Srpanj 19, 2025, 22:29:02 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Koji guster?  (Posjeta: 3343 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline gušterica

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Koji guster?
« u: Svibanj 18, 2007, 16:40:00 poslijepodne »

Bok ljudi!

Već sam neko vrije fascinirana gušterima i mislim da bih si jednog kupila.Činite mi se kao simpa ekipa pa bih vas zamolila za savjet.Čitajući ove teme i postove s drugih foruma čini mi se da ima kompliciranih i onih manje kompliciranih guštera.Tak da ne znam ni sama šta je za početnika najbolje.Pa ak imate kakvih prijedloga -napišite svoje mišljenje.Inače , koliko je komplicirano napraviti terarij? Ili ga je bolje kupiti u nekom od zoo hobija?Gdje se mogu kupiti gušteri?Kakva su vaša iskustva sa držanjem i brigom oko guštera?Pišite sve....

Offline gumi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • Gmazoljubac
    • http://www.facebook.com/profile.php?id=589874489
Koji guster?
« Odgovori #1 u: Svibanj 18, 2007, 17:03:00 poslijepodne »
Pa prvo koliko prostora imaš i koliki bi mogla terarij napravit?
Nije komplicirano napravit terarij, a i dosta je jeftinije nego da ga kupiš u zoo shopu.
kojeg god guštera da želiš kupit pribaj ga kupit od uzgajivača a ne u pet shopu (dosta jeftinije i zdravije itd.)
E sad kakvog guštera hoćeš, dnevnog, noćnog, biljojeda, kukcojeda (morat ćeš uzgajat sama hranu, žohare, crve itd..), od 2m, od 50 cm, pustinjskog, šumskog....
Eto malo razmisli pa reci pa će ti ljudi preporučit nekog. Inače svaki gušter zahtjeva određenu pažnju i brigu.

Grmi Facebook
SPLIT/SPINUT
Animal respect

Offline st-zero

• Punopravni član
Koji guster?
« Odgovori #2 u: Svibanj 18, 2007, 17:09:00 poslijepodne »

ja bi ti za početak preporučio leopard gekon koji su jedni od najlaksih gustera zadrzanje....

evo ukratko o njemu...

http://free-zg.htnet.hr/gusteri/vrste/leopard%20gekon.htm

Offline gušterica

• Novi član
  • *
Koji guster?
« Odgovori #3 u: Svibanj 18, 2007, 17:13:00 poslijepodne »
Mislim da imaš pravo.Trebala bih prvo dobro razmisliti, i odlučiti.Kaj se crvi i žohari ne mogu kupiti?Prostor mi nije problem, imam svoj stan tak da to nije upitno.

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Kum
Koji guster?
« Odgovori #4 u: Svibanj 18, 2007, 17:24:00 poslijepodne »
Mozes, ali je skupo.
Kvatric tj. kilometar sjevernije / Zagreb
All the Dude ever wanted was his rug back... it really tied the room together...

Offline Saša Puttar

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Varaždin
Koji guster?
« Odgovori #5 u: Svibanj 18, 2007, 17:31:00 poslijepodne »
Crvi i žohari se mogu kupiti od hobista, ali je jeftinije da sama uzgajaš. Ako imaš volje probaj sama napraviti terarij jeftinije češ proči. Čak ti i neki ljudi na forumu mogu napraviti terarij jeftinije nego u zoo centrima, samo moraš prvo odlučiti kaj očeš i prema tome napraviti terarij. Ja bi ti preporučil P.M.Grandis pošto ga i sam imam,dnevni je. To mi je prvi gušter. Nije kompliciran za držanje.

Offline civi

• Punopravni član
Koji guster?
« Odgovori #6 u: Svibanj 18, 2007, 18:28:00 poslijepodne »
Eublepharius macularius-a(leopard gekona),kojeg imam i sam preporućujem.Žohare nemaš u Zoo shopovima u Hrvatskoj,a cvrćke,fobase i brašnare vrlo rijetko...

Offline Johny

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Valpovo
    • http://www.akvarij.net
Koji guster?
« Odgovori #7 u: Svibanj 18, 2007, 21:32:00 poslijepodne »

Hranu je isplativije uzgajati sam, jer nije neki posebni problem, (staviš podlogu (ako treba), kartone od jaja(za hodnu površinu) i tjedno 2-3 puta ubaciti svježe voće/povrće... I naravno još pročitati detalje o uzgoju te vrste hrane...) jeftinije je(puuuuuuuuuuno) nego da kupuješ iz pet shopa, a i u petu nisi nikad sigurna jel ima ili nema hrane...

A od guštera, leopard gekon(Eublepharius macularius)ili bradata agama(Pogonna vitticeps) ako prvo uzgojiš dovoljno hrane, pa onda kupiš guštera...Edited by: Johny