Kolovoz 21, 2025, 17:55:22 poslijepodneNajnoviji Član: MMela

Autor Tema: JBL UV-C lampa  (Posjeta: 793 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline AndrejX

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Disklejmer: ne prodajem papricice niti sjemenke
    • http://www.viralx.com
JBL UV-C lampa
« u: Ožujak 10, 2007, 11:23:00 prijepodne »
Prije nego sto sam kupio navedenu UV lampu ( 52 EUR u Vogelu ) proucio sam sve postove na nekoliko foruma gdje su misljenja ljudi relativno razlicita - nakon sto je radila cijelu noc mogu ustvrditi da je to najbolji komad akvaristicke opreme koji sam imao priliko koristiti

Veliki ciklidni akvarij je prosli tjedan imao malo problema s filterima pa se od tada povlacila mutna voda, a prekjucer je nasa draga Elektra zbog radova iskljucila struju u cjelom kvartu na 12 sati sto je dodatno narusilo ravnotezu ( podivljao NO2 ) i umalo kostalo glave dva prekrasna Calvusa.

Jucer nakon kraceg premisljanja kupio doticnu lampu od 5W ( 9W je svega tri EUR skuplja, ali nema potrebe ), iskoristo jedan EX700 kao pumpu, malo rezuckao cijevi i gotovo maksimalno smanjio protok da bi UV kvalitetno odradio posao - voda je prije tretmana lampom bila i dalje prilicno mutna tako da se u 300 litarskom akvariju jdva nazirala Ju8wel pozadina.

Doticni sklop ukljucio oko ponoci, a jutros me docekala iznimno cista voda, proizrna kao da ja akvarij danas prvi put napunjen i niti traga ikakvoj maglici

U mom slucaju vise nema nikakve dileme o koristnosti UV-C lampe

Offline Irusnjak

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
JBL UV-C lampa
« Odgovori #1 u: Ožujak 10, 2007, 11:28:00 prijepodne »
...mogu ljudi pisati svašta ali vlastito iskustvo je uvijek drugačije   Može koja slika tog uređaja i akvarija o kojemu pričaš? Thnx