali zabrinjavati.

Lijepi pozdrav!
kolonelo sipica & pripadajući tim