Kolovoz 03, 2025, 00:55:26 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Alge i čudan miris?  (Posjeta: 924 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline zlatkica

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Alge i čudan miris?
« u: Ožujak 03, 2007, 16:32:00 poslijepodne »
Da li alge,konkretno smeđa čupava, a možda imam i još koji primjerak, može izazvati čudan miris akvarijske vode? Nešto slično ustajaloj?
Miris se pojavio,u zadnja dva tri dana, otkad je smeđa jače buknula,i sve je intenzivniji, a filter je dobro očišćen prije 5-6 dana i promjenjeno je oko 20-25 % vode.
I sorry ak sam ovo stavila u krivu temu ali tu mi se čini najprikladnije ...

Offline pega777

• Punopravni član
    • http://www.google.com
Alge i čudan miris?
« Odgovori #1 u: Ožujak 03, 2007, 16:47:00 poslijepodne »

ne vjerujem da bi ti alga mogla imati veze s smrdljivom vodom.dapače,alge bi trebale bit korisnedaj informacije o aq-u.kakve ti je voda boje. i da ima li ti miris vode po amonijaku?to bi ti moglo biti zbog viška riba ili pak zbog toga jer ih cesto hranis.imao sam i ja takva iskustva.bio pleco sam u aq-u bez filtracije i nakon sto sam ga nahranio drui se dan usmrdjela vodA (recimo kao kod kanalizacije je miris)pretpostavljam da imas hladnovode ribe...
Edited by: pega777
pegaC
Prelog

Offline E&D

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
  • Davor Žerjav
    • http://www.fotodavor.com
Alge i čudan miris?
« Odgovori #2 u: Ožujak 03, 2007, 22:03:00 poslijepodne »

Ako voda ima miris ustajalosti znači da je protok kroz filter oslabio. Jesi li očistila i rotor? Moguće je da tirotor šteka i ne vrti vodu dosta jako. Ili ti je filter preslab. Ili imaš previše riba (i prejako ih hraniš). Ili ti se bilje jako razraslo i smanjilo protok.Kakva je to smeđa čupava? Misliš crna čupava?

Offline zlatkica

• Punopravni član
Alge i čudan miris?
« Odgovori #3 u: Ožujak 04, 2007, 10:21:00 prijepodne »
Kao prvo...hvala na odgovorima...
Moja alga je smeđa...prvo su bile smeđe mrlje,koje su izgledale kao prljavština pa uopće nisam kužila da li je alga ili je prljavština...pa sam je nemilice gulila i pritom uništila jedan anubias...čim je stigao novi opet se zasmeđio,skupa sa valisneriom ali kako sam odustala od mehaničkog skidanja(osim sa stakla,jer se i tamo hvata),iz tog smeđeg narastoše dlake...
Evo jedna slika,stara nekoliko dana,sada ima još više te frizurice...a kako su mi to prve alge...zaista ne znam...
Filter je cijeli rastavljen prije tjedan dana,i vuće vodu kao lud..a sad da li je preslab...ne znam...do sada mi se činilo da je dobar...i voda je stalno čista...čak i kada sa stakla ostružem to smeđe,ono se rasprši i zamuti vodu ali filter sve to u roku od sat vremena počisti...
Imam definitivno previše riba,i to ću uskoro morati riješiti selidbom u veći aq.kako god znam...ali još su relativno male i zasad nemam osjećaj da je tijesno...ali lako moguće da ova privremena solucija ne bude baš izdržala,koliko sam ja mislila...
A sad...razgovarala sam sa iskusnijom kolegicom i ona mi kaže da svaki aq.mora imati svoj miris kad je dobro zacikliran...moj je star 3 i pol mjeseca ali sam u međuvremenu imala dva liječenja i čišćenja aktivnim ugljenom,tako da je čak i moguće da mi se aq tek sad zaciklirao kako treba...jer ne radi se tu o nekom neugodnom mirisu...nego više kao ustajala voda u kojoj ima trave...baš onaj prirodni miris bare...amonijak nije...to znam kako smrdi i to je užas...mada ću ipak za početak uzeti sredstvo za čišćenje od amonijaka(ono što ide u filter) i malo ću smanjiti hranjenje...jer sam jako mekana srca kad ih vidim kako čekaju,pa moguće da je i tu kvaka...i onda ne kupujem više ništa nego svaka kuna ide ide na stranu da čim prije kupim veći aq i riješim se bar pola ovih muka...