Kolovoz 21, 2025, 17:56:20 poslijepodneNajnoviji Član: MMela

Autor Tema: Oprema za akvarij cca 100 l  (Posjeta: 830 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline spok69

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
    • http://www.boomcity.hr
Oprema za akvarij cca 100 l
« u: Ožujak 07, 2007, 23:09:00 poslijepodne »

Koji je najbolji proizvodac unutarnjih filtera i po vasem misljenju te koji tip filtera bi mi odgovarao?I ciji grijaci po vasem misljenju su najbolji? Pitam stoga sto u zooshopovima cijene uvelike variraju i bas nevjerujem prodavacima koji nemaju blage veze o akvaristici vec vas fanove i dugogodisnje stvarne akvariste, vjerujem da vas ima mnogo vec iskusnih tako da mozete suditi iz vlastitog iskustva!
Ljubitelj akvaristike Ðakovo

Offline Brka

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
« Odgovori #1 u: Ožujak 09, 2007, 18:25:00 poslijepodne »
Na tvoja pitanja će ti odgovoriti ko zna više od mene.Moje pitanje je zašto unutarnji filter a ne npr. vanjski? Po mom mišljenju su bolji i jednostavniji za čišćenje.Zauzimaju vrlo malo mjesta u aq ( samo cijevi). Dobro došao.
BILJE,OSIJEK

Offline spok69

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Ožujak 09, 2007, 21:58:00 poslijepodne »

Slazem se s tobom, i ne samo da su jednostavniji za ciscenje iliti odrzavanje vec su siguran sam i kvalitetniji. Ali postoji jedna kvaka, ja sam student a opce poznato da studenti bas i nisu pri lovi a vanjski filteri suuvelike skuplji od unutarnjih. Inace nastojim odrzavati dva akvarija od 100lit, u jedan za ciklide drugi za ostatak, i treci mali od 40 lit za karantenu, rasplod, mrijest i sl..

Offline ribic

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #3 u: Ožujak 09, 2007, 22:36:00 poslijepodne »
ja imam caymana 110 i nažalost još nije napunjen zbog radova po kući ali ja bi rado kupija vanjski filter ali sve ćešće se javi netko da mu je puklo ovo ili ono na njemu ili da mu je pukla brtva ne zbogcijene nego šta ću da mi popliva dnevni boravak zbog vanjskog filtera pa da me još izbace iz kuće

Offline Brka

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
« Odgovori #4 u: Ožujak 11, 2007, 08:47:00 prijepodne »
Gle sad ovako spok69. Ja sam isto tako kupio unutarnji jer je bio jeftiniji. Patio sam se sa vadjenjem filtera iz aq ičišćenjem svaki mjesec i proljevao vodu po parketu. Onda je došlo iz guzice u glavu te sam kupio vanjski.Ovaj unutrašnji se sad zove "propala investicija"i stoji u ormaru.Zatim sam htio pokupovat dijelove da ga sam složim ali mi je jedan pristojan prodavač koji se kuži u akvaristikurekao da ću se kad tad vratiti u shop i kupiti originalni.Sve sesvodi na to da ćeš na kraju kupiti vanjski koji je naravno bolji.
BILJE,OSIJEK

Offline spok69

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Ožujak 11, 2007, 11:55:00 prijepodne »
U potpunosti se slazem s tobom Brka, ja ih vec neko duze vrijeme pohlepno gledam u zoo shopovima i mislim bices ti jednog dana moj!