Kolovoz 03, 2025, 05:37:10 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: mogu ovi Malawi u zajednički tank?  (Posjeta: 1037 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline dori

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
mogu ovi Malawi u zajednički tank?
« u: Ožujak 28, 2007, 14:11:00 poslijepodne »

Maylandia callainos + barlowi + estherae + mbenjii

slike sam poskidala s neta, pa sad ako možete pliz odgovorite mi na pitanja..

ajde pliz recite da mogu zajedno!!! i jel to agresivna vrsta ili nešto mirniji ciklid? jel im treba više stijena za igru i skrivanje ili manje kamenjas više prostora za plivanje? jel imaju istu prehranu?

VELIKO HVALA

Offline Irusnjak

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #1 u: Ožujak 28, 2007, 15:25:00 poslijepodne »
Sve mogu skupa, a akvarij napravi sa dosta stijena koje bi bile u različitim kutevima akvarija jer je opće poznato da će svaki mužjak prisvojiti vlastiti teritorij. Prehrana im je ista, na biljnoj bazi (spirulina) i svakako bi bio dobar omjer za svaku pojedinu vrstu 1M + 3-4-5 pa i više ženki kako bi se rasporedila agresiva    

Offline dori

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Ožujak 28, 2007, 17:10:00 poslijepodne »

hvala Irusnjak!!! Tome sam se nadala.. pretpostavljam da ću si nabaviti malecke i uživat u promatranju kako rastu.. koliko mogu narast veliki takvi malawci, oko 15 cm? u kojem roku, približno, uz dobre uvjete?

I koji bi mi filter preporučio, u planu je Juwel 240 ?

Primjetila sam su mnogi skidali unutrašnji filter koji dolazi s akvarijem jer im "nagrđuje" izgled tj. zauzima mnogo mjesta. Pogotovo kada je akvarij bez biljaka koje bi ga kamuflirale.. Jel se može naručiti akvarij u startu bez tog filtera pa nadoplatiti razlika za neki bolji vanjski ?? Ok, pitanje je možda primjereno vlasnicima pet shopova, no možda netko zna..

Ispričavam se unaprijed što gnjavim.. al bilo bi mi jako žao da zbog mojih propusta nadrapaju jadne ribice, a ovaj je forum prva liga!!!

pozdrav svima..

Offline TiTech

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
  • North & Central America
    • Akvarij.NET
« Odgovori #3 u: Ožujak 28, 2007, 17:59:00 poslijepodne »

10-12cm velicina,za oko godinu dana. Sta se tice filtera mislim da ti je fluval 305 ili 405 ok. Pozdrav tebi i dobro dosla.

Offline Irusnjak

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #4 u: Ožujak 28, 2007, 23:52:00 poslijepodne »
Filter zauzima dosta mjesta ali radi besprijekorno, a od vanjskih bi išli uz njega Fluval 304/305 ili EX700, a solo malo jači Fluval 405/Tetratec EX1200

Offline dori

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Ožujak 29, 2007, 07:43:00 prijepodne »

Filter zauzima dosta mjesta ali radi besprijekorno, a od vanjskih bi išli uz njega Fluval 304/305 ili EX700, a solo malo jači Fluval 405/Tetratec EX1200

Znači dovoljan bi mi bio samo original unutrašnji filter? Mene vjerojatno ne bi smetao u akvariju, a i riješila bi se straha eventualne 240 l poplave u stanu. Međutim jel to zaista dovoljna filtracija za kristalno čistu vodu.

Odnosno unutrašnji + npr. EX700 ??

Offline Mastino

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
« Odgovori #6 u: Ožujak 29, 2007, 12:26:00 poslijepodne »
ako pogledas malo po forumu vidjet ces da ljudi imaju vise problema sa tetra ex serijom filtera nego sa fluvalom, tako da ja bi ti preporucio u slucaju da se odlucis za vanjski filter Fluval 305 + original unutarnji iako mislim da bi ti trebao biti dovoljan i samo unutarnji a u slucaju da ti fali filtracije uvijek naknadno mozes dodati vanjski filter...

Offline bobialf

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Ožujak 29, 2007, 15:04:00 poslijepodne »
ja preporucujem vanjski filter

Offline dori

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Ožujak 29, 2007, 16:41:00 poslijepodne »

Citat: Mastino
ako pogledas malo po forumu vidjet ces da ljudi imaju vise problema sa tetra ex serijom filtera nego sa fluvalom, tako da ja bi ti preporucio u slucaju da se odlucis za vanjski filter Fluval 305 + original unutarnji iako mislim da bi ti trebao biti dovoljan i samo unutarnji a u slucaju da ti fali filtracije uvijek naknadno mozes dodati vanjski filter...

sam što ga je jednostavnije izvadit u početku dok se akvarij tek formira nego kasnije.. i lakše je održavat vanjski, ne moraš zadirat u akvarij i pravit "stres" ribama.. iako vjerujem da ću dostakopat po akvariju, kao i svi:) :) ne znam iz iskustva, idem nekom logikom.. a unutrašnji iz Juwela upotrijebit za karantenski..

hvala za savjet:)

Offline dori

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Ožujak 29, 2007, 16:42:00 poslijepodne »

Citat: bobialf
ja preporucujem vanjski filter

koji, zašto?

Offline Mastino

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
« Odgovori #10 u: Ožujak 29, 2007, 17:10:00 poslijepodne »

pa i nije neki veliki problem izvaditi original filter od juwel-a, to mozes lako napraviti sa tankom zicom ili nekim dugackim tankim kuhinjskim nozem...

juwel rio 240 efektivno nema 240L jer kad stavis podlogu, kamenje ili bilo sta drugo isto ti oduzima volumen tako da ces efektivno imati manje od 200L i u tom slucaju ce ti i vise nego dovoljan biti fluval 305 koji je deklariran za akvarije do 300L.
Edited by: Mastino