Srpanj 29, 2025, 18:18:49 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Alge i kod mene  (Posjeta: 1104 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline bjelos

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Alge i kod mene
« u: Srpanj 20, 2007, 15:25:00 poslijepodne »

Ove alge su po celoj povrsini lista na usteriani, a ima ih i na zadnjem staklu. Zbog cega?

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Alge i kod mene
« Odgovori #1 u: Srpanj 20, 2007, 20:57:00 poslijepodne »

Vjerojatno previše svjetla, možda previše hrane, toplo vrijeme, manjak CO2 i NO (ne znam točnu formulu, isprika...)....

Dakle, smanji svjetlo na 8 do najviše 10 sati dnevno, malo manje jedno vrijeme hrani ribice, probaj maksimalno držati pravu temperaturu u akvariju, i pregledaj stanje CO2...

Offline bjelos

• Punopravni član
  • **
Alge i kod mene
« Odgovori #2 u: Srpanj 21, 2007, 01:04:00 prijepodne »
E pa vidis, mislim da si pogodio. Svetlo je uplaljeno nekad i po 15 sati.... Sta cu kada nocu volim da gledam aq . Smanjicu na 10 ili 12, pa cu videti kakvo je stanje.... Hvala puno!!!!

Offline Miky

• Punopravni član
    • http://ducyo.tk
Alge i kod mene
« Odgovori #3 u: Srpanj 21, 2007, 14:53:00 poslijepodne »
Isti takav problem imam i ja sad to pojušavam riješiti s vrbom

AKVARISTIKA JE ZAKON

Offline bjelos

• Punopravni član
  • **
Alge i kod mene
« Odgovori #4 u: Srpanj 21, 2007, 18:10:00 poslijepodne »
Ajde objasni malo to sa vrbom. Citala sam da je dobro staviti malo slame (pšenica, raž, ovas)u filter, i za 10 dana da alge nestaju. ne znam koliko je to provereno

Offline jurgen88 & Nija

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
Alge i kod mene
« Odgovori #5 u: Srpanj 26, 2007, 22:17:00 poslijepodne »

mmmm da , definitivno manjak mikroelemenata, bilo bi dobro uvest co2 .probaj s tom vrbom.jesi li dobro zaciklirao akv

Offline bjelos

• Punopravni član
  • **
Alge i kod mene
« Odgovori #6 u: Srpanj 27, 2007, 01:00:00 prijepodne »

Imam c02 vec 15 dana. Ja sumnjem na previse dug fotoperiod. Nekada i po 15 sati. Sada sam smanjila na 10. Jesam sve kako treba, aq je star 3 meseca. Videcu kako se stvari razvijaju. Ubacicu i neku brzorastucu biljku, npr. hrast, mozda i to pomogne.

odloga je kvarcni pesak (zeznuli me u startu), dodala sam kuglice treseta uz korenje. Nemam gde sa ribicama, a razmisljala sam o ubacivanju supstrata za cvece u podlogu. To bi bio neiscrpan izvog mikroelemenata, ali ne znam kako to da izvedem. Sa ribama nemam gde. Mislila sam da odvadim trecinu vode, ali se plasim da ribama nesto ne bude. kako biste to vi izveli??

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Alge i kod mene
« Odgovori #7 u: Srpanj 27, 2007, 20:21:00 poslijepodne »

Razmisli da ribice privremeno staviš u neku veliku posudu, u njihovu vodu iz akvarija....i sačuvaj što više te vode, da je vratiš, zajedno s ribicama natrag...

Onda lijepo podiži dio po dio podloge i ispod nje stavljaj supstrat (kupi gotovi, da ga ne moraš namakati), vrati podlogu, posadi biljke, vrati vodu i ribice,

Sve to ne bi trebalo trajati više od 1 sat, a toliko ribice mogu izdržati bez filtera (što da nestane struje...). Samo pazi, posudu u koju ćeš preseliti ribice prije toga dezinficiraj hipermanganom (najmanje pol sata stavi da odstoji otopina hipermangana u toj posudi i onda dooooooooobro isperi)

Eto, probaj...