Srpanj 28, 2025, 17:34:03 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Nova riba, ich, oči...  (Posjeta: 1182 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline maedusa

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
    • http://mordorela.blog.hr
Nova riba, ich, oči...
« u: Ožujak 31, 2007, 19:02:00 poslijepodne »

Danas sam kupila dve nove ribe. Na sekundu sam okrenula leđa dok ih je vadio i na brzinu mi je uvalio defektnu ribu!!

Dođem doma, silver moli je odlično ,a crni- katastrofa! Desno oko natečeno i malo zamućeno, a čini mi se da ima i ichtio. (kao i sa ancistrusom- nisam sigurna jer nije čisto crni kao prvi molinego je malo špricana bijelo, pa mi je teško reći da li je ich ili ne, ali ipak mislim da je). Oko nije cijelo ispupčeno nego samo rožnica, kao da ima povećanu količinu tekućine i malo je zamućeno. Inače je jako vesela i dobrog teka.

Podigla sam temp na 28-29 i rastopila tri žličlice soli. Promatrat ću situaciju, pa ako ne bude bolje nakapat ću Costapura.

Što mi je još činiti?

Jel može to oko biti od ich- a ili je to neka zasebna boleština?
Rijeka

Offline vincent

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
Nova riba, ich, oči...
« Odgovori #1 u: Ožujak 31, 2007, 20:21:00 poslijepodne »

ima ona bolest koja se baš manifestira na očima, ali mislim da je simptom da oko onako iskoči....zove se exophthalamus....obično se zbiva zbog loše kvalitete vode....a možda je i zbog icha....

podigla si temp., dodala sol, sve ok...možda da još pojačaš dovod kisika i ugasiš svijetlo....prestani hraniti neko vrijeme...izvaditi ugljen iz filtera....to je ja mislim sve kaj se može...i naravno nadati se....

držim fige....
"Biti lud ima i svojih prednosti, kojih su samo luđaci svjesni."

Offline maedusa

• Punopravni član
Nova riba, ich, oči...
« Odgovori #2 u: Ožujak 31, 2007, 20:24:00 poslijepodne »

Ugljen je izvađen, pojačati kisik ne mogu jer nemam pumpu. Jele su maloprije, ali neću im više davati.

Bojim se da mi ne pređe na druge ribe..

Baš sam danas govorila kako sam sretna s njima jer su zdrave i vesele. Znala sam da ću ih ureći!
Rijeka

Offline duda

• Punopravni član
Nova riba, ich, oči...
« Odgovori #3 u: Ožujak 31, 2007, 20:30:00 poslijepodne »
Costapur je za kožne parazite, ako nisi sigurna da je ich nemoj stavljat bezveze ljek. A šta se tiče oka moguče lako da je bakterijsko oboljenje, koje zna otiči sa npr sera baktopur ljekom. No ja nebih ništa stavljala još od ljeka, neg pratila daljnji razvoj situacije. Jer to se zna samo od sebe povuči, samo treba malo više vremena. zato prati situaciju da neizmakne kontroli tj da na vrijeme reagiraš ako bude bilo potrebno. kako i kolega reče to zna bit od loše kvalitet vode u aq. Prati i nadajmo se da če se povuči samo od sebe. SRETNO!

Offline lula

• Punopravni član
Nova riba, ich, oči...
« Odgovori #4 u: Ožujak 31, 2007, 20:49:00 poslijepodne »
svakako stavi lijek ako misliš da je ich i održavaj kvalitetu vode i oko če proči
Varaždin / Hrvatska

Offline vincent

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
Nova riba, ich, oči...
« Odgovori #5 u: Ožujak 31, 2007, 21:17:00 poslijepodne »

ili ako si u mogučnosti, najbolje bi bilo izvaditi bolesne ribice i staviti ih u karantenu...., da i obavezno ih promatraj.....ako se druge počnu češati o stvari u akvariju....stavi costapur...češanje je jedan od ranih znakova ich-a...
"Biti lud ima i svojih prednosti, kojih su samo luđaci svjesni."

Offline maedusa

• Punopravni član
Nova riba, ich, oči...
« Odgovori #6 u: Travanj 01, 2007, 09:22:00 prijepodne »

Sve ostale ribe su dobro. Samo ta jedna je bolesna. Gledam ju jutres....Oko je još otečeno (ali možda? manje), a ono što sam milila da su točkice se povlači... Držite fige!

Nemam karantenu! :(
Rijeka

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Nova riba, ich, oči...
« Odgovori #7 u: Travanj 01, 2007, 13:16:00 poslijepodne »
Probaj je izolirati, ako možeš i odmah stavi bactopur, s njime imam dobra iskustva, i brzo radi svoj posao!
Ako ne ide, bactopur neće škoditi ostalim ribicama, možda čak i prevenira ako je nešto prešlo na njih!
Držim fige!