evo kju, da ti odgovorim:
Mene je entomologija zaintrigirala na faksu, kad sam naskupljala velik broj prepariranih kukaca.
-i ja sam sad na faksu i mene je ozbiljno zainteresirala entomologija i zato se tibe bavim tj pokusavam i zelim bavit.
Više ne ubijam i ne skupljam uginule.
-ja ih ubijam i sakupljam uginule, ali samo po jednu ženku i mužijaka od svake vrste, a ne besciljno ubijanja. A zašto to radim? Zato jer me zanimaju kukci, pogotoco Coleoptera i Lepidoptera i zelim o njima naučiti što više i upoznati i popisati što više vrsta koje žive u lijepoj našoj.
Sad imam dobar fotoaparat koji ispunjava sve moje foto-želje (biran je prema mogućnostima fotografiranja kukaca

)
-imam i ja fotoaparat i slikam ih, ali ako se čovijek time bavi onda ne možeš pravilno determinirati vrstu samo iz slike, tako da je potreban dokaz kukca
i apeliram na sve da prestanu ubijati živine sa 6 nogu

-to je dobra i plemenita namjera, ja isto apeliram na sve da ih prestanu ubijati. Ali istraživanje nije potpuno isto što i ubijanje. Pošto ne postoji potpuni popis vrsta kukaca koje žive u Hrvatskoj mislim da je bitno da se ljudi time bave i popišu cijelu faunu Hrvatske.
Barem dok još imamo toliko raznih vrsta životinja.