Kolovoz 02, 2025, 22:19:39 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Ich - borbeni plan  (Posjeta: 1780 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline AndrejX

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Disklejmer: ne prodajem papricice niti sjemenke
    • http://www.viralx.com
Ich - borbeni plan
« u: Ožujak 20, 2007, 13:47:00 poslijepodne »

Prosli tjedan sam u akvarij gdje se uz velike ciklide nalaze i botie, ubacio trecu malu i bio sam spreman za pojavu Icha koji se ocito pojavio - mala pridoslica ima na sebi bijele vro sitne tockice po perajama ( ocito jos nisu u poodmakloj fazi ), dok odrasle cesto borave blizu rasprsivaca i protoka vode, te se intenzivno cesu o grijac - iako nisam primjetio vidljive tockice.

Uglavnom - kupio dovoljnu kolicinu Aquarium Munster Faunamor-P vrecica i jedino mi se ne svida detalj oko gasenja filtera - prosli tjedan je elektra u cijelom kvartu iskopcala struju na skoro cijeli dan i ribe nisu bas najlakse podnjele taj period, a i nitriti su gadno poskocili dok se filtracja nije aktivirala.

Do sada sam poduzeo sljedece korake;
- u veliku kantu istocio tridesetak litara vode iz akvarija
- veliki EX1200 spojio da cirkulira u toj kanti
- iz malog EX700 koji sluzi kao sporedni filter izvadio bioballs, spuzvu i vatu, te ostavio samo mehanicku filtraciju i jednu spuzvu - te ga ostavio da radi u akvariju
- izvadeni materijal iz EX700 stavio u istu onu kantu gdje cirkulira EX1200
- dodao svjezu vodu i ubacio Faunamor-P vrecice
- pojacao aeraciju i podigao temperaturu na 28C

Da li je pametno na sljedeca tri dana koliko traje udarni period lijecenja ugasiti rasvjetu i kako s hranjenjem ?
Edited by: AndrejX

Offline Kova

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
Ich - borbeni plan
« Odgovori #1 u: Ožujak 20, 2007, 14:20:00 poslijepodne »

Moja iskustva su ovakva: Ne hraniti prva tri dana UOPÆE, èetvrti, peti, šesti malo, sedmi i osmi ne hraniti, a od devetog nakon promjene vode nastaviti normalno.

Što se svjetla tièe, prva tri dana ugasi, a dalje normalno.
 ------------------------------------------------------------ --------
naravno, tako ja lijeèim koristeæi vreæice FURAMOR-P i pokazalo se učinkovito. Još volim prvi i drugi dan malo soli stavit.

Edited by: Kova

Offline AndrejX

• Punopravni član
Ich - borbeni plan
« Odgovori #2 u: Ožujak 20, 2007, 14:26:00 poslijepodne »

Citat: Kova

Moja iskustva su ovakva: Ne hraniti prva tri dana UOPÆE, èetvrti, peti, šesti malo, sedmi i osmi ne hraniti, a od devetog nakon promjene vode nastaviti normalno.

Što se svjetla tièe, prva tri dana ugasi, a dalje normalno.
 ------------------------------------------------------------ --------
naravno, tako ja lijeèim koristeæi vreæice FURAMOR-P i pokazalo se učinkovito. Još volim prvi i drugi dan malo soli stavit.

Odlicno, dakle sve po planu - kako je filtracija prezivjela spajanje nakon tri dana i kakvi su bili parametri vode za vrijeme pocetnog lijecenja ?

Koliko soli ? Bas imam pri ruci neotvoren JBL Ektol Cristal koji je zapravo sol.

Hvala !

Offline duda

• Punopravni član
Ich - borbeni plan
« Odgovori #3 u: Ožujak 20, 2007, 14:30:00 poslijepodne »
Ja sam kolega koristila furamor-P naravno isti je proizvođač, to znaš i sam, i ja ti mogu reči iz moga iskustva, da nisam gasila svijetlo, tj bilo je upaljeno normalno 12 sati, i hranila sam ih 2 puta na dan, kako i običavam, samo u manjim količinama neg inače, jer filter mi je bio isključen, pa sam velim smanjila hranjenje da neprljam toliko vodu. I nije bilo nikakvih problema, inače imali su škržne parazite, srečom sam na vrijeme uvidjela, i sve je biloEto to je iz moga iskustva, i velim još jednom apsolutno nikakvih problema.

Offline duda

• Punopravni član
Ich - borbeni plan
« Odgovori #4 u: Ožujak 20, 2007, 14:37:00 poslijepodne »
Soli ide 1 čajna žličica na 15 lit vode

Offline AndrejX

• Punopravni član
Ich - borbeni plan
« Odgovori #5 u: Ožujak 20, 2007, 14:40:00 poslijepodne »

Citat: duda
Ja sam kolega koristila furamor-P naravno isti je proizvođač, to znaš i sam, i ja ti mogu reči iz moga iskustva, da nisam gasila svijetlo, tj bilo je upaljeno normalno 12 sati, i hranila sam ih 2 puta na dan, kako i običavam, samo u manjim količinama neg inače, jer filter mi je bio isključen, pa sam velim smanjila hranjenje da neprljam toliko vodu. I nije bilo nikakvih problema, inače imali su škržne parazite, srečom sam na vrijeme uvidjela, i sve je biloEto to je iz moga iskustva, i velim još jednom apsolutno nikakvih problema.

Odlicno, nadam se da ce sve proci kako treba jer sam prije pola godine izgubio pet prekrasnih botia - skuzio sam da je Ich kad je vec bio gadno uznapredovao

Offline duda

• Punopravni član
Ich - borbeni plan
« Odgovori #6 u: Ožujak 20, 2007, 14:51:00 poslijepodne »

Daj bože da bude ok, neka je sa srečom ribicamajavi kako je prošlo lječenje!

Offline vincent

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
Ich - borbeni plan
« Odgovori #7 u: Ožujak 21, 2007, 12:09:00 poslijepodne »
plan mi se sviđa....možda da kroz par dana podigneš temp. još malo....ja bi ugasio svijetlo i staviti pumpu...ziher je ziher.....i SRETNO!!!
"Biti lud ima i svojih prednosti, kojih su samo luđaci svjesni."

Offline AndrejX

• Punopravni član
Ich - borbeni plan
« Odgovori #8 u: Ožujak 21, 2007, 13:06:00 poslijepodne »

Citat: duda

Daj bože da bude ok, neka je sa srečom ribicamajavi kako je prošlo lječenje!

Prosao prvi dan terapije u mraku, NO2 nemjerljiv i voda nema nikakav miris, ribe gladne i aktivne, botie se trgnule iz letargije i jure po akvarju u potrazi za hranom

Uglavnom, za sada sve ide prema planu i ne vidim da nekome od njih smeta terapija osim sto sam na povrsini primjetio par malih puzeva - iako sam skloniji povjerovati da ih je pobila kombinacija temperature ( 29C ) i soli.

Zapravo me najvise odusevilo sto sam danas ugledao par velikih kako zajedno tutnji po akvariju, jer ovu vecu nisam vidio par dana sto me je jako zabrinulo posto su prije zadnjeg pomora najzarazeniji primjerci bili skriveni sve dok nije bilo prekasno Na ovim velikima ne primjecujem tockice i vise nema cesanja o grijac niti se cudno ponasaju, a mala je jos nesto malo osipana ali ona ionako nikad nije pokazivala da ju nesto muci

Offline AndrejX

• Punopravni član
Ich - borbeni plan
« Odgovori #9 u: Ožujak 21, 2007, 13:10:00 poslijepodne »

Citat: vincent
plan mi se sviđa....možda da kroz par dana podigneš temp. još malo....ja bi ugasio svijetlo i staviti pumpu...ziher je ziher.....i SRETNO!!!

Mislim da je lijek sam po sebi iznimno ucinkovit pa cu ipak ostaviti ovih 28-29C, cisto da ih dodatno ne mrcvarim, a ionako ce nakon lijecenja odraditi i UV lampa da dodatno unisti ako je nesto preostalo.

Svjetlo je ugaseno, pumpa odavno radi i upravo montiram zanimljiv Eheim difuzor koji ce dodatno pojacati aeraciju - hvala !

Offline Kova

• Punopravni član
Ich - borbeni plan
« Odgovori #10 u: Ožujak 21, 2007, 13:58:00 poslijepodne »
[/QUOTE]

Odlicno, dakle sve po planu - kako je filtracija prezivjela spajanje nakon tri dana i kakvi su bili parametri vode za vrijeme pocetnog lijecenja ?

Koliko soli ? Bas imam pri ruci neotvoren JBL Ektol Cristal koji je zapravo sol.

Hvala !
[/QUOTE]

Nikad se nisam bavio tim parametrima vode, nisam baš poklonik toga. Kad se do kraja zaciklira provjeravam jedino tvrdoću i ph...

soli 1 čajna na 20 litara vode. i to obična tuzlanska, ali ne bacati u akvarij nego izgrabiti iz aq jednu čašu od 2 dcl vode i u njoj rastopiti sol i tako isipati u aq.

sretno i javi rezultate

Offline vincent

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
Ich - borbeni plan
« Odgovori #11 u: Ožujak 21, 2007, 14:28:00 poslijepodne »

"Prosao prvi dan terapije u mraku, NO2 nemjerljiv i voda nema nikakav miris, ribe gladne i aktivne, botie se trgnule iz letargije i jure po akvarju u potrazi za hranom "

po mom iskustvu, čim počnu bit zainteresirane za hranu i jesti....to je ful dobar znak i vjerojatno znači da si uspio, ali drži terapiju još malo.....nikad se ne zna....ich je podmukao Edited by: vincent
"Biti lud ima i svojih prednosti, kojih su samo luđaci svjesni."

Offline Kova

• Punopravni član
Ich - borbeni plan
« Odgovori #12 u: Ožujak 21, 2007, 14:32:00 poslijepodne »
Hm... ne bih se složio da znači da je uspio... kod mene se događalo da sedmi dan uginu one koje su se svih dana držale kako treba.

Samo ti do osmog dana terapiju pucaj kak treba, a ne još malo :)

Offline AndrejX

• Punopravni član
Ich - borbeni plan
« Odgovori #13 u: Ožujak 21, 2007, 14:47:00 poslijepodne »

soli 1 čajna na 20 litara vode. i to obična tuzlanska, ali ne bacati u akvarij nego izgrabiti iz aq jednu čašu od 2 dcl vode i u njoj rastopiti sol i tako isipati u aq.

sretno i javi rezultate

Zahvaljujem

Offline AndrejX

• Punopravni član
Ich - borbeni plan
« Odgovori #14 u: Ožujak 21, 2007, 14:49:00 poslijepodne »

Citat: vincent

m iskustvu, čim počnu bit zainteresirane za hranu i jesti....to je ful dobar znak i vjerojatno znači da si uspio, ali drži terapiju još malo.....nikad se ne zna....ich je podmukao

Jesti nece jos dva dana dok se ponovno ne pokrene puna filtracija, a terapija ce se ipak odvaliti propisanih 8 dana kako je naznaceno na lijeku - bolje da ih jednom kvalitetno otrujem nego ucestalo i u ratama

Offline AndrejX

• Punopravni član
Ich - borbeni plan
« Odgovori #15 u: Ožujak 23, 2007, 13:18:00 poslijepodne »

Citat:

Jesti nece jos dva dana dok se ponovno ne pokrene puna filtracija, a terapija ce se ipak odvaliti propisanih 8 dana kako je naznaceno na lijeku - bolje da ih jednom kvalitetno otrujem nego ucestalo i u ratama

Danas konaco stigao cetvrti dan terapije kad sam vratio i glavni filter, upalio svjetlo i konacno nahranio ribe - svi na broju, zivahni, gladni

Cak su i ove tri botie oformile jato u kojem harace predvodene malom pridoslicom - dvije odrasle nemaju nikakve tragove tockica i povremeno se ocesu ali daleko maje nego prije, dok mala i dalje ima na sebi nekoliko malih ( manje nego prije ), ali ne pokazuje da joj smeta i iznimno je aktivna.

Po svemu sudeci, sve ide u dobrom smjeru i prognoza je dobra

Offline Kova

• Punopravni član
Ich - borbeni plan
« Odgovori #16 u: Ožujak 28, 2007, 11:19:00 prijepodne »

Aaaaand? nije to valjda to?

Edited by: Kova

Offline AndrejX

• Punopravni član
Ich - borbeni plan
« Odgovori #17 u: Travanj 01, 2007, 01:33:00 prijepodne »

Aaaaand? nije to valjda to?

...izacio prije par dana vrecice s lijekom, promijenio pola vode, stavio aktivni ugljen u filter i zavrsio tretman - svi zdravi i veseli

Hvala !

Offline bazoa

• Punopravni član
  • Spol: Ženski  
    • http://google.com
Ich - borbeni plan
« Odgovori #18 u: Travanj 06, 2007, 20:37:00 poslijepodne »
Daj mi reci kako su ti se ribe ponašale prvi dan kad si stavio lijek,da li su bile čudno nemirne izrazito se tresle i česale o sve u akvariju.Sorry kaj ti ovak upadam, ali imam isti problem sa pseudotropheus sp."acei".Danas sam im stavila lijek costapur od sere i čudno se ponašaju.Please neki odgovor hitno.
Zagreb/G.Vrapče

Offline AndrejX

• Punopravni član
Ich - borbeni plan
« Odgovori #19 u: Travanj 06, 2007, 22:17:00 poslijepodne »

Citat: bazoa
Daj mi reci kako su ti se ribe ponašale prvi dan kad si stavio lijek,da li su bile čudno nemirne izrazito se tresle i česale o sve u akvariju.Sorry kaj ti ovak upadam, ali imam isti problem sa pseudotropheus sp."acei".Danas sam im stavila lijek costapur od sere i čudno se ponašaju.Please neki odgovor hitno.

Bez ikakvih promjena u ponasanju, a ionako sam ugasio svjetlo pa ih je to dodatno smirilo.

Offline bazoa

• Punopravni član
  • Spol: Ženski  
    • http://google.com
Ich - borbeni plan
« Odgovori #20 u: Travanj 06, 2007, 22:44:00 poslijepodne »
Neznam zašto su tako čudne ,možda zbog povišenja temperature,evo sad nakon nekih sat i pol su se malo smirile.Svijetlo sam odmah ugasila, ali pošto je akvarij otvoren sa svih strana dopire svijelo u kući pa nije totalni mrak.
Zagreb/G.Vrapče