Srpanj 13, 2025, 12:41:16 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: sta je sa molly - cem  (Posjeta: 860 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline nino_sarajevo

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
sta je sa molly - cem
« u: Ožujak 22, 2007, 18:11:00 poslijepodne »

Lijep pozdrav.

Vec duze vrijeme pratim ovaj sjajni forum ali se nisam ukljucivao sve do danas. Novi sam u akvaristici i do prije dva dana nije bilo problema. Akvarij je naseljen vec mjesec dana naravno poslije urednog cikliranja.Zapremina je 54 L i u njemu se nalaze:

2 Botia striata, 2 black molly, 3 ksife i 11 malih neonkica 1 ancistrus.

Juce je sve bilo ok i sve ribice plivaju osimMolly.Jedva sam je nasao a bila je skrivena iza filtera / unutarnji filter Tetrat tec filter box 300 /.Uslikao sam stanje Molly i molimVas da pokusate pomoci o kojem se ostecenju / bolesti / radi. Slika je losije kvalitete ali se nadam da ce neko prepoznati o cemu se radi.

Moze li biti sukob sa Botiom jer je ovo progresivno nastupilo za cca 1 dan. Moram napomenuti da je prije nekoliko dana i ancistrus jednostavno bez vidljivih znakova bolesti ujutro pronadjen kako lezi na dnu izvrnut i mrtav.

Izvinjavam se zbog velicine slike ali u manjem formatu nista ne bi bilo jasno i vidljivo a i sada je tesko.

Hvala unaprijed na pomoci i odgovorima. Lijep pozdrav iz Sarajeva.

Offline maedusa

• Punopravni član
    • http://mordorela.blog.hr
sta je sa molly - cem
« Odgovori #1 u: Ožujak 22, 2007, 18:15:00 poslijepodne »
Peraje su joj uništene... Jel to ženka?
Rijeka

Offline nino_sarajevo

• Novi član
  • *
sta je sa molly - cem
« Odgovori #2 u: Ožujak 22, 2007, 18:24:00 poslijepodne »

Citat: maedusa
Peraje su joj uništene... Jel to ženka?

Pozdrav maedusa.
Nemam pojma stvarno jer ne znam razliku izmedju zenke i muzjaka.

Offline Pandorica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
sta je sa molly - cem
« Odgovori #3 u: Ožujak 22, 2007, 19:56:00 poslijepodne »
cim riba ugine ostale se malo pogoste njome... tako da ni ne mora znaciti da je uginula od ozljeda...

Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline nino_sarajevo

• Novi član
  • *
sta je sa molly - cem
« Odgovori #4 u: Ožujak 23, 2007, 00:18:00 prijepodne »

Citat: Pandorica
cim riba ugine ostale se malo pogoste njome... tako da ni ne mora znaciti da je uginula od ozljeda...

Misterija je slijedeca. Ovaj molly je prije dva dana bio sasvim u redu sto znaci zivahan, bez vidljivih tragova na tijelu, nije bio letargican itd...
Danas ga nisam vidio jer je bio sakriven iza filtera i nakon sto sam sve prevrnuo u akvariju nasao sam ga ovakvog. Moje je pitanje je jel bilo moguce da rapidno bakteriolosko oboljenje moze uciniti ovako nesto?
Pozdrav i tebi Pandorica.