Srpanj 25, 2025, 04:34:51 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Pet shopping u Zg?  (Posjeta: 4384 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Gimnazijalac

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
  • Dubrovnik
Pet shopping u Zg?
« u: Srpanj 28, 2008, 15:14:24 poslijepodne »
Ovo mi dohodi jednom u par godina. Odlazak u Zagreb. Prema preporukama mnogih idem  kod Vilija. Moram obavit i kupnju svome rođaku koji mami za rođendan priprema 40l akvarij sa živorotkama. Pa imam pitanja vezana uz moj shopping i zamolio bih vas da me usmjerite.
1) Koji tramvaji voze do tamo (ima neka avenija i neki park blizu). Gdje se iskrcavam?
2) Trebam cijene nekih artikala po vašom iskustvu ili slobodnoj procjeni:
   (Išao sam po logici da je sve kod nas 20% skuplje, ali isto želim savjet)
   Filter... (obični, ne ništa ekstra)
   Grijač... (također neki normalni, obični)
   Termometar(ja volim one normalne jer su najobičniji)
   Pumpa za kisik... (ja imam tetrinu)
   Čistač stakle (ono kad povlačite, magnetom se drže iznutra/izvanka)
   Šljunak (5 kg, to je valjda ona mjera)
   Mrežica za ribe
   ----------------------------------------------------------------------------------
Kako se tamo kupuju biljke. Jako me interesira. Normalno, stabljike ili neke škatulice sa miksevima i jesu li skupe? Prodaju li mahovine i "tapit" biljke?

Zanimaju me cijene korića, ancistrusa i boraca (borca :-[, platija, gupija, molija, skalara i neonki.

Valjda ne tražim previše. Ovakvo što mi se događa rijetko, a šteta ne iskoristiti, a i pomoći nekoga... Dole na jugu oderu.  :devil:

Hvala!
« Zadnja izmjena: Kolovoz 09, 2008, 01:34:35 prijepodne od Renta »

Offline Striček Matija

• Punopravni član
Odg: Dolazim s juga u pet shopping. Molim da me informirate i odg. na pitanja! t
« Odgovori #1 u: Srpanj 28, 2008, 16:23:16 poslijepodne »
od tramvaja ti voze brojevi 6, 7 i 14. http://www.zet.hr/tramvaj/dnevni.aspx gdje se toćno iskrcavaš..nemam pojma.. nisam nikad išao tramvajem...

Offline vedranVŽ

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • 0 bodova
Odg: Dolazim s juga u pet shopping. Molim da me informirate i odg. na pitanja! t
« Odgovori #2 u: Srpanj 29, 2008, 10:34:40 prijepodne »
filter 100kn, grijač 80 kn, ribe od 15kn do 30kn, biljke 30kn, pumpica 100kn, treba ti najmanje 500kn, a to su otprilike cijene, sad neznam dal ko zna baš u lipu.. 8)
Varaždin...

Offline Frida

• Punopravni član
  • Dob: 47
Odg: Dolazim s juga u pet shopping. Molim da me informirate i odg. na pitanja! tnx.
« Odgovori #3 u: Srpanj 29, 2008, 10:57:15 prijepodne »
Ovo mi dohodi jednom u par godina. Odlazak u Zagreb. Prema preporukama mnogih idem  kod Vilija. Moram obavit i kupnju svome rođaku koji mami za rođendan priprema 40l akvarij sa živorotkama. Pa imam pitanja vezana uz moj shopping i zamolio bih vas da me usmjerite.
1) Koji tramvaji voze do tamo (ima neka avenija i neki park blizu). Gdje se iskrcavam?
2) Trebam cijene nekih artikala po vašom iskustvu ili slobodnoj procjeni:
   (Išao sam po logici da je sve kod nas 20% skuplje, ali isto želim savjet)
   Filter... (obični, ne ništa ekstra)-100,00
   Grijač... (također neki normalni, obični)100,00
   Termometar(ja volim one normalne jer su najobičniji)15,00
   Pumpa za kisik... (ja imam tetrinu)50,00
   Čistač stakle (ono kad povlačite, magnetom se drže iznutra/izvanka)30,00
   Šljunak (5 kg, to je valjda ona mjera)30,00
   Mrežica za ribe10,00
   ----------------------------------------------------------------------------------
Kako se tamo kupuju biljke. Jako me interesira. Normalno, stabljike ili neke škatulice sa miksevima i jesu li skupe? Prodaju li mahovine i "tapit" biljke?

Zanimaju me cijene korića, ancistrusa i boraca (borca :-[, platija, gupija, molija, skalara i neonki.

Valjda ne tražim previše. Ovakvo što mi se događa rijetko, a šteta ne iskoristiti, a i pomoći nekoga... Dole na jugu oderu.  :devil:

Hvala!

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #4 u: Kolovoz 08, 2008, 20:56:16 poslijepodne »
čudno.....jako čudno.....pogotovo što nas mnogo ima prilično loša iskustva s petom (kako veliš).....ali....stvar sreće, valda...
osim toga, na naslovnici akvarij.neta ima link na vilijeve stranice gdje lijepo obavještavaju kad imaju nove biljke, koje nove ribice imaju i tako to....očito ti se posrećilo.... -?

Offline Ribač

• Punopravni član
Odg: Dolazim s juga u pet shopping. Molim da me informirate i odg. na pitanja! tnx.
« Odgovori #5 u: Kolovoz 08, 2008, 22:55:46 poslijepodne »
A u svakom slučaju u Petu je jeftinije i veći izbor opreme, ali je žive organizme bolje kupovati u Viliju, Belugu...Bar prema mom iskustvu...A opet ovisi...

U svakom slučaju bilje dobro dezinficiraj prije stavljanja u akvarij...

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
« Odgovori #6 u: Kolovoz 09, 2008, 01:32:36 prijepodne »
Ej gimnazijalac.. al si rastegnuo naslov teme. :o  Ne može tako..znaš, pravila... ;D

A Vili je prilično dobar shop za naše uvjete.. no da nema stručnjaka niti u jednom dućanu to stoji..

Offline Frida

• Punopravni član
  • Dob: 47
Odg: Pet shopping u Zg?
« Odgovori #7 u: Kolovoz 10, 2008, 10:08:30 prijepodne »
Auuuuu...banana... :o

Offline Gimnazijalac

• Punopravni član
  • Dubrovnik
« Odgovori #8 u: Kolovoz 10, 2008, 14:31:08 poslijepodne »
Ej gimnazijalac.. al si rastegnuo naslov teme. :o  Ne može tako..znaš, pravila... ;D

A Vili je prilično dobar shop za naše uvjete.. no da nema stručnjaka niti u jednom dućanu to stoji..

Nisam nigdje vidio ograničavanje naslova teme. Skratio sam je koliko sam mogao, i koliko je "forum" dao. Limit postoji.
Nisam znao da se još trebam ograničavat.
A tema stoji od 28.7, mogli se je deset puta predvidjet. Također i prošla tema je imala dug naslov pa se nitko nije žalio.

Offline Gimnazijalac

• Punopravni član
  • Dubrovnik
« Odgovori #9 u: Kolovoz 10, 2008, 14:34:46 poslijepodne »
E da, ima bit i da Pet nije svetac. Donio sam crvene puževe s Cabombom. Na kraju se najviše isplati kupovati kod nas, jest da je izbor manji 80% ali su prodavači uljudniji, humaniji, a akvariji čisti, ribe zdrave. A i cijene su ugl. iste

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
« Odgovori #10 u: Kolovoz 10, 2008, 16:05:27 poslijepodne »

Nisam nigdje vidio ograničavanje naslova teme. Skratio sam je koliko sam mogao, i koliko je "forum" dao. Limit postoji.
Nisam znao da se još trebam ograničavat.
A tema stoji od 28.7, mogli se je deset puta predvidjet. Također i prošla tema je imala dug naslov pa se nitko nije žalio.

Pa u pravilima foruma istina izričito ne piše da naslov teme ne smije biti predug no piše da se koriste opisni naslovi za teme što tvoj baš nije bio.. i bio je predugačak jer je praksa/običaj (u što ćeš se uvjeriti ako češće posjećuješ forum) ovdje da se naslovi tema pišu što kraće i da odmah upućuju na temu kako bi npr. članovi koji tražilicom traže teme lakše došli do onog što ih zanima.. Nije sve ni u pravilima, postoji i običajno pravo.. ;)

Offline ribovlasnik

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
« Odgovori #11 u: Kolovoz 14, 2008, 22:23:56 poslijepodne »
Vili mi je No.1, mislim da i ostalima, uz Belugo. Ogledni akvarij u Viliju je prekrasan, ne slažem se sa tobom. Izbor riba definitivno najbolji. Ono u čemu se slažem sa tobom je u neljubaznosti određenog zaposlenika. Točno znam o kojem govoriš, jer ga ja zovem "Ovisi". Mislim, ipak je to hobistički dućan, tu ljudi dolaze sretni, puni pitanja, pa ako se to njemu neda, ima drugih zanimanja...
Zagreb, Kvatrić

Offline F. Chief

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
« Odgovori #12 u: Kolovoz 19, 2008, 16:02:12 poslijepodne »
Vili je najbolji, meni je ogledni mrak, je istina je ima koju algicu ali Bože moj, ribice su daleko najkvalitetnije od svih dućana u kojima sam bil u zadnje vrijeme, u morski ogledni sam se zaljubil...

Otidji u Baumax pa vidi strave...  :aaa:

Moj sinčić je htel da kupimo sve ribice da se ne muče tamo... :(
Zabok