Srpanj 30, 2025, 19:09:50 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Pomoć gupiji  (Posjeta: 1075 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline edimar

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Pomoć gupiji
« u: Lipanj 10, 2007, 23:53:00 poslijepodne »
Ej društvo neka mi netko kaže kako uzgojiti gupije ( jedne od najnezahtijevnijih ribica ). Naime prije sam imao problema s skalarima koji su mi tamanili gupije ali sad imam samo male ribice u akvariju ( gupy, moly, suerti, neonke, platy i par čistača ) ali problemi su ostali i dalje. Kupim ženke gupya koje su uskoro za okot u pet shopu, normalno ih stavim na izjednačavanje temp.i onda u akvarij. Sve je u redu dok se ne okote ali onda za par dana ženka ugine. Okoćeni gupyi opstanu ali kad i oni narastu - uginu. Neznam u čemu je problem, kada je kiselost i tvrdoća vode je u redu
Opatija, Rijeka

Offline HELENA & MARKO

• Punopravni član
  • Dob: 43 Lokacija: Virovitica
Pomoć gupiji
« Odgovori #1 u: Lipanj 11, 2007, 00:24:00 prijepodne »
Zna se desiti da ženka ugine od stresa ili iscrpljenosti, nabavi si neki manji akvarij koji će ti služiti kao kotilište pa nakon okota ostavi ženku preko noći unutra da malo dođe k sebida je muški odma ne naganjaju.Mora i ona jadna malo odmoriti, nije ni za njih okot laka stvar.
Virovitica
No Brain, no Pain!!!
Da riba valja za jest i šunke bi plivale!

Offline pega777

• Punopravni član
    • http://www.google.com
Pomoć gupiji
« Odgovori #2 u: Lipanj 11, 2007, 08:12:00 prijepodne »
moram priznati da sam i ja imao takve probleme s živorodkama (točnije platijima)mladi se rode i onda za par mjeseci dok su vec cijele ribetine uginu.mislim da se ne porode zdrave,opet s tim zenka (majka) ima problema i onda svi zajedno uginuvaljda
pegaC
Prelog

Offline Thor

• Novi član
  • *
Pomoć gupiji
« Odgovori #3 u: Lipanj 11, 2007, 09:48:00 prijepodne »
Baš čudno da svi uginu. Jedino da nije neka bolest u pitanju, ali onda mi je opet čudno da mladi narastu pa uginu. Možda neka bolest s dužom inkubacijom? Valjda će neko od iskusnijih na forumu znat o čemu se radi. Nadan se da ćeš nać rješenje.

P.S. A da kupiš one koje nisu pred okot. Možda bi one lakše podnile stres, a s tim i donile zdravije potomstvo kasnije. Ne znam šta ostali misle o tome.

Bačvice/Split

Offline riky&iwa

• Punopravni član
Pomoć gupiji
« Odgovori #4 u: Lipanj 12, 2007, 01:33:00 prijepodne »

koji ti je omjer muških/ženskih gupija? i kolko ti imas sve ukupno riba u akvariju i na kolko litara? probaj ovaj proces ubacivanja u akvarij još više produljiti, i na kraju ih ubaci u akvarij ali nemoj ubaciti i ovu vodu u kojoj si ih donio i privikava

Offline edimar

• Punopravni član
Pomoć gupiji
« Odgovori #5 u: Lipanj 12, 2007, 17:54:00 poslijepodne »
Akvarij mi je veličine 150 litara u njemu je cca 20-tak ribica, omjer muških - ženskih ribica ( prije nego ženke uginu ) je otprilike 1 mužjak na 3 - 4 ženke. A sto ce procesa ubacivanja riba u akvarij tiče je otprilike oko sat i pol i nikad ne ubacujem vodu unutra u kojoj sam donio ribe. A još mi je čudnije to što i druge ribe na isti način stavljam u akvarij, a s njima je sve ok. Meni se čini da je najvjerojatniji problem prodavač tj. pet shop jer dosta njih se žalilo na uginuće ribica iz pet shopova po Rijeci ( a vjerujem da je tako i drugdje ), jer zasigurno oni ne polažu toliko ljubavi i brige prema životinjama koliko i neki zaljubljenik u životinje ili u akvaristiku.
Opatija, Rijeka