Dobro je što je izoliran - vjerojatno je uzrok neka neravnoteža u vodi - prekomjerna razina soli, visoki nitrati, neka promjena u prehrani... Drži ga izoliranog uz lagano povišenu temperaturu, i davaj mu jesti samo posebne tabletice za njih (imaš i tetrine i nutrafinove...) i to, ovisno koliko je veliki, no ja bih mu davao najviše jednu malenu tableticu na dan, predvečer, kad su u pravilu, aktivniji...
Kod takve natečenosti trbuška je najvažnije ukloniti uzroke - tako, svakako analiziraj vodu u akvariju na nitrate i soli...
Drugi moguć uzrok može biti da ima konstipaciju (zatvor) - malo je previše papao, ili je promjena u prehrani. Tu bi mogao pomoći magnezijev sulfat (ako ga uspiješ nabaviti) - pol čajne žličice na 5 - 10 l vode, držati ga u tome tjedan danai pravilna prehrana... Da, a možeš ga tretirati i Furanolom (čini mi se da se tako zove) od JBL-a, ili nekim sličnim lijekom, ima i od Aquamünstera nešto slično.
Da zaključim - s obzirom na mjehuriće, mislim da je ipak problem povećana razina soli u vodi - ancići su na to jako osjetljivi jer nemaju zaštitu ljuski kao druge ribice...Edited by: babyboom