koliko sam shvatio, ti želiš neko nezahtjevno, brzorastuče bilje,pretežno s područja azije, buduči da su ribe koje si naveo i cripte iz azijskog područja!
po tome, možeš stavit recimo hygrophila polysperma ili hygrophila corimbosa, zatim skoro pa bilo koju vrstu cripte, jer su skoro sve nezahtjevne, valisneriu, cladophoru i to je dosta da popuniš sve dijelove akvarija!
u zadji dio aq staviš na jednu stranu valisneriu, u jedan od kutova, a odtali dio popuniš h. polyspermom ili corymbosom(naziva se još i "limun"), u srednji plan staviš cripte, one su recimo niže biljke, za srednji plan taman, i ispred staviš cladophoru, ili pustiš jedan dio prazan, di če ribe jesti, a možeš i stavit tepih od neke niske biljke, ali to možda bolje ne, jer su skoro sve niske "tepih biljke" zahtjevne po pitanju gnojenja, i svjetla!
još ubaciš neki zgodan panja, koji ti se svidi, i možda na jedan dio panja nasadiš neku mahovinu, i to je to!
upotrijebi maštu! moraš sam zamislit kako želiš da ti izgleda akvarij, jer možda nešto što se meni sviđa, tebi je ružno! ukusi su različiti! i taj akvarij je tvoj, bit če kod tebe doma, i ti češ ga gledat, zato ga uredi po svojoj ideji!
nadam se da sam barem malo pomogo po pitanju izbora bilja i rasporeda bilja! ukoliko želiš i ostale biljke, iz drugih područja, onda imaš veeeliki izbor! sve je na tebi, ti odluči!
pozz!