Srpanj 27, 2025, 13:38:34 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Okot molija  (Posjeta: 1455 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline sara16

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 34
Okot molija
« u: Svibanj 11, 2007, 22:53:00 poslijepodne »

Bok!!! Nova sam na forumu,a i prilično nova u akvaristici. Prije sam imala vodene kornjače (tako da nisam baš potpuno nova u tome), a sada sam se odlučila otić u akvarističke vode.

Imam akvarij od 54 l(Juwel 60) koji sam kupila s kompletnom opremom. S obzirom da je orginalan filter bio dosta velik i zauzimao je poprilično prostora, odlučila sam se na manji filter koji su mi preporučili u pet shopu.

Nakon uređivanja akvarija u njega su se uselile ribe (koje sam dobila na poklon u akvariju od 15 l): 2 molly-a(crni i mramorni), 2 platija (musški i ženski), 1 corydoras, 2 glyptoperichthys gibbiceps-a. 2 tjedna nakon preseljenja oba dva platija su umrla, a mollyca je okotila 14 malih. i sad sve to skupa nebi bilo toliko čudno da oba dva molija nisu ženke -> tako je rekla prodavačica u pet shopu i moj frend koji se već duže vrijeme bavi akvaristikom. Zanima me da li je moguće da je "tata" tih molija plati. Jer to mi je jedino logično...

okolica Zaprešića

Offline DonQujote

• Punopravni član
  • **
Okot molija
« Odgovori #1 u: Svibanj 11, 2007, 23:12:00 poslijepodne »

Vjerojatno je nec nosila mlade kad si ju kupila
Zagreb

Offline Pandorica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
Okot molija
« Odgovori #2 u: Svibanj 11, 2007, 23:19:00 poslijepodne »
dobro dosla...

kakav ti je taj manji filter? moje misljenje je da si trebala zadrzati juwel filter jer odlicno obavlja svoj posao...

dali si zaciklirala aq? odnosno dali si pustila aq da radi 2tj bez ribica (ukljucila filter, grijac, zasadila bilje, palila rasvjetu 12/12)?

platyji su nesto osjetljivije zivorotke pa je moguce da im nesto nije pasalo, ili su se razboljele (jel bilo kakvih tjelesnih promjena na njima?)

sto se molija tice - vjerojatno si kupila trudnu zenku, a one mogu i sacuvati mlijec za nekoliko okota... eto rjesenja misterije...  
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline sara16

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 34
Okot molija
« Odgovori #3 u: Svibanj 12, 2007, 14:19:00 poslijepodne »

hvala!!!

filter je micro jet filter: 220-240V, 6W, 30-250l/h. Moja iskustva s ovim filterom su dosta dobra jer radi jako dobro...zadovoljna sam s njim...

akvarij se zacikliro... 12 dana je trajalo cikliranje....na molijima nije platyjima nije bilo nikakvih promjena.. platyji su bili nešto manji od molija i stalno su se lovili po kavariju pa je možda moguće ida su ih moliji izmorili...a možda im i nešto nije odgovaralo
okolica Zaprešića