Kolovoz 03, 2025, 21:07:03 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: pomoc alge  (Posjeta: 3345 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline carlovgw

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
pomoc alge
« u: Svibanj 18, 2007, 10:55:00 prijepodne »

pozdrav

po svim listovima biljaka pojavile su mi se tamnozele alge skoro su crne, a redovito mjenjam vodu i sve ostalo sta da napravim sad, da kupim neko sredstvo protiv algi ili nesto drugo?

pomoc propast ce mi biljke od toga.

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
pomoc alge
« Odgovori #1 u: Svibanj 18, 2007, 11:05:00 prijepodne »

dakle, pogledaj pod traži (pri vrhu stranice), stavi pojam alge...otvorit će ti se sve teme gdje smo filozofirali o njima...

slika bi jako pomogla, ali čini mi se po tvom opisu da je to smeđa čupava alga...gadan problem i noćna mora mnogih akvarista...

ja sam osobno jako protiv kemije, tim više što i nema neke koristi, naročito kod smeđe alge....pravi je lijek nabaviti sijamske algojede, ribice koje su poznate po tome da (kažu neki jedine) jedu te smradove - kod mene su sjajno riješili stvar uz to što sam neke stvari pobacao van (neke biljke koje su bile jako zaražene, neko kamenje sam bacio i stavio novo...)

naravno, da ne zaboravim: svjetlo u akvaču ti ne bi trebalo raditi više od 10 do 12 sati dnevno, akvarij ne smije biti blizu prozora, trebaš prokontrolirati nitrite u vodi, bilo bi dobro staviti neki CO2 uređaj...

i, biljke kad nove stavljaš u akvač (puno zoo shopova, na zalost prodaje biljke koje su zaražene tim smradom), svakako dezinficirati u blagoj otopini hipermangana...

UF!

Offline Miky

• Punopravni član
    • http://ducyo.tk
pomoc alge
« Odgovori #2 u: Svibanj 18, 2007, 20:45:00 poslijepodne »
Pa da i ja imam problema s tom algom i stvarno je gadno.Ja sam baš kupio Algizit protiv algi,ali kažu da s njim možeš napraviti više štete nego koristi.

AKVARISTIKA JE ZAKON

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
pomoc alge
« Odgovori #3 u: Svibanj 18, 2007, 20:54:00 poslijepodne »
točno, no neće ništa biti ako staviš jedan - dva puta, no nikako redovito...dosta je jako sredstvo, a najgore je što nije baš ne-znem-kako efikasan...

mandje37

• Gost
pomoc alge
« Odgovori #4 u: Svibanj 18, 2007, 21:32:00 poslijepodne »
Bez ikakve kemije samo uništavaš prirodni biotop,biljke koje su puno zahvačene algama izvadi i baci jer sijamski čistač ne jede stare alge!Podesi svijetlo 10-12 h,nabavi 2-3 sijamska čistača samo pazi da budu pravi sijamci ne falši!I oni će ti odradit posao s novim algama!

Offline Miky

• Punopravni član
    • http://ducyo.tk
pomoc alge
« Odgovori #5 u: Svibanj 19, 2007, 18:14:00 poslijepodne »
Pa po tome ću ja onda morati baciti svo bilje

AKVARISTIKA JE ZAKON

Offline Teehee(R)

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
  • Sesvete/Zg
pomoc alge
« Odgovori #6 u: Svibanj 19, 2007, 20:14:00 poslijepodne »

Citat: carlovgw

pozdrav

po svim listovima biljaka pojavile su mi se tamnozelene alge skoro su crne, a redovito mjenjam vodu i sve ostalo sta da napravim sad, da kupim neko sredstvo protiv algi ili nesto drugo?

pomoc propast ce mi biljke od toga.

Moze kakva slika toga, mozda nije alga vec cijano bakterija. Izgleda li kao ljigava tamnozelena nakupina a ponegdje kao paukova mreza? Ima li je po podu?
DIY35  More120  Juwel54  LowLight112
Get out and fly!