Srpanj 29, 2025, 14:35:18 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Pitanje  (Posjeta: 738 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline damac

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
    • http://dnovakovic.pincable.net/
Pitanje
« u: Ožujak 02, 2007, 14:20:00 poslijepodne »
Imam jedno pitanje. Imam akvarij od 120 litara formiran prije godinu dana, vidite kako izgleda, imam dosta bilja koje je visak. Imam akvarij od 230 litara koji samo ceka bilje i punjenje vode, evo i njehgova slika. E sada, u akavriju koji je vec formiran od samog pocetka se borim s crnim koncastim algama, kada bi uzeo bilje koje mi je visak u akvariju od 120 litara i posadio ga u obaj novi koji ceka na svoj pocetak, da li to znaci da sam i u novi donjeo crne koncaste alhge, jel bolje to ne raditi
Pozdrav Damir
Evo slike i jednoga i drugoga akvarija

Čovjekova je duša onakva kakvo je njegovo ophoðenje prema životinjama!!!

Offline Njofra

• Punopravni član
Pitanje
« Odgovori #1 u: Ožujak 02, 2007, 14:49:00 poslijepodne »
A kakve su to crne končaste?Imaš kakvu sliku?Da nisu zelene koje su ti pocrnile.Teško je ovako reči ali je sigurno,...a to i je odgovor na tvoje pitanje da češ ih svakak unijeti u novi akvarij.Zato probaj očistiti,..probaj tretman u hipermanganu,...al ja bio preporučio i domestos al opet nemoj bit siguran da ih nečeš prenjet.Opet kažem ovisi i koja je alga jer neka se prenosi a neka ovisi o kvaliteti vode.Crna končasta,...za tu ni nisam nikad čuo.Daj sliku,da nije možda crna čupava?Stvarno puno ovisi o tome da znaš koja je točno alga,....mislim da se crna končasta nije nikad spominjala i neznam šta bi to moglo biti.Edited by: Njofra
I\'VE WATCHED THE MOON GROW OLD

Offline E&D

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
  • Davor Žerjav
    • http://www.fotodavor.com
Pitanje
« Odgovori #2 u: Ožujak 02, 2007, 17:36:00 poslijepodne »
Vjerojatno misli na crnu čupavu. A alge su u svakom akvariju - sa svakom novom ribom i biljkom nešto doneseš. Pitanje je hoće li alge preuzeti inicijativu ili ne. Zato ih treba kontrolirati. Hipermangan ili domestos rješavaju puno problema u startu (kao dezinfekcija).

Offline damac

• Punopravni član
  • **
    • http://dnovakovic.pincable.net/
Pitanje
« Odgovori #3 u: Ožujak 02, 2007, 18:10:00 poslijepodne »
Mislim na crnu cupavu algu, napada cijeli moj akavrij, pomalo, mjenjam vodu ovako onako borim se, i pomirio samse s njom, ribe su sretne, ne napada sve bilje, napada najvise ludvigiju repens, napada ehinodorus , ne napada sesilofloru, valisneriju sasvim malo. Ipak se necu igrati, Je li dovoljno kad nabavim bilje, staviti ga u hipermangan , jel mi moze neko da napise kako radi s biljem koje nabavi prije nego sto ga zasadi u akvarij, hvala Vam
Čovjekova je duša onakva kakvo je njegovo ophoðenje prema životinjama!!!