Srpanj 09, 2025, 02:16:24 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Pomagajte početniku  (Posjeta: 7058 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline spok69

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
    • http://www.boomcity.hr
Pomagajte početniku
« Odgovori #25 u: Travanj 20, 2007, 08:56:00 prijepodne »
Da nisi slucajno zamjenio ancitruse i corydorase ? Po mom mišljenju malo ti je previše ancitrusa a premalo cory, 6/2 bolje obratno 2 ancitrusa i 6 cory-a. Ancitrusi vrlo brzo rastu, u trgovini ih kupis od nekih 2-3 cm a narastu i 15 cm ovisno o uvijetima u kojima ih držiš, pa zato mislim da za ovaj tvoj akvarij 6 kom je malo puno! Što se tice veliog broja novorođenih riba nebrini ako ih držiš u zajednickom akvariju malo koja ce prezivjeti!
Ljubitelj akvaristike Ðakovo

Offline doktor

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Rijeka
Pomagajte početniku
« Odgovori #26 u: Travanj 20, 2007, 18:28:00 poslijepodne »
Ne brigaj za potomstvo. Postat će hrana! Jedino ako ne želiš nešto sačuvati. E, onda pravila mrijesta itd, itd. Ali, malo je bez veze samo puštat ili bacat! Probaj nešto sačuvati, uzgojiti, pa mijenjaj međusobno, ili za nešto drugo u shopovima? Sve je moguće! Čitaj!
U radu je spas!

Offline gaucho2401

• Novi član
  • *
Pomagajte početniku
« Odgovori #27 u: Travanj 21, 2007, 19:13:00 poslijepodne »

evo ga...jučer sam kupio 6 corya (onih prozirnih, mislim da se zovu albino), 2 ancitrusa i 2 sijamska algojeda.......corići su jako aktivni, i već su skoro pa počistili svu plijesan koju sam spominjao zadnjih dana...algojede vidim samo kak se muvaju iza biljki, a ove ancitruse ne viđam često, al kad dođu-čiste staklo...

malo samtražio po forumuo coryima...i negdje se spominjalo da bi na akvarij od 100 l bilo dovoljno 12 komada, pa neko kaže da ih u akvariju od 160 l ima 15...a ja ih na nekih ~130 litara imam samo 6 ...

tak da me to sad malo zbunjuje...HELP, please!!

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Pomagajte početniku
« Odgovori #28 u: Travanj 21, 2007, 21:52:00 poslijepodne »
Polako, možda radije nabavi još dva sijamca, odcikliraj akvač do kraja, naseli ostalu ekipu, i tijekom vremena ćeš vidjeti jel ti treba još čistača!
Ja imam zlatne ribice (koje su poznati prljavci) i u jednom akvaču (oba su 120l) imam tri sijamca, dva ancića, dva puža, a u drugom tri sijamca, plekija i misgurnusa...i za sad je dosta...

Offline murina

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Split
Pomagajte početniku
« Odgovori #29 u: Travanj 22, 2007, 00:54:00 prijepodne »

U mojem akv. corydorasi=0 panema nekih problema tako da nemoras brinit kolikocorya na koliko litara.6komada je po meni dovoljno(malo jato)pa bolje iskoristi litrazu na neke druge ribice...

Kirnja,Split

Offline Brka

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
Pomagajte početniku
« Odgovori #30 u: Travanj 22, 2007, 08:44:00 prijepodne »

Kod mene u 110 litara je 7 corya, 4 sijamska algojeda, 2 velika ancistrusa i nešta njihovih malaca( ne znam im broj). Što se tiče tvog pomladka tu ne brini jer kad ribe polože ikru dođu druge pa ju pojedu. Meni se slučajno dogodilo u zajedničkom aq. da su se izlegli ancistrusi.Imao sam ljusku kokosa pa su se mogli sakriti.A i kad sam ih skužio odmah sam ih izmjestiu u mrežicu dok su još imali žumanjčanu vrećicu. Neš imat 500 komada u aq to ti je sigurno.

Preporučam ti do 4 skalara na tu litražu.Možda i manje.Par. Da su predivni, jesu. Ne možda na prvi pogled već ih čovjek zavoli s vremenom. U kombinaciji sa nekim tetrama.
BILJE,OSIJEK

Offline gaucho2401

• Novi član
  • *
Pomagajte početniku
« Odgovori #31 u: Travanj 27, 2007, 22:36:00 poslijepodne »

VRIJEME je i za ostale ribice--KONAČNO

e sad ovako....znači akv je cca 130 l, možda i više....unutra su 6 corya, 2 algojeda i 2 ancistrusa.....ja sam si ovako to zamislio dalje: 10 neonki, 8 molly (pola crne pola bijele), borac i 3 ženke.....šta vi kažete?? jel to dobar odabir riba, jel te ribe mogu živjet zajedno i oće im bit dosta mjesta u akvariju (slika je na prvom postu).....

pozdrav

Offline Mastino

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
Pomagajte početniku
« Odgovori #32 u: Travanj 28, 2007, 01:08:00 prijepodne »
nemoj jos neonke stavljati (njih se preporuca tek nakon 8-10 tjedana) u aq jer one su osjetljive na nove AQ...

Offline gaucho2401

• Novi član
  • *
Pomagajte početniku
« Odgovori #33 u: Travanj 28, 2007, 12:53:00 poslijepodne »

dobro, znači da sa neonkama pričekam...a kaj mislite o ostalim ribama?? jel mogu ić borac i 3 njegove ženske sa 4 crne i 4 bijele molly, plus 10-tak neonki u aq sa 130 litara?

p.s.unutra su 2 algojeda, 2 ancitrusa i 6 albino cory-a

Offline strijelac1

• Punopravni član
  • **
Pomagajte početniku
« Odgovori #34 u: Travanj 28, 2007, 13:31:00 poslijepodne »

Mislim da bi u akvarij stalo i više jer su to sve ribice koje ne narastu velike, ali možda bi bilo bolje da pričekaš s tim jer će ti kasnije sigurno zapeti neka lijepa i/ili zanimljiva ribica(koja će odgovarati postojećim stanarima i uvjetima u akvariju, naravno)pa ćeš imati mjesta za nju.

Tako je meni zapela prije par mjeseci za oko riba-slon (nek oproste iskusniji članovi što ne znam latinski naziv) i baš se krasno uklopila u društvo, iako sam se bojao da će biti problema sa pacuima.
BELI MANASTIR

Offline murina

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Split
Pomagajte početniku
« Odgovori #35 u: Travanj 29, 2007, 05:02:00 prijepodne »

Molly ce ti se brzo razmnozit(iz vlastitog iskustva),ja se nadam(zivorotke...),crne i bijele...dobit ces neke "mijesance",nakon nekog vrimena bit ce ih pun akv...

Kirnja,Split

Offline Pandorica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
Pomagajte početniku
« Odgovori #36 u: Travanj 29, 2007, 08:17:00 prijepodne »
moliji su sve osim sitne ribe - prozdrljive do besvjesti, a narastu i do 9-10cm... crne i bijele (ili ti ga silver) ce se iskrizati i dobiti ces (meni ruzne) mjesance kao sto kolega murina kaze... a brzo se i razmnozavaju...  
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline gaucho2401

• Novi član
  • *
Pomagajte početniku
« Odgovori #37 u: Travanj 29, 2007, 15:42:00 poslijepodne »

ok, znači molly otpada...onda ću za početak uzet 1 muškog borca i 3 ženke... pa nakon par tjedana ću stavit i 10-12 neonki....jel imate kakav prijedlog?? koju vrstu da stavim uz neonke i borca??

Offline Pandorica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
Pomagajte početniku
« Odgovori #38 u: Travanj 29, 2007, 18:28:00 poslijepodne »
neee, dapace, mozes ti njih uzeti, ukoliko ne zelis krizance odaberi koju boju zelis - silwer ili black... ja imam samo crne molije i divne su ribe, samo jako prozdrljive - jedu sve, pa i alge...
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.