Srpanj 19, 2025, 23:17:06 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Tarantula ili mliječna  (Posjeta: 1431 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Squall

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Tarantula ili mliječna
« u: Travanj 09, 2007, 10:40:00 prijepodne »
kako nemam mnogo prostora nekako mi se tarantula čini bolji izbor,ali mi je puno lakše nabavljat miševe nego kukce pa mi je tu bolja mliječna.o tarantulama znam dosta a o mliječnim ne znam ni gdje ih kupiti.što je po vama bolje za početnika?ako je bolja tarantula možete li mi reći koja (osim grammostole rosea)

Offline Johny

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Valpovo
    • http://www.akvarij.net
Tarantula ili mliječna
« Odgovori #1 u: Travanj 09, 2007, 10:56:00 prijepodne »

Bolja je tarantula (bar meni). Nemoraš ti skroz nabavljat hranu iz prirode, možeš jako lako uzgojit više vrsta hrane(brašnare, fobase, dubije, cvrčke...), a uostalom možeš odrasloj tarantului davati i male tek rođene miševe (pinkye).

A i to što nemaš prostora, bolja je tarantula, ali u svakom slučaju terarij mora biti velik barem 40X30(baza) i visina koliko je potrebno (zavisi dali želiš tarantulu koja živi na tlu ili onu koja živi u krošnjama drveća.)

Od onih koje žive na tlu(terrestrial) Ti preporučujem bilo koju tarantulu iz roda Brachypelma (Brachypelma smithi, Brachypelma vagans, Brachypelma emilia...), a od onih koje žive na drveću (arboreal) ti preporučujem, neznam... to mora reć netko iskusniji, možda neku Aviculariu (Avicularia avicularia, Avicularia aurantiaca...)

Offline Sabaku No Gaara

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Varaždin
  • Animals 4 ever
Tarantula ili mliječna
« Odgovori #2 u: Travanj 09, 2007, 16:38:00 poslijepodne »

Ovako, ja znam gdje možeš kupiti mliječnu. Ovdje u Varaždinu je jedan pet shop. Sutra ću ti sve napisati, moram pogledati. Imaju jedan prilićno lijepi primjerak mliječne zmije, a i imaju jednu crno bijelu (ne mogu se sjetit imena)... Pogledat ću cijenu i sve, ako te zanima, pa ti javim...
I live for animals......

Offline Infernal

• Punopravni član
Tarantula ili mliječna
« Odgovori #3 u: Travanj 09, 2007, 16:59:00 poslijepodne »
neznas odakle je decko tako da mu nemoj nuditi tako. a ja da sam na njegovom mjestu nema sanse da bi uzeo neku tera zivotinju iz pet centra,a u hr fala bogu ima ljudi koji uzgajaju zmije
Osijek.....

Offline Sabaku No Gaara

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Varaždin
  • Animals 4 ever
Tarantula ili mliječna
« Odgovori #4 u: Travanj 09, 2007, 17:08:00 poslijepodne »

da, imaš pravo...

to je pet shop od staroga od mog frenda... oni drže životinje doma, a jedan primjerak u pet shopu. tak da nema frka. vidjela sam ja te zmije i ostale životinje pri njemu. drže svakoga osebno u primjerenim terarijima. jedino mi se nije sviđalo što su sve iguane bile zajedno (bilo ih je troje), ali su ih vrlo brzo rasprodali, a ja sam otišla u zagreb... čak imaju krokodile (male) , a imali su i pirane...

I live for animals......

Offline gumi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • Gmazoljubac
    • http://www.facebook.com/profile.php?id=589874489
Tarantula ili mliječna
« Odgovori #5 u: Travanj 09, 2007, 21:20:00 poslijepodne »
Je al je u pet shopu jedno 3 puta skuplje nego kod uzgajivača
Grmi Facebook
SPLIT/SPINUT