Srpanj 22, 2025, 08:29:10 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Hrvatski Prirodoslovni Muzej  (Posjeta: 3264 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline skorpac

• Počasni član
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • Mean bastard
    • Insta
Hrvatski Prirodoslovni Muzej
« u: Lipanj 17, 2007, 11:58:00 prijepodne »
( preporuka za otići i pogledati :)

Jutros sam ustao i odlučio svoje curke malo prošetati po prirodoslovnom muzeju. Zašto baš prirodoslovni muzej, pa eto…. uz svoju stalnu postavu ima i dvije iber izložbe, a to su Megalodon i Morske kornjače.

Kaj se same izložbe morskih kornjača tiče, doista se isplati pogledati ima dosta toga lijepoga za vidjeti, a  i za pročitati o njima. Mene se osobno najviše dojmila velika sedmo pruga kornjača…. ogromna je :)  … zanimljivo je to da se taj gorostas od kornjače češće susreće u Jadranu od Želve!

U istoj izložbi su izloženi i još neki gmazovi,  poput ovih sa fotografija ispod.

U drugoj prostoriji …… meni isto predobro postavljeno :) ….. Polumrak, sve puno pijeska, jedna odrasla želva polaže jaja, zatim presjek jame iz koje izlaze male kornjačice….

…… pa zatim vrlo realno prikazan izlazak mladih kornjačica ……

… da bi se ta idila razbila i prikazala realnost…. Tu su i grabežljivci….

…. Uz ovu lisicu, na drugoj strani je bio i neki galeb koji je u kljunu držao maličku….. sve u svemu..moja ocjena za to je 5+ :) .

MEGALODON

… nema se baš kaj puno za vidjeti, ali za djecu je vrlo dojmljiv ulazak :)

…… ostatak muzeja je stara postava, lažem sada su izloženi i morski psi, te ostale jadranske i slatkovodne beštije te ribe…..  pa tek onda ide stara postava…. Preparature sisavaca raznih, kosturi ptica, sisavaca ……. Pribodeni insekti…… razni kolutićavci u formalinu i alkoholu…. Koralji…. .. i ako sam nešto propustio..nisam namjerno…. Odite pogledati pa me nadopunite :) .

.. Za kraj jedna fotka gorostasne psine koja papa plankton :) .

…. Isplati se ići, ja jako dugo nisam bio …… a Lea je danas puna novih doživljaja, ulaznica za nas troje je ispala 25Kn što stvarno nije puno.

... i sada da sprijećim lupanjem glave o zid ... koji je ono pauk gore  ?!?! ....

.. eto toliko od mene .. nisam radio bolje fotke jer nisam znao da li se smije fotkati .. pa sam onako poskrivečki .. iako to nije lako sa velikom fotoaparatom      
https://www.instagram.com/skorpac/
Tu mi se možete javiti

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #1 u: Lipanj 17, 2007, 12:04:00 poslijepodne »
majstore...i mi bili na izgložbama, stvarno je prirodoslovni se u zadnje vrijeme probudio...

Offline Striček Matija

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Lipanj 17, 2007, 13:02:00 poslijepodne »

Citat: skorpac

... i sada da sprijeæim lupanjem glave o zid ... koji je ono pauk gore  ?!?! ....

to nije atrax robustus... prije neka aphonopelma...
Edited by: Strichek Matija

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • Mean bastard
    • Insta
« Odgovori #3 u: Lipanj 17, 2007, 19:30:00 poslijepodne »
...ak ti tak veliš .....
https://www.instagram.com/skorpac/