Srpanj 19, 2025, 04:39:14 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Akvarij i stalak  (Posjeta: 5357 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline trpimirovich

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
    • trpimirovich design studio
Akvarij i stalak
« u: Veljača 13, 2007, 16:14:00 poslijepodne »

Vidio sam da dosta vas radi akvarije i stalke pa sam odlučio napisati nešto i o ovom akvariju i stalku. Zalijepio sam jedan akvarij neuobičajenih dimenzija odnosno 30x60x60cm cca. 100 litara. Debljina stakla je 8mm. Za ljepljenje je korišten silikonski kit i pick traka te pomoć prijatelja jer dvije ruke nisu dosta za kvalitetan posao i uvijek trebate još dvije da pridrže stakla. Pick trake s kojima ste oblikovali fugu odljepite odmah nakon nanošenja kita, ali prije toga dobro razmažite silikon da ne bi bio predebeo jer će se u protivnom kod skidanja trake sav namreškati i zgužvati i posljedica toga će biti neuredna fuga, a to se upravo dogodilo meni. Akvarij nemojte odmah puniti drugi dan vodom jer je bolje malo pričekati kako bi se silikon u dubinskim slojevima također stvrdnuo. Stalak je napravljen u zavarenoj izvedbi od kvadratnih čeličnih cijevi 40x20x3, poprečne cijevi na koje je oslonjen akvarij su 20x20x2, noge su 40x40x3, a lim na koji naliježe akvarij je debljine 2mm. Također sam stavio i gumene kotačiće tako da u bilo kojem trenu možete akvarij 'odvesti' u kupaonicu i do mile volje proljevati vodu po keramičkim pločicama :) Polica na kojoj se nalaze preparati i sve ostalo što je potrebno za akvarij je staklena debljine 8mm.

Offline yeljo

• Punopravni član
Akvarij i stalak
« Odgovori #1 u: Veljača 13, 2007, 16:34:00 poslijepodne »

super rad rista.
jel kotaèiæi imaju koènicu?
nekak mi nije za skalare

Edited by: yeljo
pozdrav iz Bjelovara

Offline franco9200

• Punopravni član
    • http://www.akvarij.net
Akvarij i stalak
« Odgovori #2 u: Veljača 14, 2007, 09:19:00 prijepodne »

utrke akvarija još nije nitko organizirao jer se ne preporučuje vozikati akvarij radi mjenjanja vode, jer podloga u stanu, kući nije uvijek 100% ravna i akvarij će svakom vožnjom malo vibrirati, naginjati se itd itd....nemora to oku biti vidljivo ali nakon nekoliko mjeseci, godina silikon će toliko popustiti daće ti dotični puknuti......pripazi
Rijeka, Zamet, Trsat
..........................
* ne vjeruj ribi koja laže....

Offline bobialf

• Punopravni član
Akvarij i stalak
« Odgovori #3 u: Veljača 17, 2007, 13:18:00 poslijepodne »
takoje franco u potpunosti se slazem.

Offline trpimirovich

• Punopravni član
    • trpimirovich design studio
Akvarij i stalak
« Odgovori #4 u: Veljača 28, 2007, 15:36:00 poslijepodne »

I da, taman kada je akvarij probujao i narasle biljke i kada sam posložio scenarij, nakon skoro 20 godina akvarijskog iskustva, ja budala kupim Colosome Pacu jer o njima razmisljam već dosta dugo i ne obazirem se previše na priče drugih ljudi i znanstvene članke. I tako je akvarij doživio apokalipsu. Ribe su odlične ali još uvijek plašljive. Kao iz crtića su. Sada ću vidjeti jer moram kompletno napraviti novi scenarij, a taj će biti sasvim nešto drugo od onaga što sam planirao s tim akvarijem. Planirana je bila bujna vegetacija sa hrpom platija i tamnoplavom betom i nekoliko beta ženkica. Sada je to samo prošlo svršeno vrijeme. Morati ću složiti neki novi akvarij (btw. trenutno ih je u pogonu 4).

trpimirovich

Offline bobialf

• Punopravni član
Akvarij i stalak
« Odgovori #5 u: Ožujak 03, 2007, 21:03:00 poslijepodne »
i to je to 20g iskustvo mozda 20 danaa pazi da ti i akva nezbrise posto je na kotacima