Srpanj 19, 2025, 19:16:08 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: BOLESNA COLISA  (Posjeta: 2127 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Grusenka

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
BOLESNA COLISA
« u: Lipanj 16, 2004, 22:39:00 poslijepodne »

trebam pomoc!

Imam akvarij oko 100 l,mjesoviti,bogato naseljen ribama i biljem.Ribe se vec godinu dana super druze i nisam imala nikakvih problema do prije dva mjeseca kada mi se muzijak colise poceo cudno ponasati.nije imao nikakva vanjska ostecenja...samo se smirio i poceo zavlaciti u svoje skroviste i sve rijedje jesti.potom se poprilicno napuhao i umro:( Da cura ne bude usamljena kupia sam joj novog decka i sve je bilo ok dok ona nije na zadnjem dijelu tijela kraj peraje pocela dobijati nekakvu tumoroznu tvorevinu u obliku kvrge iznutra bez ikakvih povrsinskih ostecenja.jutros je uginula:(

Preostali muzijak se isto poceo u zadnje vrijeme cudno ponasati i bojim se da ce i on stradati.

imali itko da zna sto se dogadja u mom akvariju.sve druge ribe s super (kuli cokoladni 2 kom,kuli kuli 1,2 skalara,2 pulhera,xifoforusi,2,tetre,4 zebrice,plehostomus)filter dobro radi,kvaliteta vode je zadovoljavjuc(kakva treba za colise?)Filter je Eden,rasvijeta pogodna...

LJUDI POMOZITE!!!!! VOLIM SVOJE COLISE!!!!!

Offline Buggy

• Punopravni član
BOLESNA COLISA
« Odgovori #1 u: Lipanj 17, 2004, 23:39:00 poslijepodne »
Ako ti je za utjehu ja sam tako?e nedavno ostao bez svojih Colisa.Prvo je stradala ženka kojoj se ispod usta napravila potkožna tvorevina koja je kasnije kao prokrvarila pa sam mislio da je to zadobila u tuei.Nakon par dana je uginula.Nedugo iza nje mužjaku se na le?noj peraji napravila ista stvar a onda i na glavi te je i on uginuo nakon 10-ak dana...
Sve su ribe jednake ali su neke jednakije od drugih...

Offline Grusenka

• Novi član
  • *
BOLESNA COLISA
« Odgovori #2 u: Lipanj 20, 2004, 20:10:00 poslijepodne »

nije bas utjesno...zao mi je jer su to tako krasna stvorenja...

Offline Buggy

• Punopravni član
BOLESNA COLISA
« Odgovori #3 u: Lipanj 20, 2004, 22:48:00 poslijepodne »
A pomor mi se nastavlja,bez ikakvih simptoma neki dan sam našao uginulog corry-a,a dan poslije i barbusa...eudno,ostatak od 15-ak stvorenja zdravo pliva i nema dr.znakova...
Sve su ribe jednake ali su neke jednakije od drugih...

Offline Grusenka

• Novi član
  • *
BOLESNA COLISA
« Odgovori #4 u: Lipanj 30, 2004, 00:42:00 prijepodne »
Pa sta se to dogadja kod tebe?...Moje ostale ribice su ok i nadam se da ce tako i ostati.Dali je moguce da su to neki prirodjeni tumori?