Srpanj 13, 2025, 18:24:29 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Suživot ribica?  (Posjeta: 3133 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Dilurekba

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Suživot ribica?
« u: Siječanj 18, 2004, 02:11:00 prijepodne »

pošto sam relativni početnik u akvaristici zamolio bih Vas za pomoc!

Planiram uzeti sljedece vrste ribica pa me zanima kako bi se one ponasale u zajednickom akvariju. Ribice su sljedece:

Plati - 2komada, Aucistrus-1 komad, Harlekin Razbora- 5komada, P. Neonka -5 komada, Sijamski Borac - 2komada, Gupi- 5 komada, Čistači - 3 komada

Zanima me dali bi te sve ribice komotno mogle zivjeti u akvariju od 100njak litara te dali ej njihov suzivot moguc.

Hvala!

Offline sanja

• Punopravni član
  • **
Suživot ribica?
« Odgovori #1 u: Siječanj 18, 2004, 13:06:00 poslijepodne »

Mozda bi ti bilo bolje da ides na manje vrsta riba. Par cistaca i jedno vece i jedno manje jato drugih riba. Primjerice, uzmes razbore (vece jato)i neonke (manje jato ili obrnuto). Neonke izgledaju jako efektno kad ih je puno.

Ne znam, to ti je moje misljenje. Al ti napravi onako kako se tebi svidja.

Offline kukurjek2002

• Punopravni član
    • http://www.geocities.com/lighters_nice/
Suživot ribica?
« Odgovori #2 u: Siječanj 18, 2004, 14:42:00 poslijepodne »
u svakom slucaju ne kupuj sve odjednom 23 nije malo oprecna su misljenja ja mislim da je minimum 4l za ribu u prosjeku ali ima i vecih riba pa.....Edited by: kukurjek2002
Oh sto te volim joj

Offline Elaron007

• Punopravni član
Suživot ribica?
« Odgovori #3 u: Siječanj 18, 2004, 14:45:00 poslijepodne »
Ja bih izbacio borce, i eventualno platije. Ovo drugo je ok.
Rijeka / Hrvatska

Offline Dilurekba

• Punopravni član
Suživot ribica?
« Odgovori #4 u: Siječanj 18, 2004, 15:24:00 poslijepodne »

Citat: kukurjek2002
u svakom slucaju ne kupuj sve odjednom 23 nije malo oprecna su misljenja ja mislim da je minimum 4l za ribu u prosjeku ali ima i vecih riba pa.....

I mislio sam kupovat vrstu po vrstu a ne sve odjedanput, prvenstveno zbog financijske strane a i zbog toga sto nisam neki strucnjak pa mislim da bi mi 23-25 ribica odjedanput stvaralo odredene probleme u pocetku.

BTW: akvarij ce biti o 120L

Offline Dilurekba

• Punopravni član
Suživot ribica?
« Odgovori #5 u: Siječanj 18, 2004, 15:26:00 poslijepodne »

Citat: Elaron007
Ja bih izbacio borce, i eventualno platije. Ovo drugo je ok.

Mislim da ce biti borci izbaceni

Offline SandmanRI

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
Suživot ribica?
« Odgovori #6 u: Siječanj 18, 2004, 17:31:00 poslijepodne »

Uvijek ti efektnije izgleda jedno veće jato od dva, tri manja. Predlažem da se odlučiš između razbora i gupija. Jato neonki za početnika može biti prezahtjevno, one znaju biti osjetljive, pocrkaće ti. Ja bi ti predložio jato gupija, jedno desetak komada, biraj mužjake različitih boja da dobiješ mlade različitih boja. Sijamske borce uzmi par - mužjaka i ženku. Ancistrusi - OK, ali barem par. Čistaći - Koridoras - njih u prvoj turi obavezno. Plati - onda mužjaka i ženku.

Ovo je za početnika više nego dovoljno, kad se akvarij stabilizira i stekneš osnovna znanja, počniuzimati ostale ribice.
Rijeka / Hrvatska
><((((º> - previše ljudi premalo misli - <º))))><

Offline sanja

• Punopravni član
  • **
Suživot ribica?
« Odgovori #7 u: Siječanj 18, 2004, 18:49:00 poslijepodne »

Slažem se s tobom Sandman, Neonke znaju bit osjetljive (ja sam poèela s njimai nisam imala problema - valjda početnička sreća). Išla sam na to da mu akvarij izgleda nekako, jer uvijek je bolje jato jedne vrste (ili dvije), nego dvije - tri ribice od njih 5- 6 vrsta.

Gupi su isto dobri za poèetnike, šareni se akvarij, lijepo izgleda, brzo se razmnožavaju, a nisu zahtijevne ribe.Edited by: sanja

Offline Dilurekba

• Punopravni član
Suživot ribica?
« Odgovori #8 u: Siječanj 18, 2004, 20:37:00 poslijepodne »
Citat: SandmanRI

Uvijek ti efektnije izgleda jedno veæe jato od dva, tri manja. Predlažem da se odluèiš između razbora i gupija. Jato neonki za poèetnika može biti prezahtjevno, one znaju biti osjetljive, pocrkaæe ti. Ja bi ti predložio jato gupija, jedno desetak komada, biraj mužjake razlièitih boja da dobiješ mlade razlièitih boja. Sijamske borce uzmi par - mužjaka i ženku. Ancistrusi - OK, ali barem par. Èistaæi - Koridoras - njih u prvoj turi obavezno. Plati - onda mužjaka i ženku.

Ovo je za poèetnika više nego dovoljno, kad se akvarij stabilizira i stekneš osnovna znanja, poèniuzimati ostale ribice.

Brijem da cu poslusat tvoj savjet

TNX!

Offline kukurjek2002

• Punopravni član
    • http://www.geocities.com/lighters_nice/
Suživot ribica?
« Odgovori #9 u: Siječanj 18, 2004, 20:45:00 poslijepodne »
Oh sto te volim joj