Ja danas bio vrijredan, zasukao rukave i bacio se na posao!
Kad malo bolje razmislim ovo sa octom mi je stalno bilo pred nosom a ja nikako da se sjetim da sam i ja nekad davno svoj akvac prao i skidao salitru s njim te da bi mogao probati to i sa stijenom. Zato Ninciu hvala jer ja sam se vatao i trazio neku strasnu kemiju a nebi mi nikad palo na pamet da se mozda nalazi u mojoj kuhinji!
E sad malo za one koji imaju isti problem ili za one znatiželjne...
Vec kad sam krenio u rat sa salitrom(kamencom), reko sam sebi zasto nebi ocistio grijace i filtere! Tako da sam uz pomoc kuhinjske spuzvice i octa za salatuto vrlo lagano riješio. I tako vidim ja da ta stvar šljaka i taman kad cu poceti sa stijenom kad ono....

šmrc..
Uff što sam bio ljut! Ali nije me to obeshrabrilo... nakon smirivanja uz kavu nastavio sam rad. Objavio sam rat salitri i kamencu i necu se sad povuci!
Evo alato kojeg sam koristio, još uz to ide ocat!

Premazivao sam sa cetkicom ocat po stijeni, malo ostavio da kemijate je poslje kamenac bio rastopljen isa alatom u sredini skidao se vrlo jednostavno. Samo što je ovih neravnina jako puno pa sam dosta dugo to ceprkao. Na moje veliko iznenađenje boja je još uvijek bila ispod kamenca i u dosta dobrom stanju.
Evo kako ona sad izgleda nakon obrade...

Dali bi to mogao s necim zaljepiti? Dali silikon drži gips?
A mogao bi i ovako nešto iskombinirati uz pomoc biljaka.