Srpanj 27, 2025, 22:08:20 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: rasvijeta za cayman 110  (Posjeta: 1027 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ribic

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
rasvijeta za cayman 110
« u: Lipanj 09, 2007, 17:25:00 poslijepodne »
Iman veliku dvojbu dali ostavit one postojeće dvi lampe od 30w s reflektorima primjer od arcadie, a kako piše da skoro duplo povećavaju svjetlost ili da probam pomoću glomata t5 ugurat unutra još jednu od 39w i jednu u sredinu između one dvi postojeće od 24w i onda na sve 4 staviti reflektore, uz poveći trošak koliko bi me to izašlo zanima me dali bi tolika kolićina svitla smetala primjer anubijasima i nekim drugim biljkama koje ne traže puno svitla i dali je upoće potrebno u konaćnici toliko svitla budući da ako se koristim nekom nepostojećom formulom da bi s ta dva reflektora i 2 lampe od 30w možda ima grubo rećeno 100w. Inaće još nisam ništa stavija u akvarij ali me ovo jako mući šta napravit u vezi ovoga pa sad volija bi da date svoje mišljenje.

Offline ribic

• Punopravni član
rasvijeta za cayman 110
« Odgovori #1 u: Lipanj 09, 2007, 23:33:00 poslijepodne »
znan da se prićalo puno o ovome, ali ja još u nedoumici pa dajte svoja mišljenja

Offline ribic

• Punopravni član
rasvijeta za cayman 110
« Odgovori #2 u: Lipanj 10, 2007, 14:16:00 poslijepodne »
već sam jednom slićno pita samo u međuvrimenu mi je neko reka da previše svitla nebi bilo dobro za neke biljke primjer anubijas pa tako da neznan ni sam šta bi više napravija pa prije nego kupin volija bi ćut mišljenje vaše. Pomozite

Offline sašo

• Punopravni član
rasvijeta za cayman 110
« Odgovori #3 u: Lipanj 16, 2007, 00:43:00 prijepodne »

u caymanu 110 imam ove dvije originalne lampe plus 2 puta 20 i sad idem uskoro ugurat još jednu t5 lampu. ...Nije previše, imam anubias nanu po panju i zelena je zelena ali kad ideš na tolko svjetla moraš i druge stvari uzet u obzir pa i malo hladovine za anubias nije na odmet

kad brojim onda brojim samo lampe reflektori usmjere spektar no lampe su glavne, na tu litražu nemreš natucat previše svjetla samo kaj onda i stavljaj unutra zahtjevnije bilje poput alternanthere reinicki, red lotusa, cabombe furcate, cabombe aquatice....