Srpanj 21, 2025, 14:06:07 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: previsoka temperatura  (Posjeta: 1013 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ledi

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
previsoka temperatura
« u: Svibanj 28, 2007, 07:53:00 prijepodne »

Pozdrav, evo i mene nakon podužeg vremena

muči me temperatura u malawi akvariju, naime kako je sad zakuhalo popela mi se na 29 stupnjeva. U subotu sam ispraznila 1/3 vode i dodala malo hladnije i uspjela ukupno spustiti za 1 stupanj. Imam cayman 110 i 2 lampe (sylvania i power glo). Kako vi spuštate temperaturu, please help!
Varaždin

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
previsoka temperatura
« Odgovori #1 u: Svibanj 28, 2007, 09:34:00 prijepodne »

imaš već dosta tema o previsokim temperaturama, i raznih savjeta, pa potraži malo na forumu...

a za prvu ruku---otklopit akvarij, stavit nakoso poklopac (oslonit na nešto), ili samo otklopit poklopac za hranjenje...

ima ideja o ugradnji u poklopac ventilatora za PC-e, to je napravio Nikola5, imaš njegovu temu o poklopcu za akvarij....

a probaj, ako su ti lampe starije od 6 mjeseci, promijenit ih, jer znaju nakon tog vremena grijati sve više (nisam električar, pa ne kužim zašto, al, moje je iskustvo takvo....)

Offline ledi

• Novi član
  • *
previsoka temperatura
« Odgovori #2 u: Svibanj 28, 2007, 12:35:00 poslijepodne »
poklopac za cayman mi je originalan pa ne bih baš nešto s njim eksperimentirala a lampe su mi tek prije par dana 6 mjeseci stare. Da li je netko možda probao ubaciti kockicu leda? Inače mi je temperatura bila do ovih vrućina ok. da ugasim svjetlo? čitala sam nešto po forumu ali nisam našla za ako su uzrok ljetne vrućine
Varaždin

Offline Rossonero

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • Malawi & Tanganyika
    • Hrvoje Jukica Photography
previsoka temperatura
« Odgovori #3 u: Svibanj 28, 2007, 12:47:00 poslijepodne »
Čuj. problem ćeš riješiti jako jednostavno, kod mene uvijek upali.

Prvo, za vrijeme vrućina odgađaj paljenje svjetla na kasno poslijepodne, tamo negdje iza 17 sati. Većina je najčešće navečer doma tako da će ti to možda odgovarati, kao meni jer po danu nikada nisam doma  

S tim ćeš dobiti barem 2 stupnja a ako je i dalje malo, tijekom dana digni poklopac na nekoliko sati.

Ne znam što imaš od filtracije i kakav ti je protok u akvariju ali ako je nedovoljan, bilo bi dobro ubaciti jednu pumpicu koja će ti dodatno mreškati površinu jer ćeš s vremenom primjetiti da ti ribe plivaju pri samoj površini. Za tog Caymana ti je dovoljna najmanja od Atmana koja košta nekih pedesetak kuna. Naravno, sve ovo vrijedi samo za ljetne prilike osim pumpice koja ti ne će škoditi ni za stalno jer Malawi ciklidima odgovara bolji protok.
Hrvoje - Split

Offline ledi

• Novi član
  • *
previsoka temperatura
« Odgovori #4 u: Svibanj 28, 2007, 13:33:00 poslijepodne »

imam pumpu i malo sam pojačala mjehuriće...inače imam originalni caymanov filter i fluval 304

budem probala ugasiti svjetlo...

Varaždin

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
previsoka temperatura
« Odgovori #5 u: Svibanj 28, 2007, 15:03:00 poslijepodne »

ali, probaj i otklopiti, zaista funkcionira, a poklopcu se neće ništa desiti (samo ga ukosiš, oslonivši na nešto...recimo jednu ili dvije kutijice za hranu, ili neku čvršću spužvu...bitno je da zrak struji)

Offline Akvarista

• Punopravni član
previsoka temperatura
« Odgovori #6 u: Svibanj 30, 2007, 17:23:00 poslijepodne »
ja u svijim akvarijima iskljućim grijač i pratim temperaturu vode

Offline ledi

• Novi član
  • *
previsoka temperatura
« Odgovori #7 u: Svibanj 31, 2007, 06:51:00 prijepodne »
uspjela sam sniziti temperaturu za 2 stupnja tako da nisam palila svjetlosve do popodne i otvorila sam poklopac da se malo hladi voda...a i pomoglo je ovo zahlađenje...ribice presretne
Varaždin