Srpanj 31, 2025, 20:16:36 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Mrene preko oka  (Posjeta: 1337 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Mrky007

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Mrene preko oka
« u: Ožujak 13, 2007, 14:00:00 poslijepodne »

Pozdrav svima.

Preko vikenda nam se desio problem s akvarijem. Molly i gupi su dobili mrene preko oka, sijamski borac se u roku od par sati spustio na dno i uginuo.Stavili smo malo soli u vodu (za dezinfekciju), a jučer smo stavili antibakterijsko sredstvo u vodu (protobak, ili slično). Nakon toga preko noći nam je nestala neonka (doslovce, je li moguće da su je ostali pojeli ili slično!?), a i panda (corydoras) se počeo čudno ponašat. Molly unatoč mreni i dalje normalno funkcionira. Što se tiče sijamca normalno je jeo i bio je aktivan da bi uginuo u roku par sati.

Molim vas pomognite. Uložili smo puno truda u taj akvarij,idržali smo se savjeta koje smo prikupili većinom preko neta i ispitivanjem ljudi u ZOO centru. Ne znam što da više radimo.

Offline Andariel

• Punopravni član
Mrene preko oka
« Odgovori #1 u: Ožujak 13, 2007, 16:13:00 poslijepodne »
Mrky, žao mi je da ti se ovo događa. Stvarno ne znam što bih ti rekla. Ali čudno je da u zadnje vrijeme toliko nas ima problema s očima riba... Pogledaj postove naslovljene na tu temu. Je li moguće da su neka oboljenja povezana s godišnjim dobima, pa su im ribice tada sklonije? Ne znam, ali znam da su i ljudi u komi u drugom i trećem mjesecu, a onda krene na bolje.

Drš se!

Offline Strippy

• Punopravni član
  • Dob: 45
Mrene preko oka
« Odgovori #2 u: Ožujak 13, 2007, 17:59:00 poslijepodne »
kakva mrena? opisi je... ali za pocetak mozes promjenit dio vode u akvariju (pola).

e da i procitaj ovaj izvod iz pravila foruma.
Koristite opisne naslove za teme. Ovo æe pomoæi ostalima da pronađu
informacije koje su im potrebne.Teme koje u naslovu nose rijeèi koje
nisu vezane uz sam problem(npr: Potrebna pomoæ!; Help; Hitno i sl.)
biti æe preimenovane ili jednostavno obrisane od strane administratora
i moderatora.

Edited by: Strippy
Split / Hrvatska

Offline Mrky007

• Novi član
  • *
Mrene preko oka
« Odgovori #3 u: Ožujak 14, 2007, 08:39:00 prijepodne »

Ne znam što da kažem. Danas ujutro su nam uginule dvije pande i 5 neonki (PREKO NOĆI???), ostale ribice se drže i premještene su u drugi akvarij. Razmišljam da ih udomim kod nekog ako su zdrave, a veći akvarij da složimo od nule i ostavimo ga kojih mjesec dana da se zaciklira. Stvarno mi ih je žao isprobali smo sve. Parametri vode su u redu, pazili smo s lijekom i na kraju imamo opći pomor ribe !

Što vi mislite?

Offline aquavu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 54
  • 095 518 79 17
Mrene preko oka
« Odgovori #4 u: Travanj 06, 2007, 15:03:00 poslijepodne »

Ja sam prije mjesec i pol dana imao sličan problem sa skalarima odnosno dobili su jedan po jedan mrenu na oči.Prvo su mi dva največa dobili mrenu na očima i u roku 24 sata uginula,a poslije toga i dva manja.Probao samliječiti sa soli i Kostapurom ali nije pomoglo uginule su kao i prve.Nakon toga mrena se pojavila na silver šarkovima i tek tada sam dobio savjet od kolege akvariste i probao sa Oodinolom od JBL-a.Za dva dana mrena se skroz povukla i šarkići i dalje veselo plivaju.Meni je mrena na očima napravila masakar u akvariju i što je najgore na internetu nisam nigdje mogao pronaći ništa o toj bolesti osim da se javlja kod trovanja klorom(što u mom slučaju nije bilo istina).Ribe nisu imale nikakve druge simptoime osim mrene na očima.

Znam da je sada već kasnoali ubuduće svakako probaj sa OOdinolom mene je spasio.