imam 120l juwelov akvarij s 15 barbusa (10 zelenih, 5 tetrazona), 9 harlekin rasbora, 5 koridorasa (smeđih) i jednim plehićem.
pojavio mi se ich bio, i nisam ga prepoznao dok nisu bijele točkice izbile na najmanjem zelenom barbusu (koji je sada već jako zakržljao), pa sam u prošli ponedjeljak otpoceo s terapijom s medimorom, i pažljivo slijedio upute.
danas sam im promijenio 40% vode i poboljšao kvalitetu koja je prije bila jako loša (i uzrok icha pretpostavljam), tako da je sve osim kiselosti u redu (kiselost je više lužnata nego kisela, oko 7,5-8 čini mi se, a i malo je pretvrda voda još uvijek), ali ich im se prije par dana vratio.
držao sam temperaturu na 29 cijeli prošli tjedan, pa sam danas smanjio grijac na 27, mislim da im se ne bi svidjelo dva tjedna kuhanja, a i biljke bi mogle nastradat.
točkice su bile nestale na par dana, ali su se opet pojavile 6. 7. i 8. (danas) dan terapije.
dodao sam im i zracnu pumpicu, a filter usmjerio da jako bućka vodu.
e sad - medimor je bio staro pakiranje koje mi je proslijedio prijatelj, i kojemu je nedavno istekao rok trajanja, pa sam kupio costapur.
upute za costapur su vrlo šture - koliko kapi na koju kolicinu vode, i ne kaže puno više od toga.
sad mene zanima: jel ih mogu hraniti normalno dok im dajem lijek? (kod medimora kaže da ih ne hranim)
costapur se daje 1. i 3. dan, i ako je potrebno 5. i 7. svaki put bi trebao dodati istu kolicinu lijeka, pa mi je cudno da nema izmjene vode negdje između (jel trebam mijenjat vodu između, ili tek po kraju terapije?).
i oce smetat "obicne" neonke costapuru? jel ih trebam ugasit? (nemam UV lampu)