Srpanj 09, 2025, 07:08:01 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: nove Hagen GLO T5 lampe!  (Posjeta: 1870 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Stina

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: zg
    • ZGreef
nove Hagen GLO T5 lampe!
« u: Lipanj 30, 2007, 21:23:00 poslijepodne »
Ok, iako su već došle prije 2 mjeseca, nitko ih nije spomenuo, pa ću ja!

Došle su nove T5 lampe, duuugo čekane, MARINE GLO i POWER GLO od Hagena...
Također je došla i nova LIFE GLO lampa.

Što se tiče testiranja, moram priznat da sam googlao i našao skoro pa ništa o njima na netu, al sam zato došao u posjed jednoj MARINE GLO lampi i ona trenutačno radi svoj posao... i to dobro

Nemogu pronać na netu spektar lampe, da vam ga pokažem, pa sam uslikao sa original kutije(BTW za razliku od VEĆINE ostale konkurencije, kutija je kvalitetna pa su šanse da ju razbijete putem - svedene na minimum! - možda je ovo nekom smješno, al ja jesam razbio već koju, a znam i druge)

OK, što se spektra tiće, u samom startu bio sam uvjeren da je spektar identičan kao i kod ATI blue plus i Narva 0182 lampe, ali izgleda da nije!
Sam spektar je vrlo sličan, dapače gotovo identičan, ali je MARINE GLO lampa ipak intenzivnija u plavom spektru - ako me moje poznavanje grafova ne vara

Što se tiće neke komparacije, mogao sam je usporedit samo sam plavom Coralstarkom koja još uvijek prednjači za BEST BUY zbog svoje izrazito povoljne cijene kod nas, no po kvaliteti mogao bih sada reći da je MARINE GLO bolja, u smislu jačeg isijavanja, barem onako što sam na oko mogao vidjeti...

Nisam ja neki ekspert i ovo je čisto hobbystički osvrt, ali mislim da je zanivljo to što nam se tržište puni sve boljim i boljim izborom.
Moram još i POWER GLO lampu testirat, no to drugom prilikom... BTW nju deklariraju na kao 16 000°K lampu - interesantno!

Offline Malky

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
    • Akvarij NET
nove Hagen GLO T5 lampe!
« Odgovori #1 u: Srpanj 01, 2007, 00:01:00 prijepodne »

Ja ima takaj vec nekih 2 mj od Hagena Power Glo t5 od 25w i super zadovoljan sam s njom. Malo je skuplja al vrijedi.

U buduci morski takoder idu 2 Marin Glo + Power Glo.

Offline g.mizerak

• Trade Count: (+8)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
  • ko pod drugim jamu kopa-najmni je radnik!
nove Hagen GLO T5 lampe!
« Odgovori #2 u: Srpanj 23, 2007, 21:57:00 poslijepodne »

Ima samo jedan mali problem ali on je ciljan i za hagen je Ok ali ako neko kupi pklopac juwel mora računati na to da će morati uzimati isključivo hagenove lampe jer nisu u standardu sa ostalim T5 lampama radi zaštite.

Npr. U juwel poklopacu lampa T5 54 Wnije dimenzije 115 cm, nego 105 cm
život nije što zamišljaš,već momentalna nepobitna činjenica

Offline lucifer

• Punopravni član
    • http://www.psychoreefer.hr
nove Hagen GLO T5 lampe!
« Odgovori #3 u: Srpanj 23, 2007, 23:23:00 poslijepodne »

ma nabijem ih sloboda narodu!!! nisi kompatibilan umires reko gates ovima iz jabuke pa im se to i dogada

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Kum
nove Hagen GLO T5 lampe!
« Odgovori #4 u: Srpanj 24, 2007, 09:02:00 prijepodne »
Nisam 100% siguran, ali mislim da u ovom slucaju se Hagen isao prilagoditi Juwelu i to je to. Juwelovi akvariji su oduvijek 120, a ne 130cm i garant trazili da im ovi naprave lampe za to da ne povecavaju dimenzije, a t8 lampe su davno na izmaku. Normalno, Hagenu sjekira u med, ali ne sumnjam da ce i drugi proizvodjaci napraviti krace lampe...
Kvatric tj. kilometar sjevernije / Zagreb
All the Dude ever wanted was his rug back... it really tied the room together...

Offline lucifer

• Punopravni član
    • http://www.psychoreefer.hr
nove Hagen GLO T5 lampe!
« Odgovori #5 u: Srpanj 24, 2007, 09:25:00 prijepodne »
salim se

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Kum
nove Hagen GLO T5 lampe!
« Odgovori #6 u: Srpanj 24, 2007, 09:31:00 prijepodne »
Tebi nisam ni pisao, na tvoje sam se nasmijao, ovo je g.mizeraku islo, mislim da lampe nisu krace radi zastite nego zato jer lampe normalne 54W ne stanu, a ovi nisu tjeli mijenjat akvarije.
Kvatric tj. kilometar sjevernije / Zagreb
All the Dude ever wanted was his rug back... it really tied the room together...

Offline Mastino

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
nove Hagen GLO T5 lampe!
« Odgovori #7 u: Srpanj 24, 2007, 11:53:00 prijepodne »
nakon procitanog posta g.mizerak-a sam isao provjeriti i stvarno je istina, imaju neke cudne dimenzije lampi, a malo je falilo da si narucim za trigona novu original T5 rasvjetu... tnx za info g.mizerak.

Offline Stina

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: zg
    • ZGreef
nove Hagen GLO T5 lampe!
« Odgovori #8 u: Srpanj 30, 2007, 00:30:00 prijepodne »
juwel izdaje svoje vlastite T5 lampe za svoje akvarije... doći če i kod nas na tržište uskoro.