Srpanj 25, 2025, 23:56:05 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: gupi  (Posjeta: 2739 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Spidy

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
gupi
« u: Travanj 29, 2007, 23:33:00 poslijepodne »

Imam nekoliko mladih ribica gupija od kojih se dvije cesto ganjaju - vrte se u krug.
Pretpostavljam da je ovo sa šarenijim repom mladi muzijak, na drugoj, za koju mislim da je zenka, primjetio sam vec neko vrijeme tamniju mrlju u straznjem dijelu trbuha pa sam pomislio da bi moglo biti okota za koji dan.

U akv, imam u jednom kutu guste trave, dali trebam kupit kotilicu ili je trava dovoljna, i da kolko kosta ta kotilica ?

Evo slike

Ivanic Grad

Offline Night bird

• Punopravni član
gupi
« Odgovori #1 u: Travanj 30, 2007, 00:26:00 prijepodne »

Ovo ti je ženka i kupi kotilicuza male(makar će i ovako neki preživjeti). Kotilica ti dođe oko 20 kn.Edited by: Night bird

Offline prlepula

• Novi član
  • *
gupi
« Odgovori #2 u: Travanj 30, 2007, 09:30:00 prijepodne »
dobro mislis ,decko ganja curu sretno sa malim guppycima

Offline Fišerica

• Punopravni član
  • **
gupi
« Odgovori #3 u: Svibanj 05, 2007, 23:13:00 poslijepodne »
ma netreba ti kotilica, meni ti više njih preživi bez kotilice jer kad ih pustim u pravi akv. neznaju se izboriti...
*******Flower Power*******Fišerica*******

Offline Cryptocory

• Punopravni član
gupi
« Odgovori #4 u: Svibanj 06, 2007, 19:41:00 poslijepodne »
Ako u akvariju imaš samo gupije kotilica ti nije potrebna.Moj akvarij od 200 litara je pun gupija a nikad nisam koristio kotilice. Odrasle i mlade ribice plivaju zajedno.
Dubrovnik

Offline Miky

• Punopravni član
    • http://ducyo.tk
gupi
« Odgovori #5 u: Svibanj 06, 2007, 19:58:00 poslijepodne »

Kad sam vidio ovu sliku onda sam i ja skužio da bi moglo biti okota.Moja ženka isto ima tu mrlju i puno se raširila.Sad ne znam dali će to uspjeti jer u akvariju imam skalare i borce koji bi mogli pojesti mlade.Dobra stvar je što imam dosta bilje gdje bi se malci mogli skrivati.Mislim da ću ipak ja njih staviti u poseban akvarij.

Dodao sam i sliku pa mi vi recite jel bi moglo biti šta i za kolko dana otprilike.

Edited by: Miky

AKVARISTIKA JE ZAKON

Offline Cryptocory

• Punopravni član
gupi
« Odgovori #6 u: Svibanj 06, 2007, 20:07:00 poslijepodne »

Gupiji su snalažljivi, ali sa skalarima i borcem, bit će im teško preživjeti.

Ženka ti je definitivno skotna, ali mislim da će ti se još širiti prije nego se okoti.
Dubrovnik

Offline Miky

• Punopravni član
gupi
« Odgovori #7 u: Svibanj 06, 2007, 20:16:00 poslijepodne »
Dali možda znaš za otprilike koliko će se okotiti jer mi je malo problem za kotilice pošto sam ja iz Like,a najbliža trgovina 100km.

AKVARISTIKA JE ZAKON

Offline Cryptocory

• Punopravni član
gupi
« Odgovori #8 u: Svibanj 06, 2007, 20:30:00 poslijepodne »

Ne mogu ti reći točno jer to ovisi o puno toga. O starosti i veličini ženke, pa do količine, odnosno broja mladih koje ženka drži u sebi. Ti kupi kotilicu, a ako i ne uspiješ sačuvati ovaj okot, za mjesec dana ćeš i onako imati novi.
Dubrovnik

Offline prlepula

• Novi član
  • *
gupi
« Odgovori #9 u: Svibanj 06, 2007, 23:00:00 poslijepodne »

tesko ce ti guppici prezivjeti sa tim ribama ali ce ti bar ostale biti site, ako nemas mogucnosti kupiti kotlicu uvijek je mozes napraviti od recimo gaze iz prve pomoci u autu i nekoliko plutenih cepova da pluta,treba ti samo malo maste i rjesen problem

Offline Fišerica

• Punopravni član
  • **
gupi
« Odgovori #10 u: Svibanj 07, 2007, 20:00:00 poslijepodne »

uzmeš 8 štapića za ražnjiće i sljepiš u kocku (pazi ćime ljepiš) uzmeš najlonku i presvućeš kocku, s gornje strane kocke ostaviš rupu, i to sve zajedno nekak zakaćiš za rub akvarija, to ti je dosta slićno mojoj kupljenoj kotilici koju uopće nekoristim

(nadam se da je iko shvatio...nede meni baš pisanje smislenih rećenica)
*******Flower Power*******Fišerica*******

Offline Miky

• Punopravni član
gupi
« Odgovori #11 u: Svibanj 07, 2007, 20:45:00 poslijepodne »
Hvala na pomoći oko kotilice možda čak uspijem i kupiti,ali ako ne onda ću napraviti.

AKVARISTIKA JE ZAKON

Offline Canek

• Novi član
  • *
gupi
« Odgovori #12 u: Svibanj 10, 2007, 20:47:00 poslijepodne »
Ja sam isto imo kotilicu za gupije i crne molije! ja sam u kotilicu stavio bilje koje je bilo viška u akvariju, onak sam nek pluta! tak da se malci priviknu na bilje, al a ak sam koju ženku ostavio u akvariju(imo sam ih puno, pa nekad nije bilo mjesta u kotilici) uvije bi ostao koji mali, al nisam u tom akvariju imo skalare i borcce, nego molije, platije, čistaće, maćonoše i neonke..