Srpanj 14, 2025, 23:43:11 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: ancistrus - napuhan trbuh i ...  (Posjeta: 1686 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline fUATPANZa

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
ancistrus - napuhan trbuh i ...
« u: Lipanj 27, 2007, 21:54:00 poslijepodne »
Bok,

upravo sam vidio da ima ima jedan ancistrus napuhan trbuh i nekakve mjehurice po tijelu.

Mjehurice sam uslikao a probao sam i trbuh ali mi baš nije uspjelo.

Bi mi mogao tko savjetovat sta da napravim? Vec je u svojem akvariju.

Hvala

Ptuj/Zabno

Offline fUATPANZa

• Punopravni član
« Odgovori #1 u: Lipanj 27, 2007, 21:55:00 poslijepodne »
Evo i druge slike

Ptuj/Zabno

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #2 u: Lipanj 28, 2007, 10:20:00 prijepodne »

Dobro je što je izoliran - vjerojatno je uzrok neka neravnoteža u vodi - prekomjerna razina soli, visoki nitrati, neka promjena u prehrani... Drži ga izoliranog uz lagano povišenu temperaturu, i davaj mu jesti samo posebne tabletice za njih (imaš i tetrine i nutrafinove...) i to, ovisno koliko je veliki, no ja bih mu davao najviše jednu malenu tableticu na dan, predvečer, kad su u pravilu, aktivniji...

Kod takve natečenosti trbuška je najvažnije ukloniti uzroke - tako, svakako analiziraj vodu u akvariju na nitrate i soli...

Drugi moguć uzrok može biti da ima konstipaciju (zatvor) - malo je previše papao, ili je promjena u prehrani. Tu bi mogao pomoći magnezijev sulfat (ako ga uspiješ nabaviti) - pol čajne žličice na 5 - 10 l vode, držati ga u tome tjedan danai pravilna prehrana... Da, a možeš ga tretirati i Furanolom (čini mi se da se tako zove) od JBL-a, ili nekim sličnim lijekom, ima i od Aquamünstera nešto slično.

Da zaključim - s obzirom na mjehuriće, mislim da je ipak problem povećana razina soli u vodi - ancići su na to jako osjetljivi jer nemaju zaštitu ljuski kao druge ribice...Edited by: babyboom