Kolovoz 06, 2025, 15:39:23 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: zlatne ribice  (Posjeta: 2015 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Infernal

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
zlatne ribice
« u: Travanj 01, 2007, 16:08:00 poslijepodne »
ej bok,pozdrav svima,evo prvi puta pisem ovdje,inace sam terarista.
ovako,sestra je uzela zlatne ribice u pet centru i stavila ih u akvarij. i one uopce neplivaju,samo su na dnu i stoje. kad ih malo cackam onda pocu plivat.
temperatura je 20°
pa bi trebao vasu pomoc,sta da napravim

hvala i pozzzz

Osijek.....

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
zlatne ribice
« Odgovori #1 u: Travanj 01, 2007, 17:15:00 poslijepodne »
Koliki im je akvarij? A koliko je njih? Imaš li filter, kakvo im je okruženje? Kako ste ih stavili u akvarij? Moguće da su se isprepadale, pa im sad treba neko vrijeme da dođu k sebi!?
Ajde lijepo napiši sve detalje, pa ćemo već nešto smisliti!
Za sada ne bi bilo loše da im date malo sredstva za smirenje ako imate, malo im povisi temepraturu (najviše 22) i nemoj ih dirati, još će se više isprepadati od tvoje ruke!
Jel jedu? Oni se veliki požderuhi, a ako su iz pet centra, sigurno su gladne, probaj i to! E, i stavi im malo, malo soli (na 100 l mala žličica) dezinfekcije radi, s obzirom od kuda su! (Nisam zloban, ali imam takvo iskustvo, puno mojih mališana je od tamo)

Offline united

• Punopravni član
zlatne ribice
« Odgovori #2 u: Travanj 01, 2007, 19:12:00 poslijepodne »

Infernal ti si terarist i ubacio si ribice u akvarij, a one su na dnu i uopce ne plivaju, el si stavio vodu u akvarij???

Poslusaj babyboom. Ja sam imo neonke i nekog cistaca jednom i stavio ih u hladnu vodu sve odjednom pocele plutat po povrsini ja mislim ono UPS i brzo ih vratim u topliju vodu kad ono oped pocele plivat, pa mozda su se u pet centru navikle na topliju vodu a ovo im je bio sok (schok - da nebi krivo neki shvatili) pa ne mrdaju s dna.
Kutina
Imam 2 crvenouhe zvijeri-spavaju vec mjesecima

Offline Infernal

• Punopravni član
zlatne ribice
« Odgovori #3 u: Travanj 01, 2007, 19:58:00 poslijepodne »
dvije su ribice,akvarij je od 12 litara,nema filtera,hm kod prolaza stoje. jedu normalno
ma one vam samo "sjede" na dnu i nist nerade

i nediram ih,mislim da ruke stavljam i vijam ih okolo

Osijek.....

Offline united

• Punopravni član
zlatne ribice
« Odgovori #4 u: Travanj 01, 2007, 20:03:00 poslijepodne »
Ako imate volje uredite malo akvarij, kupite veci i tako, zlatne ribice mogu živjeti da kazem u flasi od 5 litara samo to se ne preporucuje. pazi kod hranjenja nemoj pretjerivat jer one ce jest dok se ne rasprsnu
Kutina
Imam 2 crvenouhe zvijeri-spavaju vec mjesecima

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
zlatne ribice
« Odgovori #5 u: Travanj 01, 2007, 20:08:00 poslijepodne »
Stavi ih u barem 30 l akvarij, nabavi filter, uredi im malo životni prostor, zatopli vodicu i bit će sve ok....samo su se uplašile! Iako, priznajem, imao sam jedno vrijeme dvije ribice u 10 l, ali sa dobrim filterom i pumpom, i bili su sasvim zadovoljni .... eto, jedan je danas legendarni Jozo, sretan i veseo frajer sa svojim haremom...vidiš kak svašta život nosi i jednoj ribi!

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
zlatne ribice
« Odgovori #6 u: Travanj 01, 2007, 20:27:00 poslijepodne »
Oprosti ako nisam bio jasan...malo sam smotan danas. Dakle, prvenstveno nabavi filter, odmah neki koji može u barem 50 l akvač, složi im nekakav setup, prave će biljke papati, ali ako im daješ uz normalnu hranu i biljnu, neće tako jako. Stavi im u vodu svakako easybalance, aquasafe (ima posebni za zlatne ribice), daj im malo vitamina, ima od sere ili tetre, svejedno je....i bude ok. I svakako radi na tome da nabaviš veći akvač. Ima u bauhausu, čist pristojnih, sa svom opremom za 399 kn, 60 l! Nekakva akcija, izgleda da se rješavaju akvaristike!