pozdrav ekipi... stvarno svaka cast za forum - citam ga vec 2 dana i naoruzavam se informacijma.
planiram napraviti akvarij 130*40 v*40š (ispravite dimenzije ako postoji bolja varijanta) i vać sam odredio koje ribe će se brćkati unutra ali postoji puuuuno stvari koje neznam pa da mi malo objasnite. dosta se tema ponavlja na forumu ali neka - svaka situacija je bar malo drugacija i vrijedna spomena.
ovo će biti malo poduže ali evo, ak ima neko dobre bolje da mi pomogne i ja ću mu biti jako zahvalan:
1. Zar nije puuno jeftinije napraviti akvarij 130*40*40 nego kupiti isti takav za nekih 3500-5000 kn ? (planirao sam staklo 8mm)
2. Dali mi to staklo moze staklar zaljepiti - jel neznam koliko ja mogu biti efikasan sa jednim silikonskim pištoljem - namaljati rubove a da se druga strana ne posuši i onda još sve to pod pravim kutem pritisnuti... zvuči dosta komplicirano (koliko se brzo zapravo susi taj silikon za akvarije?)
3. Grijac znam kako radi, lagana stvar, ali zanima me ovi vanjski filteri - ok postavim van itd... cito sam dosta o tome ali zanima je dali pored tih filtera moram imat i posebno neku pumpicu za zrak? (jer moj stari akvarijcic ima filter sa pumpicom i baca zrak, netreba mi nikakva posebna pumpa)
4.Poklopac bi znao napravit, ali isto jedno pitanje,,, kad na poklopac ucvrstim lampe i svu tu elektriku - nece li voda špricati po tome??
5. Zadnja stvar - pojacanja za rubove? kako se to zapravo izvodi? za rubove se silikonom pricvrsti neki metal V.profila od 90 stupnjeva ili ?
svaki odgovor je dobro dosao
puno hvala ko pomogne i veliki pozdrav
kroz mjesec dana valjda ce bit gotovo pa poslaljem sliku