Srpanj 17, 2025, 05:34:50 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Koji moze biti uzrok ovoga?  (Posjeta: 975 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline bjelos

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Koji moze biti uzrok ovoga?
« u: Srpanj 11, 2007, 15:40:00 poslijepodne »

Podloga je kvarcni pesak, dodat je humacid tecno djubrivopre 20 dana. Aq je star 3 meseca. Dodala sam juce Sera Morenu i Serine tablete uz korenje biljaka. Uzecu danas i Serin treset pa cu male kuglicu staviti pored korenja. Osvetljenje su 1 sylvania grolux od 20w, i kineska biolux. Dodacu danas jos jednu sylvaniu, a kinesku cu ovih dana zameniti nekom boljom, npr. philips daylight. U planu mi je i dodavanje DIY C02. Zna li neko sta je uzrok ovakvih biljaka?

Offline Krajten

• Punopravni član
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #1 u: Srpanj 11, 2007, 19:00:00 poslijepodne »
na prvoj slici ne vidim tocno sto se događa na biljci. Druga slika prikazuje criptu koja je sasvim u ok stanju samo sto pusta mladu biljcicu, na trecoj slici biljka definitivno popada.
Prije svega, kao podlogu ne mozes imati samo kvarcni pijesak, mora postojati neka hranjiva podoga za bilje. Humacid ne znam kakvo je to tekuce gdnojivo i da li je za akvarijske biljke, ali tebi treba neko gnojivo sa mikroelementima provjerenog proizvođaća. Sto se lampi tice, nisi rekao koliko je velik akvarij pa se tesko moze usporediti kolika je kolicina svjetlosti u tvom akvariju.

ZG,Vrapče

Offline Kori

• Moderator (lokalni)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
« Odgovori #2 u: Srpanj 11, 2007, 23:06:00 poslijepodne »
Ova deformacija listova na limunu se dogada kada nedostaju makroelementi u vodi. Biljka raste a nema dovoljno "gradivnih" tvari, zna se dogoditi da dobije i rupe.
I'm only bad news for turtle keepers.
www.kornjace.com
www.akter.org

Offline bjelos

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #3 u: Srpanj 11, 2007, 23:48:00 poslijepodne »

Znam da nije dovoljan samo kvarcni pesak, pa sam zato kupila serin treset, pa cu staviti kuglice uz korenje, da sad ne bih tumbala celi akvarijum. Stavila sami serine tablete uz korenje sa mikroelementima za rast biljaka. trest i c02 da li ce to biti dovoljno?

Aq je dimenzija 70x50x50, sto kad se odbije staklo dodje 140l. 3x20w=60w, i stavila sam alufoliju ispod neonkisto je otprilikepreporucenih1w na 2l vode.