Kolovoz 15, 2025, 06:56:31 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: sijamski algar???  (Posjeta: 9986 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

mandje37

• Gost
  • Trade Count: (0)
sijamski algar???
« Odgovori #25 u: Srpanj 11, 2007, 09:57:00 prijepodne »
Ovo ti je bez sumnje sijamski algar,a ovo crnilo doli crna čupava alga!!Samo u čemu je problem a ti ga očigledno imaš u tebe je se ona dobrano razvila a sijamski čistaći ti u pravilu ne čupaju staru algu već je čupaju tek kad je u izdanku i tako spriječavaju njezino širenje!Razloga za ovolikom algom može biti više položaj akvarija(dali je okrenut prema sunčevu svijetlu),prekomijerno hranjenje riba,loša kvaliteta vode (preveliki NO2,NO3),dužina trajanja akvarijskog svijetla (trebalo bi biti upaljeno oko 11-12h).Ovakve probleme sam imao i ja i nema ti druge nego da drvo i biljke koje su zahvačene algom vadiš van drvo ostružeš i prokuhaš,a biljku provaš očistiti,neke listove odstraniti!Postoji varijanta neki to rade peru biljke u otopini (Varikine) da bi se alga uništila!Moj savijet vadi van i čisti ako je ovaj primjer jedinka jer če ti alga inače uništiti cijeli akvarij!!!

Offline Mastino

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
sijamski algar???
« Odgovori #26 u: Srpanj 11, 2007, 12:43:00 poslijepodne »
slazem se sa mandje37, bilo bi dobro i da zamjenis lampu (neznam koliko je stara), meni je to pomoglo a smanjio sam i hranjenje.

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
sijamski algar???
« Odgovori #27 u: Srpanj 12, 2007, 14:19:00 poslijepodne »

Sijamci su ziher! I alga je smradac, kako je mi doma zovemo! Probaj je fizički ukloniti, pazi na svjetlo, ako do akvača dolazi, sad po ovom vremenu, sunce, zakloni ga nečim, ili smanji rasvjetu u akvaču par dana na 8 - 10 sati, a onda nastavi 10 - 12 sati.... I, ako su ti lampe starije od 6 mjeseci, znaju i one prestarit i pravit sr...

Moje je iskustvo da sam razvijene alge očistio fizički, neke stvari koje su ih imale puno po sebi, pobacao van iz akvarija, i sijamci očistili ostale koje su bile malene...

Offline daddy

• Punopravni član
  • **
sijamski algar???
« Odgovori #28 u: Srpanj 19, 2007, 08:10:00 prijepodne »

Citat: Mastino
slazem se sa mandje37, bilo bi dobro i da zamjenis lampu (neznam koliko je stara), meni je to pomoglo a smanjio sam i hranjenje.

evo me s malim delayom... uskoro nam dolazi prinova u obitelj pa je kod nas doma malo frkovito!

uglavnom, crne cupave sam se rjesio odsjecanjem listova i stabljika na kojima se nalazila... posto se i do sada nije sirila, nadam se da sijamci ipak obavljaju svoju duznost! a vec sam ih se mislio rjesiti...

sto se lampe tice, rjec je o nekoj kineskoj koja je stara mjesec i po ali posto je u planu (u prvoj petoljetki) reorganizirati rasvjetu i poklopac! ali o tome na nekom drugom threadu!

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
sijamski algar???
« Odgovori #29 u: Srpanj 19, 2007, 09:17:00 prijepodne »
ajde, sretno onda - prvo prinovi i obitelji, a onda akvaču!