Kolovoz 21, 2025, 05:07:14 prijepodneNajnoviji Član: MMela

Autor Tema: Pet Shop Osijek  (Posjeta: 5423 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline TILjO

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
    • FaceBook profile
Pet Shop Osijek
« u: Lipanj 22, 2007, 22:35:00 poslijepodne »
Neki dan sam bio u Pet Shopu u Osijeku...
Mogu reći da je ponuda svega OK... Zamjerka je na relativno malenom izboru akvarija, ali OK je, no, može i bolje! Ipak je to najveći Pet Shop u Osijeku, općenito u okolici ovog dijela Hrvatske. Što se terarija tiče, tu je najgore stanje ponude...
Najveća zamjerka mi je na nikakvom izboru akvarijskog bilja!! A i nije ima baš nekakva ponuda akvarijskih ribica, a i u lošem su stanju - ima dosta uginulih koje plutaju po akvarijima...
No, ima jedna prekrasna Boa constictor (cijena joj je OK, ali svejedno ako već kupujete zmiju - kupite kod uzgajivača)!Edited by: TILjO
Mama Africa

Offline aegis

• Punopravni član
Pet Shop Osijek
« Odgovori #1 u: Lipanj 23, 2007, 01:32:00 prijepodne »
biljna je ponuda u srazmjeru s potražnjom nažalost  
trgovac mi se jednom prilikom požalio da se zna desiti da 2 tjedna ne prodaju niti jednu košaricu ?????
80 % biljaka im povene.
no ako naletiš u pravo vrijeme,ima koječega

No ono što ja njima zamjeram,ako izuzmem visoke cijene ... je što ne vode brigu o raspoloživosti

npr. Nutrafin plant-gro je nestao prije 2-3 mjeseca,JBL prije 12  

ja vjerujem da im akvaristika definitivno nije interesantna (profitabilna)

Očito je Osječka akvaristička "scena" katastrofa !!!!

Offline TILjO

• Punopravni član
    • FaceBook profile
Pet Shop Osijek
« Odgovori #2 u: Lipanj 23, 2007, 13:45:00 poslijepodne »
Znači ako želim kupiti biljku koja je u OK stanju - moram svaki dan trčati u Pet Shop ili da im ostavim broj telefona da me nazovu kad im stignu biljke??!!!

Što se raspoloživosti tiče... nisam zamijetio takve stvari.

Cijene ribica su malo previsoke...

Svugdje je to tako... Na prvom mjestu su psi, zatim mačke, pa ptice i na kraju akvaristika, koju juš dalje slijedi teraristika...
Zar ne bi sve to trebalo biti zajedno na prvome mjestu i ravnopravno??!
Mama Africa

Offline Antimon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
    • www.minigo.info
Pet Shop Osijek
« Odgovori #3 u: Lipanj 23, 2007, 14:11:00 poslijepodne »

Citat: aegis
trgovac mi se jednom prilikom požalio da se zna desiti da 2 tjedna ne prodaju niti jednu košaricu ?????

80 % biljaka im povene.

biljke im vjerojatno propadaju jer su lijeni (ili neznaju) stavit svijetlo iznad njih, neznam kako očekuju da im ostanu u životu ako im je onemogućen najosnovniji proces fotosinteze

Offline aegis

• Punopravni član
Pet Shop Osijek
« Odgovori #4 u: Lipanj 23, 2007, 14:16:00 poslijepodne »
Prvom rečenicom u prošlom postu sam poprilično bio jasan u vezi problematike biljaka !
Ne isplati im se naručivati 50 košarica bilja svakih tjedan dana od kojih če 90 % propasti jer ih nitko ne želi kupiti !!!

No ako na polici stoji prazan red,gdje je prije bio Nutrafin ......

očigleno čekaju da se proda Tetra i Sera da nabave nove zalihe      

a sad što se držanja bilja tiče .... akvariji u kojima drže bilje su jako loše osvijetljeni,konstantno cirkulira voda (vrlo vjerojatno direktno iz pipe) naravno da nema ni govora o bilo kakvom gnojenju.

bilje se nakon negog vremena preda   Edited by: aegis

Offline TILjO

• Punopravni član
    • FaceBook profile
Pet Shop Osijek
« Odgovori #5 u: Lipanj 23, 2007, 14:34:00 poslijepodne »
Akvariji gdje su biljke nisu uopće osvijetljeni!! Nema nikakva lampa (bar ju ja nisam vidio). Čini mi se da ono malo svjetla što dopre iz vana kroz prozore i od unutarnje rasvjete je sve što je biljkama na raspolaganju. CO2 imaju - ili ona boca stoji tek toliko za ukras i da ljudi misle kako se te biljke održavaju na životu, kako nisu zapostavljene... Ha, tko to zna... Voda cirkulira konstantno kroz sva tri akvarija, mislim da nije direkt iz pipe. Ima u najmanjem akvariju pumpa koja usisava vodu i izbacuje ju kroz cijev u najvećem iz kojega se voda prelijeva u srednji pa opet u najmanji - kružni tok...
Mama Africa

Offline aegis

• Punopravni član
Pet Shop Osijek
« Odgovori #6 u: Lipanj 23, 2007, 18:04:00 poslijepodne »
Lampe postoje ! viseće su i montirane na strop (nadam se da nisi očekivao neonku   )

akvariji nisu gnojeni,no po tome se ne razlikuju od 99 % drugih shopova,a boca koja tamo stoji je punjena O2 zbog transporta ribica,a ne Co2

Offline TILjO

• Punopravni član
    • FaceBook profile
Pet Shop Osijek
« Odgovori #7 u: Lipanj 23, 2007, 18:44:00 poslijepodne »
Hmmmmmmmm... Svejedno! Koma je!
Ako im već nije velika potražnja... neka spuste cijenu, pa ćeš vidjet kako neće biti potražnje. Onih biljaka po 5kn nema, a one po 30kn stoje i propadaju...
Ista stvar je i sa ribicama... One koje uginu treba vadit van, a ne ostaviti da se raspadaju u akvariju... Užas!
Mama Africa