Srpanj 27, 2025, 13:27:07 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Ljepljenje akvarija  (Posjeta: 11811 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Dubravko

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
Ljepljenje akvarija
« Odgovori #50 u: Studeni 18, 2006, 23:22:00 poslijepodne »
Hm, eto da ja koju naškrabam u nadi da se nitko neće ljutiti jer pišem samo ono što sam vidio.
Staklo nejednako izrezano i to do 5 mm što nije malo.
Staklo na više mjesta po samome rubu iskrhano što se hoče dogoditi kod brušenja.
Silikon?! Šta reći nemam pojima ali nije dobro, naime imam pojima ali mi se neda pisati i razglabati  no silikon čvršće drži kad je u tanjem sloju nego kada je u debelom sloju između stakla i naravno ravnomjerno istisnut sa minimalno malo mjehurića i još bolje bez njih!
Napominjem da sam više puta neželeći coprat rekao da mi se to staklo nimalo ne sviđa zbog svega navedenog.Takvo staklo koje je okrhnuto ono je na tom mjestu kao tempirana bomba tj. tu je sila napeta i ima tendenciju pucanja dalje i to se može spriječiti jedino sa UV ljepilom.
Zagovornik sam da uvijek idem u gornju skupinu debljine stakla ako smo na granici matematike,nego da idem u nižu skupinu i uvjek biti na rizičnoj granici. Točno tu su velike razlike u cijeni stakla,ali tu se ne špara bez obzira imali mi novaca ili ne- tada se pričeka mjesec dana pa se ušpara ili se ide u minus na računu.
I mislim da se tu svi slažemo da se akvarij ne radi za vremensko razdoblje od 1-5 godina već 10 i duže!!!
Ivek nabavi staklo i budemo ljepili opet!

Offline lula

• Punopravni član
Ljepljenje akvarija
« Odgovori #51 u: Studeni 18, 2006, 23:31:00 poslijepodne »
što se tiče spojeva nemojte se zavaravati sa "dobro je" ako se vidi ijedan mjehurič a kamoli više jer nije dobro! On če trajat neko vrijeme ali svaki čas može procurit.
Varaždin / Hrvatska

Offline Rossonero

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • Malawi & Tanganyika
    • Hrvoje Jukica Photography
Ljepljenje akvarija
« Odgovori #52 u: Studeni 18, 2006, 23:34:00 poslijepodne »

Citat: Gogec
Zato ja imam na 170l  10-ku

Hrvoje - Split

Offline Gogec

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
Ljepljenje akvarija
« Odgovori #53 u: Studeni 19, 2006, 08:01:00 prijepodne »

... i ne trebaju ojačanja, a staklo nema ni najmanji trbuh. Kad sam pitao za debljinu na forumu rekli su da može 8, a neki čak i 6mm (ja sam stavio 10 mm iako će neki reći da je jako pretjerano) ; ali sigurno je sigurno
Edited by: Gogec
Crni Lug, Gorski kotar
Hrvatska

Offline Pandorica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
Ljepljenje akvarija
« Odgovori #54 u: Studeni 19, 2006, 08:45:00 prijepodne »
susjed, imas onog staklara u bestovju (je skup, ali zaista je dobro zalijepio onaj moj od 160l) - aq dimenzija 100x40x50v dode kod njega 880kn (zvala sam i odustala - pogodi zbog cega? cijena   )
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline lula

• Punopravni član
Ljepljenje akvarija
« Odgovori #55 u: Studeni 19, 2006, 09:34:00 prijepodne »
Ja sam radio do sad 15-tak akvarija veličine do 80l i ni jedan nema mjehuriče a spojevi su bolji nego kod nekih staklara. Napravio sam šogoru za dječju sobu 54l 60x30x30 od 6mm (jeb.. par kuna jer dječja soba je to)i mogu vam reći da je to tenk od akvarija. Sigruno je sigurno.
Varaždin / Hrvatska

Offline Dubravko

• Punopravni član
Ljepljenje akvarija
« Odgovori #56 u: Studeni 19, 2006, 10:46:00 prijepodne »

Citat: Pandorica
susjed, imas onog staklara u bestovju (je skup, ali zaista je dobro zalijepio onaj moj od 160l) - aq dimenzija 100x40x50v dode kod njega 880kn (zvala sam i odustala - pogodi zbog cega? cijena   )

Kenfelja je uvijek bio skup jer što se kaže "nije prva ruka" tako dok on podmiri druge i stavi svoju zaradu cijena ode fijuuuuu...

Offline ivborosa

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
Ljepljenje akvarija
« Odgovori #57 u: Studeni 19, 2006, 10:56:00 prijepodne »

Citat: DUBRAVKO
Citat: Pandorica
susjed, imas onog staklara u bestovju (je skup, ali zaista je dobro zalijepio onaj moj od 160l) - aq dimenzija 100x40x50v dode kod njega 880kn (zvala sam i odustala - pogodi zbog cega? cijena )

Kenfelja je uvijek bio skup jer što se kaže "nije prva ruka" tako dok on podmiri druge i stavi svoju zaradu cijena ode fijuuuuu...

Istina meni je 40 litara htio naplatit 250 knnije jeftin ali je posten i jecer mi je straftu stakla 98x3.5 poklonio je malo stakla ali je ipak poklon
Akvaristika u srcu, teraristika u (cenzura) =) =)

Offline Njofra

• Punopravni član
Ljepljenje akvarija
« Odgovori #58 u: Studeni 19, 2006, 23:24:00 poslijepodne »
Ajme koja nezgodna tema.Žao mi i jedne i druge strane .Ipak sam mišljenja da kod debljine stakla ne treba šparat i uvjek treba ič na deblje.Šteta kaj se niste uspjeli nač preko PP-a.Ovako,...bem mu misha nezgodno izgleda.Nekako je u pravu i jedan i drugi.UUHHH
I\'VE WATCHED THE MOON GROW OLD

Offline Dubravko

• Punopravni član
Ljepljenje akvarija
« Odgovori #59 u: Studeni 20, 2006, 18:13:00 poslijepodne »
?!

Offline Pandorica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
Ljepljenje akvarija
« Odgovori #60 u: Studeni 20, 2006, 19:36:00 poslijepodne »
kao sto rekoh, covjek zbiljam dobro radi svoj posao, ali ga i naplati... da nisam naisla na povoljan aq kod medonja vjerojatno bih ga kod njega uzela (bilo je tu i drugih povoljnijih opcija ali opet, njemu vjerujem...)  
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline boxer

• Punopravni član
Ljepljenje akvarija
« Odgovori #61 u: Studeni 20, 2006, 19:38:00 poslijepodne »
mislim da je normalna cijena oko 3kn/1lit
Slavonski Brod

Offline E&D

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
  • Davor Žerjav
    • http://www.fotodavor.com
Ljepljenje akvarija
« Odgovori #62 u: Studeni 20, 2006, 19:40:00 poslijepodne »
Ajde da se i ja uključim... ZNAM da bopacak nije nepošten i da nije netko tko bi nekog namjerno z***bo. Ako čovjek kaže da će nadoknaditi štetu za koju je on kriv, onda će nadoknaditi - bez brige. A procurili su mnogi Caymani i Juweli - pa kaj, firme su propale? I još jedna stvar - nije da je bopacak kriv što je puklo staklo, ne? Nije on ljepio ispočetka. A koji su razlozi za puknuće, ne znam niti ne želim nagađati.U tome nisam stručnjak i tu se ne bih mješao - o tome nek kažu oni koji se razumiju u ljepljenje akvarija. Svako tolko čuje se da nekome akvarij procuri. Imam ih doma 5 komada - 3 bopacakova, Juwel i Moby Dicki normalno da me strah za svaki od njih - da ne procuri, da ne pukne, da ga netko ne trkne... Ali to je rizik koji sam odlučio preuzeti.

Offline ovamovan

• Punopravni član
Ljepljenje akvarija
« Odgovori #63 u: Ožujak 12, 2007, 13:16:00 poslijepodne »

Ljudi, stvarno mislim da niste u redu. Ako je bopacak zaljepio akvarij, koji je držao godinu i nešto, a i zaljepio ih je još takvih koji drže i dan danas, mislim da je bezobrazno njega optuživati, jer je akvarij puknuotek kad ste ga vi preljepili. Moje mišljenje je da se silikon nije dovoljno osušio.

Mislim da bi bilo u redu da ste njega zvali da ga zaljepi ponovno, i tek tu bi on mogao biti kriv za eventualnu štetu. Ovako bopacak nije apsolutno kriv, ai bezobrazno je eventualnu krivnju svaljivati na njega.

Znam da je priča stara, al sad sam je tek vidio, pa sam morao reagirati.

Offline Dubravko

• Punopravni član
Ljepljenje akvarija
« Odgovori #64 u: Ožujak 12, 2007, 16:46:00 poslijepodne »
Bolje da nisi!