Srpanj 11, 2025, 17:17:07 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: R.O. sistem.  (Posjeta: 1650 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Tuljan

• Akvarij.NET Expert
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
R.O. sistem.
« u: Lipanj 06, 2004, 12:37:00 poslijepodne »
Juee sam se poeastio s R.O. sistemom od Aquili-a. S obzirom da talijani nisu dali nikakva uputsva na engleskom a talijanski i njemaeki mi idu taman toliko da sam shvatio kako cijelu stvar pospajati, gdje je ulaz vode a gdje izlaz "eiste i prljave" i to je to. Nažalost ima jedna cijela stranica o održavanju sistema i nekakva upozorenja koje ne razumijem skoro ništa.
Što treba raditi s "filterom" kad nije u pogonu, kako dugo smije stajati a da ne radi i da li treba pripaziti na još nešto ? Nebi htio cijeli sistem upropastiti prije vremena. Pomagajte.
ZAGREB-SESV. KRALJEVEC/HRVATSKA

Offline Dubravko

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
R.O. sistem.
« Odgovori #1 u: Lipanj 06, 2004, 13:17:00 poslijepodne »
Ja imam svoj aparat prikljueen na vodovodnu instalaciju i kada mi netreba jednostavno ga iskljueim na pipi i to je to.
Jesi li R.O. aparat kupio u Tobelbadu !!?

Offline Force

• Punopravni član
  • Dob: 42
R.O. sistem.
« Odgovori #2 u: Lipanj 06, 2004, 13:48:00 poslijepodne »
Di si ga kupio i posto?

Offline jojs

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
R.O. sistem.
« Odgovori #3 u: Lipanj 06, 2004, 14:24:00 poslijepodne »

I mene zanima pa daj baci koju informaciju

gdje, koliko kosta, koliki protok,kakav model i sl. a ako imas jos koju i slicicu pa nebudi skrt podjeli s nama.
Nemojte djeci dopustiti da ribe uce plivati ...
Zagreb,Svetice

Offline Stina

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: zg
    • ZGreef
R.O. sistem.
« Odgovori #4 u: Lipanj 06, 2004, 15:28:00 poslijepodne »
a jel mogu ja doa s kanisterima po svoj ozelot??

Offline Dubravko

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
R.O. sistem.
« Odgovori #5 u: Lipanj 06, 2004, 22:50:00 poslijepodne »
Neznam dali ta pitanja idu mene, ali od viška glava ne boli !!!
Ja sam R.O.aparat kupio u Austiji u Vogelfarmu ,kapacitet je 285 L. dnevno, cijena oko 1000 kuna minus štojer,rade Francuzi po Ameriekoj licenci.
Za R.O. aparat je bolje da ima veai kapacitet nego što trebate (opet netreba pretjerivati)
Talijanski modeli su bili po 80eura mislim da su bili od 120L. i po 95eura od 150L. nemojte me sad lovit za euro-dva jer je to bilo dosta davno cca.6mj.

Offline Tuljan

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
R.O. sistem.
« Odgovori #6 u: Lipanj 07, 2004, 08:15:00 prijepodne »
Ja sam se odlueio za talijanski model. 109 eura - štojer. Filteri su u njemu made in USA, kapacitet 50 galona (cca 189l).  Još ga nisam pustio u pogon pa neznam kakva ee voda ispasti iz njega. Firma je Aquili ali ko što rekoh njihova je samo plastika oko filtera.
Po proizvo?aeu carbonski filter ima trajnost 1000-1500 galona, sedimentni filter 2000-3000 galona a membrana bi trebala trajati 3 do 8 godina. Ova prva dva filtera su po 8 i 9 eura a membranu sam isto imao u rukama ali kako nisam skužio što je to nisam se ni potrudio zapamtiti cijenu.
Koliko mi moj njemaeki dozvoljava eini mi se da u uputstvima spominje da pumpa nebi trebala biti izvan pogona više od 12 - 15 dana plus još desetak upozorenj koje nemogu ni približno pogoditi što znaee. Morat eu uputstva odnjeti na prijevod susjedu gastarbajter pa eu vam moei reei još koju informaciju poslje toga.
ZAGREB-SESV. KRALJEVEC/HRVATSKA