Srpanj 19, 2025, 22:14:04 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: gecko vittatus - terrarij - POMOC  (Posjeta: 1127 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline duj.Ko

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • ornament i zločin
gecko vittatus - terrarij - POMOC
« u: Svibanj 01, 2007, 00:10:00 prijepodne »
evo san se odlucia napokon sta cu uzest   - sve san izludia  glupim pitanjima-ali hebiga...kad neman pojma moran pitat...uzet cu geckoa od stricheka matije...najvjerojatnije mi stize u sridu ...pa mi sad ostaje pitanje-kako pripremit terarij....
sve vase savjete slusam...kako bi vi ka vec iskusni meni rekli da to napravin?!!!!!  fala

i govorite mi detaljno jer se ja nekuzin ...iman akvarije pa znam par caka sta novima olakasa set-up akvarija,pa ako ima istih caka u teraristici-slusam.....

pocnimo od podloge-pjesak+treset?! je li to dobro-kako biljke uspjevaju u tome??

on je nocna bestija- pa me zanima repti-glo 5.0 -ka triba bi bit dovoljan??? i sta je ta infracrvena-ka tribala bi mi sluzit da ga gustan gledat po noci or smth?? sylvania gro-lux za rast bilja....
je li mi triba ona keramička za grijanje??a sta je sa grijanjem podloge?

kako rijesti ventilaciju--da stavim bas cooler od kompjutera na proreze???

di cu stavit fogger??da napravim neki slap or smth????

biljke-neke posebne ili bilo koja netoksicna...

i jedno blesavo pitanje-kako se cisti terrarij???
kad vidin da je vec dosta uprljano-povrsinsko tlo bacam i mjenjam novin ili sta???i vidim da triban pazit sta sve stavljam u terarij-vidim da je ovo povezanije sa akvaristikom nego sta san mislija da ce bit....ol i ode sve treba bit sterilno-jer ja bi ubacija bia cvjetka za pitare...no onda san vidia da nesmi bit gnojena zemlja(mada ne znam kako onda imat kvalitetne biljke)-oli ima posebno gnjojivo za terrarije...??????????????????????????????????????????

aj molim vas pomozite....

i puno fala!!!!!1

citam ali nista ne kuzim

\"Još vjerujem u čistoću umjetnosti, kao jedinu takvu koja nam je preostala u ovom životinjstvu uokolo nas.\" M.Krleža

Offline civi

• Punopravni član
« Odgovori #1 u: Svibanj 01, 2007, 00:20:00 prijepodne »
Evo ti tekst o Vittatusu .

Offline duj.Ko

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • ornament i zločin
« Odgovori #2 u: Svibanj 01, 2007, 00:31:00 prijepodne »
procita san to vec...imas li sta iz iskustva?!
\"Još vjerujem u čistoću umjetnosti, kao jedinu takvu koja nam je preostala u ovom životinjstvu uokolo nas.\" M.Krleža

Offline civi

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Svibanj 01, 2007, 00:44:00 prijepodne »

1.Za podlogu može biti treset ili treset i pijesak u omjeru 2 na prema 1.

2. Netreba ti repti-glo 5,no možeš ga stavit, također ti netreba ni night-glo ili infra. osim ako se temp. nespušta ispod 18°C.Netreba ti podno grijanje(nije prirodno kod tropskih životinja).

3. Netreba ti foger(nije preporučljiv),niti slap dovoljno da špricaš ter. svaki treći dan.

4. Od bilja stavi tropske netoksične.

5. Čišćenje je jednostavno-vidiš g*vno pokupiš ga i baciš(veliko čišćenje svaka 3-4 mj.).Nesmije biti zemlja sa nekim dodacima za brz rast itd.U posudi za cvijeće smije biti nećega za rast bilja,ali onda površinu te posude zaštiti kamenjem da gušter nemože doći do nje.

Offline gumi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • Gmazoljubac
    • http://www.facebook.com/profile.php?id=589874489
« Odgovori #4 u: Svibanj 01, 2007, 11:08:00 prijepodne »

Za podligu bi ja na tvom mjestu koristija tapet,jer je najlakše za èistit. To šta civi kaže samo izvadiš govna vani i svakih 7-10 dana usišeš tapet ito je to (tako je meni kd kameleona). Biljke kad kupiš treba bi ih držat par dana van terarija i zalivat normalno da ono gnjoiva i kemiskih dodataka šta su stavljani u njih izađe vanka. Sve šta stavljaš u terarij (od grana i drugoh dodataka) dobro isperi vruèom vodom, prokuhaj i dezimficiraj. Nemoj stavljat nikakve ventilatore nego jednostavno stavi ventilaciju na poklopac i jedan otvor u dnu terarija. moraš imat žarulje za grijanje (reflektorica), slap ti netreba. terarij napravi tako da ti visina bude veæa od dužine. I najvažnije jesi rješija hranu (žohari, fobasi, cvrèci)? Žičani grijač možeš stavit ispod tapeta i svakako nabavi mineralni dodatak u obliku praha (Nekton MSA)

Edited by: gumi
Grmi Facebook
SPLIT/SPINUT
Animal respect

Offline Jurupari

• Hrvatska udruga ciklidofila
  • Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • Marko Lenac
« Odgovori #5 u: Svibanj 01, 2007, 11:40:00 prijepodne »
bolje staviti zidno grijanje. biljke mogu sve samo ne prekrhke jer su oni divljaci koji skaču i lome sve pred sobom